Monday, June 30, 2008

Transfãgãrãsanul va fi deschis circulatiei în perioada 1 iulie - 1 noiembrie

Drumul Naþional 7C - Transfãgãrãsanul - va fi deschis ciculatiei auto în perioada 1 iulie-1 noiembrie de la km 0, la Bascov, judetul Arges, pânã la km 151+955 la intersectia cu DN1 Brasov-Sibiu în judetul Sibiu, a anuntat, azi, Compania Nationalã de Autostrãzi si Drumuri din România (CNADNR). Pe traseu existã câteva restrictii si zone periculoase unde existã posibilitatea unor cãderi de pietre, pe sectoarele aflate între km 57+100-km 57+600, km 62+000-km 64+000, km 73+300-km 73+700, km 75+000-km 77+900, km 80+000-km 81+500, km 82+700-km 83+000, km 84+000-km 85+000, km 87+000-km 88+000, km 90+000-km 91+000, km 92+000-km 93+000, km 117+100-km 117+500, km 118+000-km 118+200, km 119+200-km 119+500, km 124+500-km 126+000 si km 128+500-km 129+500, se aratã în comunicatul CNADNR. De asemenea, pe timpul noptii, între orele 21:00 si 07:00, este interzisã circulatia pe tronsonul de la Bâlea Cascadã între km 104+000 si 129+900. Traficul rutier pe Transfãgãrãsan a fost închis, în 22 octombrie anul trecut, din cauza conditiilor meteorologice care puteau periclita siguranta circulatiei, printre care cãderi de stânci, alunecãri de teren si înzãpeziri.

Bilet castigator la 6/49


Biletul este castigator la categoria a III-a si mi-a adus in visterie suma de 492 ron.

Ioan Nan este la recuperare

Schiorul Ioan Nan se afla de cateva zile la Eforie Nord, acolo unde urmeaza un program de recuperare. Sportivul legitimat la Dinamo Bucuresti are probleme la coloana vertebrala. Tot pe Litoral se afla si biatlonistele de la CSM Miercurea Ciuc. Janos Szabo, de la CSI Vatra Dornei, a plecat intr-o vacanta in Muntii Apuseni.

Vila "Alunis" din Sinaia, vândutã de RAAPPS cu aproape 700.000 euro

Vila nr. 19 "Alunis" din Sinaia a fost vândutã, în data de 27 iunie, prin licitatie publicã cu strigare, pentru suma de 573.500 euro, fãrã TVA (682.465 euro, cu TVA), potrivit unui comunicat remis luni de Regia Autonomã "Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat" (RAAPPS). Aflatã în administrarea RAAPPS si situatã în Cumpãtu - Sinaia, Vila "Alunis" este formatã din demisol (3 boxe), parter (douã camere, bucãtãrie, baie, hol, hol + casa scãrii si terasã), etaj (trei camere, baie, hol + casa scãrii si balcon etaj), mansardã (camerã, pod, hol + casa scãrii si balcon mansardã), dispunând si de un teren în suprafatã de 1.982,10 mp. Starea constructiei este satisfãcãtoare, vila fiind construitã în 1927 si reconstruitã ulterior partial, acoperis, instalatii, placãri cu gresie si faintã, zugrãveli. Pretul de pornire la licitatie pentru imobil a fost de 310.000 euro (fãrã TVA), cu plata integralã, garantia de participare la licitatie fiind stabilitã la 31.000 euro, taxa de participare la licitatie la 1.500 euro, iar pretul dosarului de prezentare la 300 euro. Licitatia pentru imobil s-a desfãsurat conform OG 19/2002, aprobatã prin Legea 640/2002, modificatã si completatã de O.G. 28/2007.

Turisti cehi încântati de sãlbãticia Vãii Vaserului

Un grup de turisti cehi, care se aflã pe Valea Vaserului, pentru a petrece o vacantã în zona cu cele mai sãlbatice peisaje din România, s-a declarat încântat de unicitatea acestor locuri. Pentru a putea ajunge pe Valea Vaserului, situatã în Muntii Maramuresului, grupul de turisti a parcurs aproximativ 50 de km cu trenul Mocãnita. Dupã ce au ajuns la destinatie, asearã, turistii au gãsit un loc de campare în apropierea râului Vaser, în imediata apropiere a unui canton silvic, situat la 1.000 metri altitudine. Unul dintre turistii cehi a spus cã a mai fost în România, dar auzind de Valea Vaserului, si-a dorit foarte mult sã o vadã. El a spus cã traseul este foarte dificil, dar meritã tot efortul pentru a ajunge într-un loc unde mâna omului n-a adus nicio modificare naturii. Desi au parcurs cu Mocãnita cei 50 km aproape în patru ore, turistii strãini si români au avut posibilitatea sã admire pe îndelete frumusetile naturi si peisajul de vis care însoteste drumul trenului pânã la punctul de destinatie din statia Fãina. Dupã vacanta petrecutã pe Valea Vaserului, turistii cehi au în plan sã ajungã si în Parcul National din Muntii Pietrosul Rodnei.

Turism ecologic în satele din judetul Maramures

Asociatia WWF Programul Dunãre-Carpati România, filiala din Baia Mare, a reusit sã implementeze traseul ecoturistic Drumul Verde între localitatea Desesti si Ferma ecologicã Poiana Rãchitei din Muntii Gutâiului. Proiectul ecoturistic a fost lansat în anul 2004 si prevede restaurarea pajistilor montane bogate în biodiversitate, urmãrind în acelasi timp cresterea veniturilor pentru localnicii din zonã. Actiunea asociatiei WWF face parte din initiativa "O singurã Europã, mai multã naturã", care îsi propune dezvoltarea unor mecanisme ce lucreazã în favoarea naturii si a oamenilor. Coordonatorul de proiect, Alexandra Puscas, a declarat, azi, cã în prima fazã a proiectului, a fost deschisã o fermã de vaci din rasa Bruna de Maramures, la Poiana Rãchitei din Muntii Gutâiului, demonstrând cã se poate practica un turism de calitate respectând natura si traditiile locului. Începând din acest an, atât pajistea, cât si ferma de vaci au intrat în perioada de conversie în vederea certificãrii ecologice. Veniturile realizate de fermieri din comercializarea cãrnii certificate si ecoturism vor fi capitalizate. Proiectul Drumul Verde acoperã o distantã de aproximativ 20 km si face legãtura între localitatea Desesti - Câmpul Tãtaru - Poiana Rãchitei, iar în localitatea Ocna Sugatag, turistii temerari pot poposi la o cabanã amplasatã într-un cadru natural deosebit, care oferã cazare si masã. Drumul Verde poate fi parcurs cu cãruta trasã de cai sau pe jos. Initiatorii proiectului ecologic sustin cã turismul ecologic promoveazã si valorificã mostenirea naturalã si culturalã a Maramuresului, respectând mediul înconjurãtor, dar în acelasi timp, contribuie la îmbunãtãtirea calitãtii vietii în localitãtile respective.

O cãlãtorie cu "Dracula Expres" costã 10 lei

O cãlãtorie cu trenul turistic "Dracula Expres" care circulã doar la sfârsit de sãptãmânã între Brasov si Zãrnesti costã 10 lei, dus-întors. Pentru copii, elevi si studenti pretul este de cinci lei. Biletele se pot procura din gara Brasov, începând din ziua de joi a fiecãrei sãptãmâni. Trenul circulã în zilele de sâmbãtã si duminicã si pleacã din gara Brasov spre Zãrnesti la ora 9,00. De la inaugurare, în aprilie, el a circulat gratuit timp de o lunã, aproape în fiecare weekend, iar numãrul celor care au dorit sã facã o plimbare pânã la Zãrnesti a fost deosebit de mare. Trenul este administrat de Consiliul Judetean Brasov si e tras de o locomotivã cu abur, având în componentã trei vagoane de epocã reconditionate, cu câte 85 de locuri. Fiecare vagon are istoria sa. Primul dintre ele a fost fabricat în 1934 pentru regele Carol al II-lea, la uzina Astra din Arad, fiind destinat cãlãtoriilor suveranului. Al doilea a fost realizat la Milano, în 1924, iar ultimul a fãcut parte din garnitura trenului Orient Expres care a circulat în perioada interbelicã. Reconditionarea celor trei vagoane a cost 600.000 de lei, bani din bugetul Consiliului Judetean.

Sunday, June 29, 2008

Sfaturi de la Bode Miller

LA MULTI ANI, SEBASTIAN BARBU!

Astazi, fostul schior Sebastian Barbu implineste 24 de ani. "Nu prea am unde sa petrec pentru ca toata lume se gandeste la finala Campionatului European de Fotbal. Stau acasa cu telefonul la incarcat. Ma suna lumea sa-mi faca urari", a declarat Barbu, care s-a intors ieri din Italia. "Am fost cu fratele meu, Alexandru, la pregatire in Val Senales. Am schiat 4 zile pe ghetar si doua zile am facut alergari in statiune. Nu am putut sta mai mult pentru ca zapada este foarte moale si dupa o ora si jumatatea nu mai puteam schia. Ne-am intalnit cu Florin Cristea in Austria si ne spunea ca pe el l-a prins o grindine pe ghetar. Acum vrem sa cautam o partie in sala si sa mergem sa ne pregatim acolo. Avem mai multe variante. In Belgia, Olanda sau Germania, dar acum s-a construit o sala noua in Franta si am vrea sa mergem acolo", a declarat Sebastian Barbu.

Vânzãtoarea de suveniruri lovitã de o masinã la Azuga a murit în drum spre spital

Vânzătoarea de suveniruri care a fost lovită, azi, la Azuga, de o maşină proiectată pe trotuar de un autocar scăpat de sub control, alături de o femeie din Israel căreia îi prezenta produsele şi care a murit pe loc, a murit şi ea, în drum spre spital. Pacienta, o femeie de 38 de ani din Râşnov, judeţul Braşov, era transportată spre Spitalul de Urgenţă Ploieşti, de la Azuga. Ambulanţa s-a oprit însă la Sinaia, unde a aterizat un elicopter al SMURD Bucureşti ce urma să o ducă pe femeie la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Potrivit medicilor de la Ambulanţa Sinaia, femeie a a murit chiar înainte de a fi preluată din maşina Salvării de echipajul SMURD. O femeie din Israel care cumpăra suveniruri la Azuga a murit, iar o vânzătoare a fost rănită grav, murind ulterior în drum spre spital, după ce un autocar ce venea dinspre Bucureşti spre Braşov a intrat, duminică, pe contrasens, în trei maşini, dintre care una a fost proiectată în tarabele vânzătorilor de artizanat. Potrivit dispeceratului Poliţiei Rutiere Prahova, şoferul unui autocar care circula dinspre Bucureşti spre Braşov a pierdut controlul volanului şi a intrat pe contrasens, unde a a acroşat trei autoturisme . O maşină a fost proiectată în tarabele vânzătorilor de artizanat şi de suveniruri, iar celelalte două autoturisme au fost împinse pe o distanţă de 70 de metri, autocarul oprindu-se din inerţie. Din primele cercetări, rezultă că autocarul a rămas fără direcţie, moment în care conducătorul auto nu a mai putut controla maşină plină cu turişti. Potrivit poliţiştilor, niciun pasager din autocar nu a fost rănit. Circulaţia a fost deblocată după o oră şi jumătate de la producere ea accidentului.

O turistã din Israel a murit si o vânzãtoare de artizanat, rãnitã grav, la Azuga

O femeie din Israel care cumpãra suveniruri la Azuga a murit, iar o vânzãtoare este rãnitã grav, dupã ce un autocar ce venea dinspre Bucuresti spre Brasov a intrat, azi, pe contrasens, în trei masini, dintre care una a fost proiectatã în tarabele vânzãtorilor de artizanat. Potrivit dispeceratului Politiei Rutiere Prahova, soferul unui autocar care circula dinspre Bucuresti spre Brasov a pierdut controlul volanului si a intrat pe contrasens, unde a a acrosat trei autoturisme . O masinã a fost proiectatã în tarabele vânzãtorilor de artizanat si de suveniruri, iar celelalte douã autoturisme au fost împinse pe o distantã de 70 de metri, autocarul oprindu-se din inertie. În urma impactului, o turistã din Israel care cumpãra suveniruri a decedat pe loc, iar o vânzatoare de la tarabe a fost rãnitã grav, fiind transportatã la Spitalul de Urgentã din Ploiesti. Din primele cercetãri, rezultã cã autocarul a rãmas fãrã directie, moment în care conducãtorul auto nu a mai putut controla masinã plinã cu turisti. Potrivit politistilor, nici un pasager din autocar nu a fost rãnit.

Saturday, June 28, 2008

Douã persoane au fost atacate de ursi în zona muntilor Cãlimani

Poliţiştii suceveni au avertizat, azi, asupra pericolului existent în munţii Călimani unde urşii au atacat, în ultimele două zile, două persoane, care au scăpat fără să fie rănite. Potrivit IJP Suceava, azi dimineaţa, un bărbat din Vatra Dornei, Ion D. (39 ani) se afla la cules de ciuperci în zona "Iezer-Călimani" când a fost atacat de o ursoaică cu doi pui. Bărbatul a fost nevoit să se urce într-un brad pentru a scăpa de atacul ursoaicei. IJP Suceava precizează că un incident similar s-a petrecut, ieri, tot în aceeaşi zonă, persoana atacată nefiind rănită. În urma verificărilor efectuate de lucrătorii "Parcului Naţional Călimani", s-a stabilit că zona unde au avut loc incidentele se află pe raza judeţului Harghita, adaugă IJP Suceava.

Eva Tofalvi: "Cred ca este vorba de o inventie"

Biatlonista Eva Tofalvi este acasa, la Baile Harghita, acolo unde efectueaza antrenamente fizice. Sportiva a ramas surprinsa cand a aflat vestea ca sterilul ar putea sa o ia la vale din cauza ploilor cazute ieri. "Nu a plouat asa de tare. Am avut ani in care precipitatiile au fost mult mai puternice. Eu am alergat ieri pe langa steril si nu era nici un pericol. In plus, nu stiu ce case ar putea fi puse in pericol din moment ce mai jos nu este nici o cladire. O sa ma duc din nou sa alerg pe acolo, sa vad daca este adevarat. Cred ca este vorba de o inventie", a declarat Tofalvi. Biatlonista va pleca luni pe Litoral intr-un cantonament organizat de CSM Miercurea Ciuc. De la acest stagiu de pregatire va lipsi Reka Ferencz, care sustine in aceasta perioada examenul de bacalaureat.

Pericol la Baile Harghita

Autorităţile din Harghita au intrat în alertă maximă după ce ploile torenţiale căzute vineri au săpat văi adânci în digurile de susţinere ale iazurilor de decantare de la mina Harghita Băi, 3 milioane de metri cub de steril putând să pornească la vale dacă nu se fac urgent lucrări de ecologizare. Autorităţile din Harghita spun că dacă nu vor fi începute lucrările de închidere şi ecologizare a minei, se poate produce oricând o catastrofă ecologică. Specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), de la Sistemul de Gospodărire a Apelor, de la Garda de Mediu şi prefectul judeţului Harghita s-au întâlnit, sâmbătă la prânz, la exploatarea de caolină de la Harghita Băi, încercând să identifice soluţii pentru stăvilirea sterilului care poate curge la vale, antrenat de ploile torenţiale de vineri. Proiectantul lucrărilor de închidere şi de conservare a minei, precum şi de ecologizare a zonei, Gelu Mărăcineanu, a apreciat că riscul producerii unei catastrofe ecologice este iminent, în cazul unor căderi masive de precipitaţii. "Riscurile sunt foarte mari în situaţia în care nu se trece de urgenţă la executarea lucrărilor de închidere a minei, din cauză că aceste depozite de deşeuri miniere şi-au încheiat activitatea, unele acum 15-20 de ani, altele mai recent. Din calculele efectuate asupra lor reiese că au fost depăşiţi coeficienţii de stabilitate, iar în urma ploilor abundente au fost puse în evidenţă fenomene geomecanice de ravenare şi cantităţi mari de steril care au fost antrenate în albiile râurilor”, a declarat Gelu Mărăcineanu. El a adăugat că toate apele curgătoare din staţiunea Harghita-Băi sunt ape moarte, acestea fiind afectate de cantităţile impresionante de pirită conţinută în steril şi care, prin leşiere chimică, au generat ioni de fier care depăşesc de 40-50 de ori limitele maxime admisibile. La rândul său, prefectul judeţului Harghita, Constatin Strujan a declarat că trebuie luate măsuri urgente în zonă pentru a preveni o potenţială catastrofă ecologică. "Oricând există riscul producerii unei catastrofe ecologice. Nimeni nu poate controla fenomenele meteorologice şi în aceste condiţii nimeni nu poate prezice când o va lua la vale masa de steril. Este vorba de 3 milioane de metri cubi de steril care ar distruge totul în calea sa, case şi vieţi omeneşti. Ploile de ieri (vineri - n.r.) ne-au pus serios pe gânduri, ne-au alarmat dar, din păcate, noi suntem obişnuţi să acţionăm doar atunci când avem victime. Ieri a fost antrenat la vale sterilul şi urme ale acestuia se pot vedea până la albia Oltului”, a spus Strujan. Comisarul şef al Gărzii de Mediu Harghita, Gabriel Abos, a inspectat, sâmbătă, cele două iazuri de decantare şi a constatat că lucrările de închidere şi ecologizare în zona minei de caolină de la Harghita-Băi trebuie să înceapă urgent. "Situaţia este mai gravă la iazul 1, unde ploaia de vineri a săpat văi de eroziune. O ploaie cu caracter excepţional poate afecta structura de rezistenţă a iazurilor de decantare şi de aceea este necesar să fie demarate în cel mai scurt timp lucrările de închidere şi de conservare a minei, precum şi cele de ecologizare a zonei”, a afirmat Gabriel Abos. Directorul Exploatării Miniere Harghita, Moise Flueraş, a explicat în ce ar consta catastrofa ecologică de la Harghita-Băi, în cazul în care aceasta s-ar produce. "Din cauza ploilor abundente, barajele de oprire ar deveni ineficiente şi terenul ar lua-o pur şi simplu la vale. Masa de steril s-ar pune în mişcare, ar fi ca o lavă care ar mătura totul în cale. S-ar întâmpla ca la Hunedoara, în anii '70, când au fost rase de pe faţa pământului 150 de case şi au fost zeci de morţi. Nu vreau să induc panica în nimeni, dar dacă nu se intervine urgent, suntem în pragul unei catastrofe ecologice”, a afirmat Flueraş. În cazul producerii unui astfel de fenomen, ISU Harghita nu ar putea face faţă. "Singuri nu putem face faţă unui astfel de fenomen, ci doar ajutaţi de toate forţele de intervenţie existente. Într-o situaţie de urgenţă se poate pune în pericol inclusiv oraşul Miercurea Ciuc”, a declarat adjunctul şefului ISU Harghita, col. Eugen Braic. Exploatarea minieră subterană de caolin de la Harghita-Băi s-a deschis în anii 1950, iar în cei peste 40 de ani de exploatare a produs o cantitate impresionantă de reziduuri, respectiv 4 milioane de tone de caolină uşoară. În 2005 s-a luat decizia închiderii şi conservării acestei mine, iar în 2006 s-au şi stabilit, prin HG 1008, fondurile care urmau să fie alocate acestui proiect. Banii, însă, nu au ajuns în judeţ, din cauză că firma care a câştigat acest proiect nu a organizat licitaţiile necesare.

Rezultate excelente pentru săritorii români cu schiurile susţinuţi de OMV

Săritorii români cu schiurile au obţinut rezultate exclente la Turneul celor Patru Trambuline pentru copii desfăşurat săptămâna trecută în Austria. Aceste rezultate vin după o perioadă de sesiuni intense de pregătire, alături de cei mai mari experţi internaţionali în săriturile cu schiurile, demarate anul trecut prin programul OMV Move & Jump.
Pe 15 iunie a avut loc prima etapă a Turneului celor Patru Trambuline pentru copii, desfăşurată la Hinzenbach, Austria. 157 de sportivi din 5 ţări (Austria, Cehia, Germania, România şi Ungaria) s-au înscris în competiţie. În cadrul competiţiei feminine (grupa a II-a, 10-11 ani), românca Dana Haralambie a ocupat locul 2 din 18 participanţi. Întrecerile pentru băieţi au adus şi ele succese echipei noastre, competiţia pentru grupa de vârstă 7 ani fiind câştigată de Radu Păcurar. Rezultate foarte bune au obţinut şi Mihnea Spulber (locul 6 – grupa de vârstă 8 ani), Ştefan Blega (locul 6 – grupa de vârstă 10 ani), Eduard Torok (locul 6 – grupa de vârstă 11 ani).
Pe 22 iunie s-a desfăşurat etapa de la Bischofshofen, Austria, a Turneului celor Patru Trambuline pentru copii. Săritorii români au dominat podiumul. Trei membri ai echipei naţionale de sărituri cu schiurile au ocupat locul I: Dana Haralambie (competiţia pentru fete), Radu Păcurar (grupa de vârstă 7 ani), Andrei Feldoreanu (grupa de vârstă 8 ani). Poziţii fruntaşe au ocupat şi Denisa Torok (locul 3 – grupa a II-a fete), Ştefan Blega (locul 3 - grupa de vârstă 10 ani) şi Eduard Torok (locul3 - grupa de vârstă 11 ani).
„Cu aceste rezultate, echipa noastră naţională de sărituri cu schiurile face primii paşi spre performanţa internaţională. După antrenamentele intense, desfăşurate în ultimul an în Austria, la standarde internaţionale, începem să obţinem succese în competiţiile internaţionale. Aceasta ne demonstrează că tinerii noştri sportivi au potenţial şi că vor aduce de acum înainte multe succese sportului românesc” a declarat Puiu Gaspar, Secretar al Federaţiei Române de Schi-Biatlon.
„Obiectivul pe care OMV l-a stabilit împreună cu Federaţia Română de Schi Biatlon este ca în 10 ani săritorii români să se situeze în primii zece la nivel mondial. Rezultatele obţinute ne aduc acum cu un pas mai aproape de obiectivul pe care ni l-am propus. Suntem încântaţi că programul OMV Move & Jump are succes”, a declarat Rainer Schlang, Director General OMV România.

Friday, June 27, 2008

Visul unei campioane

Cel mai bine se simţea pe gheaţă. Îi auzea scrîşnetul sub lama patinelor şi zîmbea cuprinsă de adrenalina vitezei. Ştia că la capătul pistei, o aştepta o nouă medalie. Cursa i-a fost însă întreruptă nemilos. De o groapă în asfalt.Oana Anesia Opincariu are 18 ani şi este din Ploieşti. Practică patinaj viteză la CS Petrolul Ploieşti. Pasiunea şi ambiţia i-au adus rezultate excepţionale – 99 de medalii la concursuri naţionale şi internaţionale. În 2007, la Campionatele Europene de patinaj viteză de la Alkmaar, Olanda, Oana a cîştigat aurul la proba de 3.000 m şi argintul la 1.500 m. Apoi a făcut pasul decisiv spre lupta mare a senioarelor. La Campionatele Europene din Italia, tînăra ploieşteancă a reuşit cele mai bune rezultate ale delegaţiei noastre. La doar 17 ani, ea s-a clasat pe locul 19 la general şi a stabilit un nou record naţional la proba de 3.000 m. Graţie acestor rezultate, Oana a primit de la forurile europene o bursă de pregătire în străinătate. TRAGEDIA. În iunie anul trecut, Oana se pregătea pentru Campionatele Mondiale din China. Se întorcea acasă de la antrenament, împreună cu doi prieteni, pe bicicletă. „Ştiu că mergeam cu bicicleta alături de colegii mei Cristina şi Cristi, cînd, deodată, mi-a apărut în faţă o groapă imensă, pe care am încercat să o evit, dar nu am putut. Cu toţii cunoşteam existenţa acelei gropi. Am uitat de ea, am încercat să frînez, însă am căzut, iar din acel moment nu mai ştiu nimic din ce s-a întîmplat. Am înţeles că imediat după accidentul meu au fost astupate toate gropile din acea zonă“, îşi aminteşte Oana. Şi-a revenit în ambulanţă – „Mă vedeam în oglindă, plină de sînge pe faţă şi credeam că voi muri“. A fost la un pas... În spitalul din Ploieşti, medicul neurolog lipsea. A consultat-o medicul de gardă. „Nu şi-a dat silinţa cine ştie ce. Pînă nu i-am dat ceva... Abia atunci a trimis-o la o tomografie. Dar doctorul era preocupat să ne facă educaţie, pentru că Oana avea un cercel în buric. În timp ce ea îi tot spunea că nu mai aude, că începe să nu mai vadă...“, povesteşte mama Oanei. Tînăra a intrat în comă şi a fost trimisă de urgenţă la Bucureşti. „Medicii din Capitală s-au îngrozit cînd au văzut-o. Mi-au spus că era nevoie să se intervină chirurgical în patru ore de la producerea accidentului. Or, pe ea au ţinut-o la Spitalul Judeţean Ploieşti de la ora 11:00 pînă la ora 19:00“, îşi aminteşte mama. LUPTA. A fost operată de urgenţă, dar n-a ieşit din coma profundă. „Mi s-a spus că am stat trei săptămîni în comă, dar eu nu-mi amintesc nimic“, povesteşte Oana. Cînd s-a trezit, nu putea vorbi, mînca sau merge. Vestea că nu va mai putea face sport, cel puţin pentru o vreme, i-a spulberat toate visele. Însă Oana nu s-a lăsat. A reînvăţat, încet, încet să meargă, să vorbească, să se hrănească singură. A făcut ore interminabile de recuperare, iar dorinţa de a învinge orice obstacol a ajutat-o. Şi a reuşit.
DE LA ÎNCEPUT. Visul ei cel mai mare e să se poată urca din nou pe patine. Să simtă din nou gheaţa sub lamele care aleargă spre o medalie. Însă în România nu are această şansă. Un program complet de recuperare se poate face doar într-o clinică din Austria. E vorba despre două luni, cu o pauză de trei săptămîni între ele, după care, promit medicii austrieci, Oana va putea zbura din nou pe pistă. Costurile recuperării sînt însă mult prea mari pentru posibilităţile financiare ale familiei tinerei. O lună de recuperare costă 12.000 de euro. Prietenii Oanei au lansat pentru ea un apel umanitar pe internet. Povestea campioanei cu aripile frînte a fost publicată pe bloguri şi pe forumuri, iar oamenii au donat puţin din puţinul lor pentru ca patinatoarea să-şi poată continua drumul spre marea performanţă. Cu ajutorul lor şi al firmei Mobexpert, Oana a reuşit să strîngă banii pentru prima lună de recuperare în Austria. A trecut peste toate obstacolele, a luptat chiar şi atunci cînd totul părea pierdut, a sperat şi a reuşit. A renăscut din propriile suferinţe. Acum mai are nevoie doar de 12.000 de euro pentru a-şi îndeplini visul.

O speranţă pentru Oana
Dacă vreţi să o ajutaţi pe Oana să revină pe gheaţă, puteţi face o donaţie, cît e mică, într-unul dintre conturile deschise la BRD, sucursala Bahluiului, Ploieşti, pe numele Opincariu Oana Anesia:
CONT RON: RO 68 BRDE 300 SV 41 31 079 3000
CONT EURO: RO 64 BRDE 300 SV 41 31 087 3000.
Pentru mai multe detalii despre acest caz, familia Oanei poate fi contactată la numărul de telefon 0745.67.95.09.

Thursday, June 19, 2008

Se lucreaza la Cavnic

Motelul care se construieste la baza domeniului schiabil Roata incepe sa prinda contur. Proprietarul a schimbat constructorul, astfel ca lucrarile au accelerat foarte tare. Cladirea trebuie sa fie gata pana in luna decembrie, cand se da startul noul sezonul de schi.

Achiriloaie a plecat in Austria


Brasoveanul Ioan Achiriloaie (foto) a plecat astazi in Austria, acolo unde se va pregati pana pe 3 iulie. Schiorul de la Dinamo Bucuresti este insotit de catre antrenorul Florin Cristea. Campionul Ioan Nan a ramas acasa deoarece mai are cateva examene de sustinut. El va pleca la sfarsitul acestui luni la Eforie Nord, acolo unde va urma un tratament de recuperare pentru a scapa de problemele sale la coloana vertebrala. In urma vizitei medicale de la CNMS Bucuresti, medicii au stabilit ca Nan are deficit de masa musculara.

Doi ciobani omorâti de fulger în Muntii Iezer

Doi ciobani au fost omorâti de un fulger, azi dimineatã, într-o zonã montanã izolatã din Masivul Iezer. Incidentul s-a produs într-o zonã greu accesibilã, la aproximativ patru ore de mers de localitatea argeseanã Berevoesti, potrivit ofiterului de serviciu de la Politia Câmpulung Muscel. O echipã operativã formatã din judiciaristi si criminalisti a plecat cãtre locul accidentului, pentru a ancheta împrejurãrile în care s-a produs decesul celor doi.

Wednesday, June 18, 2008

Trei motive pentru care fotbalul nu merita nimic

- Ioan Tupa a dezvaluit ieri cum Razvan Sabau isi vindea rachetele inaintea meciului din Cupa Davis, cu Ecuadorul, deoarece trecea printr-un moment dificil. Oamenii de la Tenis Club Herastrau l-au ajutat, tipul si-a revenit si Romania a castigat.
- Elena Bogdan, finalista la Rolland Garos, nu are un sponsor tehnic si este nevoita sa-si cumpere singur echipament. Echipament care nu este deloc ieftin.
- Oana Opincariu, una dintre cele mai bune sportive la patinaj viteza, a suferit un accident teribil la un antrenament. A stat 3 saptamani in coma, iar acum se trateaza la Viena. Mai are nevoie de inca 15.000 de euro pentru a se pune pe picioare.
Toti cei enumerati mai sus sunt romani si merita incurajati pentru ca trec prin momente grele.

Spitalul de nebuni

Am zis sa fac si eu conversatie cu Marton Simon, da la Baile Harghita. Am pus mana pe telefon si am sunat. Dar am fost foarte expeditiv deoarece pe un alt telefon m-a sunat cineva care a crezut ca sunt Spitalul de Boli Psihice din Borsa - Cluj. Bai, nu sunt, dar n-ar fi exclus sa ajung acolo.

Aproximativ 78.000 de tineri pot merge în taberele organizate de ANT în acest an

Aproximativ 78.000 de tineri pot merge, în această vară, în cele aproape 70 de tabere deschise în toată ţara în acest an de Autoritatea Naţională pentru Tineret (ANT), a declarat, azi, preşedintele instituţiei, Kovacs Peter. Potrivit acestuia, ANT organizează în acest an 15 tabere tematice, 11 tabere naţionale, Şcoli de vară, precum şi tabere internaţionale. Preşedintele ANT a precizat şi că instituţia pe care o reprezintă are în administrare 193 de tabere, dar în acest an doar 70 au fost deschise, restul nu au obţinut avizele necesare funcţionării. Directorul Direcţiei programe recreative din ANT, Ionuţ Stroe, a precizat că locurile în taberele naţionale sunt gratuite şi deschise tinerilor care doresc să continue procesul educaţional. Selecţia participanţilor se face în şcoli şi la direcţiile judeţene de tineret. Cele 11 tabere naţionale se vor organiza în Alba, Bacău, Buzău, Caraş-Severin, Constanţa, Maramureş, Iaşi, Prahova, Timiş, Teleorman şi Harghita, pe diferite domenii: speologie, artă, jurnalism şi jurnalism radiofonic, etnografie şi artă populară sau diversitate culturală. Tinerii interesaţi se pot înscrie la Direcţiile Judeţene de Tineret. În ceea ce priveşte organizarea taberelor tematice, acestea vor avea preţuri mici, participanţii putând să beneficieze gratuit de serviciile de animaţie de vacanţă precum şi de programul tematic desfăşurat în centrul de agrement. "Acest gen de tabere sunt organizate cu animatori şi organizaţii profesioniste, care pun la dispoziţia participanţilor toate materialele necesare desfăşurării taberei", a explicat Ionuţ Stroe. Locurile de desfăşurare sunt: Arieşeni-Alba, Predeal-Braşov, Caraş Severin, Eforie Sud şi 2 Mai, Tismana-Gorj, Costeşti-Hunedoara, Muncel - Iaşi, Mara şi Cuarţ - Maramureş, Buşteni - Prahova, Păltiniş - Sibiu şi Brădişor - Vâlcea. Totodată, ANT organizează în acest an şi a patra ediţie a "Şcolii de vară Costineşti", acesta fiind cel mai amplu program naţional de tineret care se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani şi care cuprinde în total şase tabere. Directorul Direcţiei Programe din cadrul ANT, Liviu Dan, a declarat că acest program are două componente distincte, respectiv instructiv-educativă, prin temele, dezbaterile, mesele rotunde, workshopurile şi activităţile formale şi non-formale organizate, şi distractiv-recreativă, reprezentată de diverse activităţi care se vor desfăşura pe plajă. Temele Şcolii de vară din acest an vor fi "Tinerii şi cultura urbană: valori şi ameninţări'", "Săptămâna interculturalităţii", "Amfiteatrele tinereţii", "Medierea conflictelor, implicarea tinerilor în viaţa publică", "Asociativitate şi voluntariat" şi "Şcoala Naţională de Jurnalism pentru Tineret". În plus, pentru prima dată în acest an va fi creat şi un centru de presă la Costineşti, în colaborare cu Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării, din Universitatea Bucureşti. Astfel, la fiecare două săptămâni, şase studenţi la Jurnalism şi un cadru didactic vor merge la centrul de presă de la Costineşti şi vor realiza materiale despre Şcolile de vară. Preţul unei zile de tabără, pentru taberele tematice şi şcolile de vară din centrele de agrement ale ANT, incluzând cazare şi pensiune completă, variază între 38 şi 46 de lei, în funcţie de destinaţia aleasă. Cele mai multe locuri sunt în Eforie (380), Poiana Pinului (330), 2 Mai (192), Oglinzi - judeţul Neamţ (170) şi Valea Budului - judeţul Bacău (160). Kovacs Peter a precizat că cele mai solicitate locuri în taberele de vară sunt cele de pe litoral, acestea fiind primele care se epuizează. Pe lângă taberele organizate în propriile spaţii de cazare, ANT mai organizează şi tabere internaţionale în Tunisia şi Grecia. În Tunisia, programul se desfăşoară în 12 serii a câte şapte zile, preţurile, în care sunt incluse transportul cu avionul, taxa de aeroport, transfer aeroport - hotel - aeroport, cazare şi pensiune completă în regim all-inclusive, fiind între 394 şi 464 de euro, în funcţie de perioada aleasă. În total sunt disponibile 1.056 de locuri, adică 88 pentru fiecare serie. În Grecia, programul se desfăşoară pe durata a 14 serii, preţurile variind între 199 şi 219 euro. În aceşti bani sunt incluse transportul cu autocarul, şapte nopţi cazare la hotel de două stele, trei mese pe zi, turul oraşului Salonic şi însoţitorul de grup, asistenţă turistică în staţiune şi acces la piscina hotelului. Numărul total de locuri pus la dispoziţie este de 1.232, adică 88 în fiecare serie.

Golf la Breaza

Clubul de Golf “Lac de Verde” va gazdui Sambata, 21 Iunie, prima editie a Campionatului National de Juniori, editie preliminara a Finalei Campionatului National de Juniori din acest an, ce se va desfasura in 09 August.
Campionatul se va desfasura sub egida Federatiei Romane de Golf.
Sistem de joc: stroke play
Doua categorii de joc in functie de varsta intre 8-13 ani si 14-17 ani;
Ora de start: 08h45
Premii speciale: Longest Drive si Nearest to the Pin
Clubul de Golf "Lac de Verde" a avut ca target inca de la deschiderea sa, din anul 2001, incurajarea practicarii acestui sport de catre juniori, avand credinta ca trebuie sa oferim copiilor romani sansa de a se dezvolta armonios, atat fizic cat si psihic, ca putem si trebuie sa trecem peste stereotipurile copiilor "cersetori" cu care mass media internationala ne bombardeaza.
Suntem singurul Club de Golf din tara care organizam in fiecare an pentru acesti juniori doua campionate de golf.
Organizarea si costurile acestora sunt suportate de Clubul nostru, alaturi de o serie de sponsori si sunt calculate astfel incat participarea noastra sa fie una non profit - sponsorii asigura premiile si masa juniorilor, iar clubul nostru pune la dispozitie locatia, echipamentele si terenurile, cat si antrenamentele preliminarii oferite gratuit juniorilor.
Pentru copiii orasului Breaza, programul de instruire s-a desfasurat gratuit in fiecare an, pe perioada vacantelor de vara, pentru mai bine de 70 de copii, de doua ori pe saptamana, cu asistenta profesorilor de golf.
In acest an campionatele vor avea loc in datele de 21 Iunie, editia preliminara si 09 August - Finala la care vor participa aproximativ 50 de juniori din toata tara.
Concursurile se vor desfasura sub egida Federatiei Romane de Golf, se va juca pe doua categorii de varsta 8-13 si 14-17 ani, startul se va da la orele 08h45 dimineata, iar festivitatea de premiere o preconizam in jurul orei 15h00.

Tuesday, June 17, 2008

Italia va castiga Euro 2008


Am primit gol corect, dar a fost anulat pe motiv de ofsaid. Am avut penalty, dar l-am ratat. Adversarii au scapat de trei ori fata in fata cu Lobont, dar nu au tras pe poarta. Parca le-a fost jena. Asa cum noua ne-a fost frica sa dam. Italia a castigat in stilul sau caracteristic si se indreapta spre un nou titlu de campioana europeana.

Spaniolul Alberto Contador si-a anuntat participarea la JO-2008

Rutierul spaniol Alberto Contador, învingătorul ediţiei recent încheiate a Turului Italiei, a anunţat, într-un interviu acordat televiziunii publice din Spania, că vrea să participe la Jocurile Olimpice de la Beijing (8-24 august). "Următorul obiectiv îl reprezintă Jocurile Olimpice", a declarat Contador, ieri, televiziunii publice spaniole, risipind astfel îndoielile care planau asupra participării sale la competiţia din China. Contador, în vârstă de 25 de ani, a explicat că vrea să participe la JO în probele de şosea şi contratimp, afirmând că se simte "mai pregătit psihic pentru contratimp". "Cele două probe sunt foarte dificile şi vom vedea ce rezultat voi obţine", a subliniat Contador, preocupat de timpul scurt pe care îl mai are la dispoziţie pentru a pregăti Jocurile Olimpice. Alberto Contador şi-a anunţat deja intenţia de a participa la Turul Spaniei 2008 (30 august - 21 septembrie), în timp ce în Turul Franţei nu îşi va putea apăra tricoul galben, deoarece echipa sa, Astana, este exclusă din competiţie, din cauza numeroaselor afaceri de dopaj în care a fost implicată. Tânărul câştigător al ediţiei de anul trecut a Turului Franţei visează să devină primul spaniol care câştigă toate cele trei mari competiţii cicliste (Turul Franţei, Turul Italiei şi Turul Spaniei) şi să se alăture astfel sportivilor Eddy Merckx, Jacques Anquetil sau Bernard Hinault în panteonul ciclismului.

Tenis in Herastrau




Caravana turneelor futures organizate anul acesta în România va poposi din nou în Bucureşti. Pe durata a nouă zile, pe terenurile cochetei arene Tenis Club Herăstrău, se vor desfăşura concomitent concursurile „McCann Futures Cup” - masculin şi „Trofeul Distrigaz Sud – Ilie Năstase” - feminin.
Sponsori generoşi asociaţi cu cele mai mari nume ale tenisului românesc oferă, în primul rând tinerilor jucători români, şansa de a face primii paşi pe drumul către profesionism.
Fiecare dintre cele două concursuri este dotat cu premii în valoare totală de 10.000$, învingătorul urmând să fie recompensat cu suma de 1.300$. Punctele puse în joc reprezintă însă principala motivaţie pentru jucătorii înscrişi pe tablourile principale.
Tenis Club Herăstrău a reunit cele 5 turnee organizate în cadrul său sub denumirea de „BRD FUTURES CIRCUIT” , aflat la a prima ediţie.
În cadrul circuitului se desfăşoară următoarele turnee: “Ioana Futures Cup”, “McCann Futures Cup”, “McDonald’s Trophy” la masculin şi două turnee „Distrigaz Sud – Ilie Năstase” la feminin.
„Trofeul Distrigaz Sud – Ilie Năstase” desfăşurat sub egida Asociaţiei Europene de Tenis şi Asociaţia Jucătoarelor de Tenis (WTA), oferă sportivelor înscrise şansa acumulării de puncte pentru clasamentul WTA.
De asemenea, puncte ATP sunt oferite şi jucătorilor înscrişi în „McCann Futures Cup”, turneu înscris în calendarul competiţiilor ITF şi desfăşurat în aceeaşi perioadă,
14 – 22 iunie 2008, la Tenis Club Herăstrău.
Nu mai puţin de 14 români au privilegiul de a fi acceptaţi pe tabloul principal al concursului „McCann Futures Cup”, în timp ce 13 jucătoare vor lua startul turneului feminin „Trofeul Distrigaz Sud – Ilie Năstase”.
Printre favoriţii turneului masculin se numără Crăciun Teodor, Ioniţă Victor, Sabău Răzvan, iar la turneul feminin favorite sunt Suplizio Valentina, Verardi Verdiana, Cadantu Alexandra.

Jandarmii au gãsit un cioban care s-a pierdut în Retezat

Un cioban care fusese dat dispãrut de douã zile în Masivul Retezat a fost gãsit în noaptea de luni spre marti de jandarmii montani din Câmpu lui Neag, la capãtul unei actiuni de cãutare organizate în comun cu politia din orasul Uricani. Ciobanul, în vârstã de 60 de ani, plecase din Uricani spre stâna sa situatã pe Vârful Tulisa, dar nu a mai ajuns la destinatie, disparitia sa fiind anuntatã de rude la Politia din oras. "O echipã operativã formatã din jandarmi, politisti si angajati ai Politiei Comunitare din Uricani a plecat, aseara, în cãutarea persoanei dispãrute. Bãrbatul a fost gãsit, în cursul noptii, dupã trei ore de cãutãri, în apropierea Vârfului Tulisa", a declarat lt. Zamfir Guran, de la Jandarmeria Hunedoara. Ciobanul a relatat cã din cauza precipitatiilor abundente care au cãzut pe munte în cursul zilei de luni s-a rãtãcit si nu a mai putut ajunge la stâna de pe Vârful Tulisa. Bãrbatul se afla în stare de soc emotional, dar starea sa de sãnãtate era bunã. El a rãmas sã-si continue activitatea la stânã.

Monday, June 16, 2008

Adelin Petrisor a demisionat de la Antena 1

Razboinicul televizoarelor, Adelin Petrisor, si-a dat demisia de la Antena 1. E grava, suriorule!

Vizita medicala pentru cei mai buni schiori






Schiorii Bogdan Olaru, Ioan Achiriloaie si Ioan Nan s-au aflat astazi in Bucuresti, acolo unde au efectuat vizita medicala la Centrul National de Medicina Sportiva. Ghinionistul zilei a fost Olaru, care a fost lovit de o masina chiar in parcare. In urma accidentului, schiorul din Predeal a suferit o contuzie la glezna piciorului stang. Din acest motiv, el n-a mai efectuat testul de efort. Dan Tanase, medicul lotului national de schi alpin, i-a prescris un repaus de sapte zile. Ioan Nan nu a intampit probleme, in vreme ce Achiriloaie va trebui sa schimbe tratamentul pe care il ia pentru a avea o respiratie normala.

Purcaru continua la Primarie

Pedelistul Adrian Purcaru a castigat un nou mandat de primar la Azuga. Liviu Cocos a fost invins in turul al doilea de catre Goicescu, care va fi primar in urmatorii patru ani la Predeal. La Avrig, Arnolg Glingeis, proprietarul cabanei Balea Lac, este noul primar.

Sunday, June 15, 2008

Ioan Moraru este primar la Vatra Dornei

Liberalul Ioan Moraru a castigat postul de primar al statiunii Vatra Dornei. Coleg de partid cu Liviu Cepoi, cei doi vor pune la cale un plan de reabilitare a domeniului schiabil.

S-a schimbat primarul la Cavnic

Noul primar la statiunii Cavnic, din judetul Maramures, este independentul Dragos Alexandru, care l-a invins in turul al doilea pe liberalul Nicolae Bindiu. Interesant este ca Alexandru a afirmat ca nu-l intereseaza dezvoltarea domeniului schiabil. La Borsa, Cornel Stetco a ramas inca 4 ani la primarie.

Un rãnit dupã ce o masinã a fost lovitã de stânci cãzute de pe un versant, în Arges

Bucăţi de stânci au căzut, azi după-amiază, peste o maşină aflată în trafic pe un drum forestier din zona turistică Cheile Vâlsanului, din nordul judeţului Argeş, iar autoturismul a ajuns în albia unui râu, în urma incidentului doar şoferul fiind uşor rănit. Stâncile desprinse de pe un versant, de la o înălţime de peste 30 de metri, au căzut pe plafonul autoturismului care se deplasa spre o cabană din zonă. În momentul impactului, şoferul a pierdut controlul volanului, iar maşina a ajuns în albia râului Vâlsan. Şoferul şi cei trei pasageri au reuşit să iasă singuri din autoturism, fără ca vreunul dintre ei să fie rănit grav. Potrivit comisarului-şef Marian Badea, şeful Poliţiei Rutiere Argeş, şoferul a fost rănit uşor şi nu a necesitat internarea, iar pasagerii - soţia acestuia şi cei doi copii aflaţi pe bancheta din spate a maşini - au scăpat nevătămaţi.

Tânãr blocat pe munte, coborât în sigurantã de salvamontistii din Alba

Un grup de 11 salvamontişti din Alba au intervenit, în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, pentru a recupera şi salva un tânăr rămas blocat pe munte într-o zonă abruptă din apropierea comunei Rimetea. Şeful Serviciului Public Salvamont Alba, Lucian Forda, a declarat că Salvamont Alba a fost alertat telefonic de un tânăr de 26 de ani din comuna Podeni, judeţul Cluj, care rămăsese blocat pe Piatra Secuiului, în zona comunei Rimetea, şi se afla în pericol să cadă în gol. Tânărul încerca să traverseze Piatra Secuiului pentru a ajunge în comuna sa, Podeni, dar, din cauza întunericului şi a ploii puternice, s-a rătăcit şi a ajuns într-o zonă foarte abruptă. "Tânărul nu cunoştea zona şi nu ne-a putut spune exact unde se află. De aceea a fost nevoie să intervenim cu o echipă foarte mare, formată din 11 salvatori montani, cu care am periat practic toată zona pentru a găsi victima. Căutările noastre au fost îngreunate foarte mult de întuneric şi de ploaia torenţială", a spus Forda. Potrivit sursei citate, după trei ore de căutări, salvamontiştii l-au găsit pe tânăr şi apoi după încă o oră au reuşit să îl coboare în siguranţă de pe munte. Lucian Forda a spus că tânărul nu a suferit nici un fel de accidentare în cursul acestei aventuri, dar s-a expus unui pericol foarte mare, plecând noaptea pe munte, pe ploaie, fără echipament adecvat şi într-o zonă foarte periculoasă, nemarcată, aflată în afara traseelor turistice. "De data aceasta tânărul blocat pe munte a avut noroc, dar toată această poveste se putea sfârşi tragic", a afirmat Lucian Forda.

Nemultumiti cã trebuie sã meargã pe jos câtiva kilometri pentru a vota

Mai multi alegãtori din satele Moeciu de Sus si Pestera apartinãtoare comunei Moeciu sunt nemultumiti cã trebuie sã parcurgã câtiva kilometri pânã la Moeciu de Jos pentru a vota întrucât nu sunt trecuti în listele permanente din satele unde domiciliazãte. Circumscriptia electoralã Moeciu s-a adresat Biroului Electoral Judetean pentru a vedea dacã situatia sesizatã poate fi rezolvatã. Presedintele BEJ Brasov, judecãtor Mihaela Zup, a precizat cã alegãtorii nu pot fi trecuti pe liste suplimentare pentru cã nu prevede legea acest lucru si vor trebui sã meargã la sectiile de votare din Moeciu de Jos, acolo unde sunt trecuti în listele permanente.

Saturday, June 14, 2008

Calificativul "suficient" pentru prima editie a Turului României inclusã în calendarul UCI

Comisarul Uniunii Cicliste Internaţioanle (UCI), italianul Eduardo Margiotta, care a supervizat prima ediţie a Turului României inclusă în calendarul forului internaţional, a acordat calificativul "suficient" competiţiei încheiate, sâmbătă, la Constanţa, cu victoria ungurului Rida Cador. Oficialul UCI consideră că această ediţie a Turului României reprezintă un început, dar îi avertizează pe organizatori că mai au mult de muncă pentru a ajunge la nivelul competiţiilor similare din străinătate. Margiotta s-a arătat nemulţumit de rapiditatea comunicării între arbitri în timpul etapelor. "În competiţiile la care am mai asistat se face informare din trei în trei minute privind situaţia în cursă, avansul pe care un pluton îl are faţă de altul. Aici trebuie să întreb tot timpul cum stau lucrurile, iar până mi se oferă informaţiile, acestea nici măcar nu mai sunt de actualitate, pentru că între timp situaţia se schimbă. Principala cauză a acestor probleme de comunicare este faptul că în caravană sunt prea multe maşini şi prea puţine motociclete. Motocicletele se pot deplasa mult mai uşor în caravană, fără a incomoda cicliştii, de aceea sunt mult mai utile", a explicat comisarul UCI. De asemenea, reprezentantul UCI a mai recomandat organizatorilor să renunţe la informarea făcută prin inscripţii pe şosea şi să folosească panouri, mult mai vizibile, care să fie montate pe marginea traseului. O altă neconformitate cu regulamentul UCI este legată de tricoul galben, al liderului clasamentului general. Pe acest tricou, pe lângă sigla sponsorului competiţiei, ar trebui să existe un spaţiu în care sportivul aflat în posesia tricoului să îşi poată promova propriul sponsor. Margiotta a mai reclamat faptul că în apropierea liniei de sosire nu ar trebui să existe linii de tramvai pe traseu, cum s-a întâmplat în finalul etapei a şasea, de la Brăila. Comisarul UCI consideră că aceste linii de tramvai sunt periculoase, putând provoca accidente rutierilor aflaţi în sprint spre linia de sosire. Un alt minus al Turului României este legat de aplicarea controalelor antidoping. Managerul echipei bulgare Hemus 1896 a reclamat faptul că rutierii nu sunt anunţaţi din timpul cursei că vor fi supuşi controlului antidoping. Potrivit regulamentului UCI, organizatorii trebuie să anunţe, cu 20 km înainte de sosire, care sunt sportivii solicitaţi la controlul antidoping. În Turul României au fost testaţi antidoping primii trei clasaţi şi alţi doi sportivi stabiliţi aleatoriu, ei fiind anunţaţi abia după trecerea liniei de sosire. În final, comisarul italian a recomandat Federaţiei Române de Ciclism şi Triatlon (FRCT) să trimită arbitrii la cursuri de instruire organizate de UCI, pentru a creşte calitatea arbitrajului. Secretarul general al FRCT, Vasile Selejan, a declarat că toate aceste probleme pot fi remediate. "Le putem rezolva pe toate nu până la ediţia viitoare, ci chiar şi într-o lună. Acestea sunt nimicuri, nu sunt probleme complicate. Ele au apărut pentru că nu am respectat strict regulamentul, gândindu-ne că merge şi aşa. Am fost la Turul Turciei, de asemenea inclus în calendarul UCI şi care este sub noi ca organizare", a afirmat Selejan. Vasile Selejan s-a arătat mulţumit de ediţia din acest an a Turului României. "Eu sunt mulţumit, este un bun început. Aştept însă de 12 ani să se repare drumurile, pentru că acum practic facem traseul turului în funcţie de starea carosabilului. Ca nivel valoric sunt mulţumit, iar faptul că un român este între primii zece (n.r. - Dan Anghelache) cred că este o bună performanţă pentru România. Anghelache va câştiga puncte UCI, ceea ce nu s-a mai întâmplat până acum la noi în ţară", a apreciat oficialul FRCT.

Ungurul Rida Cador a câstigat ediþia a 45-a a Turului ciclist al României

Rutierul ungur Rida Cador (P-Nivo Betonexpressz) a câştigat, sâmbătă, ediţia a 45-a a Turului ciclist al României, devansându-i pe olandezul Sander Oostlander (Asito Cycling Team) şi pe bulgarul Svetoslav Şanliev (Hemus 1896). "A fost o competiţie foarte bună pentru mine. Cred că am reuşit să mă desprind în învingător în etapa de pe Transfăgărăşan, unde am câştigat un avans suficient de mare. Echipa m-a ajutat apoi să îmi păstrez tricoul galben", a declarat Rida Cador, la finalul competiţiei. Sportivul ungur a primit 2.705 euro pentru câştigarea Turului României, în timp ce ceilalţi ocupanţi ai podiumului au fost recompensaţi cu câte 1.349 euro, respectiv 674 euro. Conform regulamentului UCI, primii 20 de rutieri au fost premiaţi, după cum urmează: locul 4 - 338 euro, locul 5 - 270 euro, locurile 6-7 - câte 202 euro, locurile 8-9 - câte 134 euro, locurile 10-20 - câte 68 euro. În clasamentul general, cel mai bun rutier român a fost câştigătorul de anul trecut al competiţiei, dinamovistul Dan Anghelache, care a ocupat poziţia a noua. Ultima etapă a Turului României, desfăşurată pe traseul Brăila - Giurgeni - Hârşova - Constanţa, cu o lungime de 175 km, a fost câştigată de italianul Manolo Zanella (Italia), cronometrat cu timpul de 4 ore, 8 minute, 5 secunde. Acesta a fost urmat de coechipierul său Alex Buttazzoni, sosit în acelaşi timp cu învingătorul şi de un alt coechipier, Giampolo Biolo (4:08:35). Rutierii au mers în pluton pe întreg traseul etapei, doar în final desprinzându-se Zanella şi Buttazzoni. După ce plutonul a trecut podul de la Giurgeni, cursa a fost neutralizată pe o porţiune de aproximativ 400 m, deoarece drumul era impracticabil. Cursa a fost reluată după depăşirea porţiunii de drum cu probleme. La final, tricoul alb, al celui mai bun rutier în clasamentul pe puncte, a fost câştigat de italianul Davide D'Angelo. Tricoul roşu, al sprinterilor, i-a revenit italianului Manolo Zanella, cel verde, al căţărătorilor, ungurului Rida Cador, iar cel albastru, al celui mai bun român, dinamovistului Dan Anghelache. În clasamentul pe echipe s-a impus formaţia ungară P-Nivo Betonexpressz. În timpul festivităţii de premiere, una dintre cele două fete care urcau pe podium alături de sportivi a leşinat, fiind preluată de echipajul de salvare care a însoţit Turul României. Fata şi-a revenit după ce i s-au acordat îngrijiri medicale.

Efectivele de capre negre din Parcul National Muntii Rodnei au ajuns la 120, un record

Aproape 120 de capre negre au fost observate în Parcul Naţional Munţii Rodnei cu ocazia evaluării de primăvară, de patru ori mai multe comparativ cu prima numărătoare de acum patru ani, un record al ultimiilor ani. Caprele negre din Parcul Naţional Munţii Rodnei sunt numărate de două ori pe an, o dată primăvara şi o dată toamna, întrucât animalele sunt ocrotite prin lege, iar autorităţile vor să deţină informaţii clare în legătură cu starea lor de sănătate, dar şi dacă sunt sau nu vânate de braconieri. Prima numărătoare a caprelor negre s-a făcut în primăvara anului 2004. Atunci au fost văzute 36, pentru ca toamna să fie observate 61. În anul următor, primăvara au fost văzute 43, iar toamna 77, iar în 2006 au fost numărate 64 în primăvară şi 109 în toamnă. Anul trecut, primăvara au fost observate 67, iar toamna 77. Potrivit specialiştilor, doar 57% din efectivele văzute toamna apar la monitorizarea de primăvară. Directorul Administraţiei Parcului Naţional Munţii Rodnei, Doina Jauca, a declarat, sâmbătă, că, efectivele de capre negre au crescut şi datorită măsurilor de protecţie instituite în ultimii ani. Specialiştii APNMR au organizat acţiuni de combatere a câinilor hoinari şi au restricţionat totodată numărul de câini la stâne. La evaluarea din 11 iunie a.c. au participat 23 de instituţii şi organizaţii nonguvernamentale care au străbătut 10 trasee. Ultima populare a Parcului Naţional Munţii Rodnei cu capre negre s-a făcut în 2005. Atunci au fost aduse 8 capre, câte 4 din Munţii Bugegi, respectiv Munţii Retezat. Două din caprele aduse din Bucegi au murit, însă, cel mai probabil din cauza stresului la care au fost supuse, întreaga procedură de prindere şi transport durând peste 25 de ore. Parcul Naţional Munţii Rodnei a fost înfiinţat în anul 1972, când zona a fost populată cu peste 700 de exemplare de capră neagră. Costurile repopulării au fost imense, fiecare exemplar necesitând 60.000 lei, resurse echivalente, în vremea aceea, cu preţul unui autovehicul Dacia, sau cu venitul mediu pentru o persoana pe circa 30 de luni. Efectivul optim de capre negre stabilit pentru masiv este de 350 exemplare. Vânătoarea de capre negre este acum interiză prin lege.

Friday, June 13, 2008

Simona, te dezbraci?

O televizorista din Italia a zis ca se dezbraca daca Romania ia bataie. Sincer, cred ca asa va face. Noi n-are rost sa provocam vreo televizorista la un astfel de pariu pentru ca n-avem nici o sansa la victorie diseara. S-o intreb totusi pe Simona Gherghe daca se dezbraca? Hai, s-o-ntreb, ca nu ma doare gura.

Thursday, June 12, 2008

Concert Pepsi in Agronomie


Invazia Smiley a cuprins întreaga ţară! Pregăteşte-te pentru show-ul Smiley din Bucureşti! Turneul de promovare a primului album solo semnat Smiley continuă în club The Player, sâmbătă, 13 iunie!
Participă la cel mai tare concert al unui artist roman în oraşul tău! Muzică, actorie şi dans - toate adunate într-un mega-show susţinut de cel mai zâmbareţ artist român, Smiley... şi nu numai de el! Conceptul concertulu se învârte în jurul a trei alter ego-uri ale lui Smiley- Miley [maili], Iley [aili] şi Ley [li]-care împreună cu el vor susţine cel mai incendiar show!
Vei descoperi cele trei personalităţi ale lui Smiley, care vor avea rolul de backing vocals, cu care artistul interactioneaza pe durata concertului. Pe lângă aceşti invitaţi speciali, Pepsi îi va invita cu mândrie pe scenă pe cei care au contribuit direct la realizarea albumului “În lipsa mea”: Marius Moga aka Mogacio, C.R.B.L, Don Baxter aka „the real beat Master”, Alex şi Uzzi.
Smiley, la lansarea primului album solo – „În lipsa mea” - declară: “Prin clasa a zecea mi s-a năzărit să fac muzică pe calculator fiindcă aveam prea multe idei care trebuiau concretizate într-un fel. Virusul muzicii îmi umblă nestingherit prin sânge. Am cântat în trupa Millenium 3, până când am fost observaţi de Gyuri Pascu, care ne-a ajutat să scoatem un album. În acelaşi timp m-am împrietenit cu cei ce urmau să devină colegii mei de trupă: CRBL, Omu Negru, Piticu şi Francezu. Am lansat hit după hit, am compus şi pentru alţi artişti, iar acum îmi lansez primul meu album solo, care mă reprezintă 100%. Smiley mi se spune pentru că sunt responsabil cu bună dispoziţie, aşa că vă închipuiţi ce concerte am pregătit!”
Alături de Smiley, vor fi prezenţi pe scena şi cei 5 membrii ai band-ul său (tobe, bas, chitară, clape şi percuţie) care te vor face să simţi live fiecare beat.
Colaborarea Pepsi cu Smiley a început în 2007, el fiind primul muzician român care a fost ales să reprezinte imaginea Pepsi. Călin Clej, CSD marketing manager PepsiCo România declară: „Smiley este surpriza noastră pentru România. Este un artist plin de energie care se mulează perfect pe valorile brandului Pepsi. De la începutul colaborării s-a arătat a fi un fin cunoscător al muzicii româneşti şi un artist complex. Alături de Smiley, vom continua în stilul Pepsi dialogul activ dintre brand şi consumatorii din România, dialog pe care l-am început anul trecut.”
Pepsi împreună cu Smiley ţi-au adus cea mai tare muzică direct la tine pe calculator. Pentru prima data în România un artist şi-a lansat albumul online. Mai mult de atât, Pepsi a oferit celor mai adevăraţi 1000 de fani albume gratuite. Ai avut timp să le fredonezi, să le înveţi! Acum este momentul să le cânţi alături de artistul tău preferat. Vino vineri, 13 iunie in club The Player şi fă showul alături de Smiley!
Concertul din Bucureşti este cel de-al şaptelea din turneul de promovare a albumului „In lipsa mea”. Până acum artistul a strâns sute de oameni în cluburile din Cluj-Napoca, Sibiu, Piteşti, Arad, Galaţi şi Iaşi. Din public, alături de vedetele invitate de Smiley în fiecare oraş, fanii s-au întrebat „Pe unde iţi umblă inima”, sau au strigat în gura mare „Oficial îmi merge bine”, insa nici o clipă nu s-au mai gândit că „au bani de dat”.
Turneul nu se opreşte insă aici! Smileyx4 Pepsi Tour – creat şi produs de Marius Moga şi susţinut de revista MyBand - merge şi la mare. Litoralul va fi cucerit de zâmbete muzicale pe 5, 12 şi 26 iulie. Staţiunile vizate sunt Constanţa, Mamaia şi Costineşti. Vino să-i faci showul lui Smiley!

Wednesday, June 11, 2008

Planuri mari pe Valea Jiului

Autorităţile locale din oraşul Vulcan au depus la Ministerul Turismului proiectul “Castelul din Carpaţi”, care îşi propune dezvoltarea staţiunii Pasul Vâlcan. “Proiectul are o valoare de 22 de milioane euro şi va beneficia de cofinanţare locală. Dorim să transformăm zona turistică Pasul Vîlcan, aflată la numai şapte kilometri de oraşul Vulcan, într-o adevărată staţiune turistică montană. Proiectul este înscris în programul naţional “Schi în Carpaţi”, staţiunea urmînd să aibă toate dotările moderne”, a declarat primarul oraşului Vulcan, Gheorghe Ile.
VISE. Proiectul prevede construcţia unei telegondole, a unui telescaun şi a cinci linii de teleschi. Staţiunea va beneficia de o infrastructură pentru alimentarea cu apă, canalizare şi reţele electrice. Nu vor lipsi tunurile de zăpadă pentru cele cinci pîrtii de schi, prevăzute a fi dezvoltate pe lungimi cuprinse între 500 şi 1.000 de metri.
PLANURI. Autorităţile locale speră ca lucrările la acest obiectiv de investiţii să înceapă anul viitor, urmînd ca pînă în 2011 să fie finalizate construcţiile telegondolei şi telescaunului. Acestea vor fi urmate de lucrările pentru teleschi şi amenajarea pîrtiilor, proiectul fiind prevăzut să se încheie în 2016. În prezent, în baza unui alt proiect cîştigat de Consiliul Local Vulcan împreună cu Consiliul Judeţean Hunedoara, a început execuţia la drumul care face legătura între oraş şi zona turistică Pasul Vîlcan. Drumul are o lungime de şapte kilometri, iar lucrările costă 13 milioane de lei.

Masinile nu pot urca încã în sigurantã pe Transfãgãrãsan

Masinile nu pot urca încã în sigurantã pe cea mai înaltã sosea din România, DN7C - Transfãgãrãsan, din cauza zãpezii care acoperã un sens de mers, a pericolului de avalanse, a lipsei semnelor de circulatie si a blocãrii tunelului de la Bâlea Lac, a declarat azi, prefectul Sibiului, Ilie Mitea. "A fost curãtat Transfãgãrãsanul pe un singur sens, însã masinile nu pot circula în sigurantã. Deocamdatã nu s-a dat acordul de la Drumurile Naþionale pentru redeschiderea traficului rutier. Stim cã si tunelul de la Bâlea Lac este blocat de zãpadã si acolo drumarii nu au început încã lucrul", a spus prefectul Mitea. Acesta spune cã totusi Transfãgãrãsanul ar putea fi redeschis peste o sãptãmânã. "Sperãm sã se redeschidã Transfãgãrãsanul cu o sãptãmânã mai devreme, dar asta depinde si de avertizãrile de avalansã", a adãugat prefectul judetului Sibiu. Sâmbãtã, la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine sunt asteptati mai multi turisti, cu ocazia Sãrbãtorilor Zãpezii. Primii care au urcat în acest an pe Transfãgãrãsan au fost ciclistii din Mica Buclã. Sportivii înscrisi în Turul Ciclist al României au urcat miercuri, pe DN7C, redeschis circulatiei pe un singur fir.

Mica Buclã a deschis Transfãgãrãsanul

Sportivii care participã la Turul Ciclist al României au urcat, azi, pe cea mai înaltã sosea din România, Drumul National 7C - Transfãgãrãsanul, care a fost redeschis circulatiei pe un singur fir, cealaltã bandã fiind acoperitã de zãpadã. "Se poate merge sus cu efortul celor de la Drumuri Nationale. Ne-au fãcut nouã special deschis drumul pânã sus. Avem fãcutã o pârtie, o sosea de doi metri lãtime, astfel încât sã poatã urca o masinã si trei ciclisti unul lângã altul", a declarat miercuri, Stefan Siposi, arbitru principal în Mica Buclã. Coloana a plecat azi, la ora 11,00, din Dumbrava Sibiului si, dupã parcurgerea a 96 de kilometri pe ruta Cisnãdie - Tãlmaciu - Avrig, a sosit în jurul orei 14,30 la Bâlea-Lac. Cea de-a 45-a editie a traditionalei competitii internationale Turul Ciclist al României are loc în perioada 7-14 iunie. La competitie participã sportivi grupati în 15 echipe, reprezentând 17 natiuni. Competitia se desfãsoarã în sapte etape, pe un traseu de 1.172 kilometri, fiind tranzitate judetele Botosani, Iasi, Neamt, Harghita, Mures, Sibiu, Brasov, Prahova, Buzãu, Brãila, Ialomita si Constanta. Una din cele mai dificile portiuni este DN 7C - Transfãgãrãsanul, printre cele mai spectaculoase drumuri din România, realizat între anii 1970 si 1974. Drumul face legãtura între regiunile istorice ale Transilvaniei si Munteniei si a fost construit sã treacã peste Muntii Fãgãras, cel mai înalt lant muntos din România. Transfãgãrãsanul urcã pânã la altitudinea de aproape 2.000 de metri, traseul în serpentine si drumul în rampã oferind o perspectivã spectaculoasã. Soseaua începe din comuna Arefu, judetul Arges, la kilometrul 61, si se terminã în comuna Cârtisoara, din judetul Sibiu, la intersectia cu DN1. Are circa 91,5 kilometri lungime si douã benzi de circulatie. Pe tot parcursul sunt construite 27 de viaducte si poduri, mai multe decât pe oricare drum din România. Tunelul Capra - Bâlea Lac este constructia rutierã situatã la cea mai mare altitudine (2.025 - 2.042 metri) si cel mai lung tunel rutier din România (887 metri). În functie de zãpezi, Transfãgãrãsanul este deschis, în mod normal, între 1 iulie si 1 octombrie. În perioada rece, drumul este impracticabil din cauza conditiilor meteo si a pericolului de avalanse. Anul trecut a fost închis la 22 octombrie.

Firma Amrom va investi 8 milioane de euro în hotelurile Tirol si Eurohotel din Poiana Brasov, cumpãrate recent

Firma Amorom a cumpărat la începutul acestui an hotelurile Tirol şi Eurohotel din Piana Braşov, şi va investi în modernizarea lor circa opt milioane de euro. Hotelurile au fost achiziţionate în luna ianuarie a acestui an de la firma Savion Hotel, care are acţionari israelieni, la fel ca şi cumpărătorul, firma Amrom Conimpex. Marian Schwartz nu a dorit să dea detalii despre valoarea tranzacţiei. "Pot să vă spun, însă, că intenţia noastră este ca, în următorii doi ani, să ridicăm gradul de confort al celor două hoteluri de la trei stele, cât au acum, la patru stele", a adăugat el. Valoarea modernizărilor şi a sporirii gradului de confort este estimată de către noii proprietari la circa opt milioane de euro. Eurohotel are 107 camere şi trei săli de conferinţe, în timp ce hotelul Tirol are 67 de camere şi o sală de conferinţe. "Este posibil să încercăm să afiliem hotelurile unor lanţuri internaţionale, dar mai întâi de asta vrem să ridicăm gradul de ocupare de la 45% la peste 70%", a mai spus Scwartz. Firma Amrom este deţinută integral de către N.I.L Conimpex, care este controlată, în proporţie de 98,8% de către compania Rainbow Ride Consulting LLC, înregistrată în Texas şi despre care Marian Schwartz spune că este controlată de oameni de afaceri israelieni.

Traficul pe DN 1, în statiunea Sinaia, blocat de o ploaie torentialã

Circulatia rutierã pe drumul naþional 1, în zona Gãrii din statiunea prahoveanã Sinaia, a fost blocatã, azi dupã amiazã, pe sensul de mers Bucuresti - Brasov, dupã ce o ploaie torentialã a inundat carosabilul. Potrivit politistilor rutieri, traficul rutier s-a desfãsurat cu dificultate azi dupã amiazã, între orele 13.40 - 14.00, pe drumul national 1, în zona centurii orasului Sinaia, din cauza unei ploi torentiale care a inundat carosabilul. Ploaia, care nu a durat mai mult de 20 de minute, a fãcut impracticabil sensul de mers Bucuresti - Brasov, în zona gãrii din Sinaia, din cauzã cã sistemul de canalizare a nu a putut prelua debitul mare de apã, martorii afirmând cã, în zona respectivã apa a ajuns pânã la jumãtate de metru. Circulatia pe sensul de mers Bucuresti - Brasov a fost dirijatã prin statiunea Sinaia, timp în care pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgentã au intervenit pentru scoaterea apei de pe carosabil.

Schitele complexului de trambuline de la Rasnov



Bancul zilei la Vaslui

Un membru al "Brigazii Supreme" intra in pub-ul suporterilor din Vaslui la pauza meciului Franta - Romania si striga in gura mare:
AM DOUA VESTI! UNA BUNA SI ALTA REA. CU CARE SA INCEP?
"Cu aia buna", striga razesii asezati la mese.
VESTEA BUNA: SORIN COLCEAG ESTE ANTRENOR CU PORTARII LA FC VASLUI!
"Si vestea rea?", intreaba un suporter al galben verzilor.
PRINCIPAL E HIZO!!!

Concurs de plute si escalã într-o pesterã, la cea de-a opta editie a "Carpathian Adventure"

Asociatia Turisticã Perpetuum Mobile si Organizatia de Tineret Outward Bound din Târgu Mures au anuntat, azi, cã a opta editie a competitiei "Carpathian Adventure", care se va desfãsura în perioada 6-10 august, va include probe inedite, precum un concurs de plute si escalã într-o pesterã. Organizatorii au anuntat, azi, cã a început perioada de înscrieri pentru "Carpathian Adventure". Competitia din acest an se va desfãsura în muntii Piatra Craiului, Iezer si Fãgãras, în perioada 6-10 august. Potrivit organizatorilor, "Carpathian Adventure" va include, în acest an, un traseu de circa 60 de kilometri de trekking (escaladare), 120 de kilometri pe bicicletã, dar si o probã de plute, una de rappel cu coarda, o escalã într-o pesterã, precum si alte probe-surprizã. Cei interesati se pot înscrie, pânã în 15 iulie, în echipe de patru persoane, în care sã fie inclus, obligatoriu, cel putin un participant de sex feminin. Ei trebuie sã prezinte, alãturi de actele de identitate, o taxã de participare de 70 de euro pentru participanti din România si Bulgaria, respectiv 120 pentru cei din alte tãri, asigurare si certificat medical. În anii trecuti, "Carpathian Adventure" a inclus expeditii în muntii Hãsmas, Gurghiu, Harghita, Parâng, Apuseni, Bucegi si Retezat.

Tuesday, June 10, 2008

Greu la deal cu boii mici

Federatia Romana de Schi si Biatlon a primit astazi documentatia pentru a obtine autorizatia de constructie a complexului de trambuline de la Rasnov. Din pacate, proiectul bate pasul pe loc deoarece nu se stie cine da banii. In discutie este o captare de apa aflata in incinta viitorului complex de trambuline. Primaria din Rasnov s-a angajat sa asigure accesul in zona si sa racordeze viitorul complex la reteaua de apa si canalizare, precum si conexiunea la reteaua electrica. OMV, partenerul FRSB, vrea mai mult, cerand autoritatilor locale sa se ocupe si de captarile de apa. Numai ca aceasta lucrare depaseste bugetul Primariei din Rasnov, care nu are nici dreptul legal de a efectua asa ceva deoarece beneficiarul ar fi altcineva. In plus, costurile pentru constructia complexului de la trambuline se invart in jurul sumei de 3,5 milioane euro, insa reprezentantii OMV sunt de parere ca ele nu ar trebui sa insemne mai mult de un milion de euro. Austriecii gandesc ca ambele turnuri sa fie construite din lemn, iar telescaunul nu este deloc necesar. Din fericire pentru noi, dosarul pe care FRSB il va depune la Primaria Rasnov este unul perfect, tu telescaun si turn de arbitri exact ca in Germania.

Schi in Chile






In vreme ce noi avem parte de o vara perfecta, cu ploi in fiecare seara, altii o duc bine-merci prin Chile, la schi.

Tineri recuperati de salvamontisti dupã ce rãmãseserã blocati pe stânci în masivul Domogled

Doi tineri au fost recuperati de salvamontisti, în noaptea de luni spre marti, dupã ce s-au rãtãcit în masivul Domogled, rãmânând blocati între douã stânci la 600 de metri altitudine. Trei salvamontisti au stat aproape zece ore în munti în noaptea de luni spre marti, în încercarea de a salva douã persoane rãmase blocate între douã stânci, dupã ce un bãrbat din Bãile Herculane a sunat la 112, luni searã, si a anuntat cã din munti se aud strigãte disperate de ajutor. Potrivit unuia dintre cei trei salvamonti, Cãtãlin Sutoi, cei doi tineri au fost gãsiti pe o bucatã de stâncã, dar de unde nu mai puteau înainta si nici sã se întoarcã, la 600 de metri altitudine, dupã ce salvamontistii au urcat vertical mai bine de 150 de metri. Aceeasi sursã a declarat cã tânãra în vârstã de 17 ani si prietenul ei în vârstã de 26 de ani din localitatea Podeni, judetul Mehedinti, le-a povestit cã fuseserã în statiunea Bãile Herculane sã caute un loc de muncã, iar la întoarcere s-au aventurat sã ajungã acasã pe jos, prin munti, pe drumul cel mai scurt. Dupã o operatinue de aproape zece ore, extrem de dificilã din cauza bucãtilor de stâncã ce se prãbuseau, salvamontistii au reusit sã îi aducã pe cei doi tineri în sigurantã la drumul naþional.

Justitia belgianã a confirmat faptul cã Tom Boonen a fost depistat pozitiv cu cocainã

Justitia belgianã a confirmat, azi, cã fostul campion mondial la ciclism, Tom Boonen, a fost depistat pozitiv cu cocainã la finalul lunii mai. "Un control efectuat în afara competitiei, în 26 mai de Ministerul Comunitãtii flamande la ciclistul Tom Boonen a dus la depistarea unui metabolit de cocainã", se aratã într-un comunicat al Parchetului din Turnhout. Informatia privind rezultatul pozitiv al testului antidoping efectuat de Boonen a apãrut prima oarã azi dimineatã, în paginile publicatiei belgiene Het Laatste Nieuws. Purtãtorul de cuvânt al echipei lui Boonen, Quick Step, nu a putut fi contactat, informeazã jurnalul belgian. La finalul lunii decembrie, Tom Boonen a fost mentionat drept furnizor de cocainã de sportivul Tom Vanoppen, el însusi depistat pozitiv cu cocainã. Perchezitiile efectuate atunci la domiciliul pãrintilor sportivului nu au avut, însã, niciun rezultat. Tom Boonen a mai avut recent probleme cu justitia, dupã ce Parchetul din Turnhout i-a retras, la 5 mai, permisul de conducere pentru o perioadã de douã sãptãmâni, din cauza unor infractiuni nespecificate în codul rutier.

Sunt eu nebun?

Auzi, cica meciul cu Franta a fost plictisitor. Cine spune asta sigur e bolnav. Cum sa zici asa cand o tara intreaga a stat cu inima cat un purice, cand lumea a cantat in ploaie si la sfarsit s-a cantat "Romania! Romania! Ole! Ole" cu lacrimi in ochi?

AVEM ECHIPA, AVEM VALOARE, AVEM SI BONURI DE MANCARE

O seara superba. Dupa ce am urlat in tarcul Bergenbier cu fata la ecran, ne-am mutat la Ateneu. Toti erau la patru ace, dupa moda lui Versace. Eu, normal, ca doar veneam dintre suporteri. Unii se uitai dupa sampanie si piscoturi, eu cautam un titlu bun la pagina 1. A cantat Costel Busuioc, foarte frumos si in timp ce rupeam telefonul in doua pe sms-uri am descoperit ca intre tenorul cu mistrie si nationala de fotbal este o foarte mare asamanare. Nimeni nu le dadea vreo sansa inainte. La plecare, la o terasa din Piata Amzei, peste cine dau? Christian Moser, medaliat cu bronz la Olimpiada de la Torino 2006 la sarituri cu schiurile. Austriacul munceste acum pentru OMV. Nu baga ulei la peco, ci urmareste constructia complexului de trambuline de la Rasnov.

Monday, June 9, 2008

Nan e nebun!

Romania joaca diseara cu Franta la Euro 2008. Toata lumea stie asta. Dar unul singur, pe nume Ioan Nan, de profesie schior si campion national in timpul liber, crede ca "tricolorii" vor invinge. Rog comisia medicala a FRSB sa faca un control asupra individului inainte de inceperea sezonului de schi.

Treceti batalioane romane Carpatii!

Diseara avem sansa porcului de Craciun, dar daca e sa facem vreo minune si sa nu pierdem cu Franta, promit in mod public ca ma intorc de la Piata Revolutiei la Casa cu Scantei trecand pe sub Arcul de Triumf.

Sunday, June 8, 2008

Pui de Crevedia


Maine, in Jurnalul National, pe prima pagina, avem un titlu foarte bun: BORS DE COCOS. Maine seara, dupa meciul cu Franta, am putea titra: PUI DE CREVEDIA. Nu-i batem pe "franceji" nici cu masina politiei.

Un tânãr si-a rupt piciorul dupã ce a cãzut de pe Sfinxul din Bucegi

Un turist bucureştean în vârstă de 23 de ani şi-a rupt un picior, după ce a căzut de pe Sfinxul din Masivul Bucegi, bărbatul fiind transportat de către salvamontişti la spitalul de ortopedie din Azuga. Turistul a urcat pe munte împreună cu un grup de prieteni şi a reuşit să urce până în vârful Sfinxului, în timp ce toţi ceilalţi care-l însoţeau au preferat să rămână la baza monumentului. Bucureşteanul nu a reuşit să coboare în siguranţă, el căzând, iar în urma loviturii suferind o fractură la un picior. Conform salvamontiştilor, bărbatul a sunat la Dispeceratul salvamont şi a solicitat ajutor, o echipă de şase salvamontişti preluându-l şi transportându-l la Spitalul de Ortopedie din Azuga. Salvamontiştii spun că acesta nu este primul incident de acest gen petrecut în Masivul Bucegi. Anul trecut, o turistă a urcat pe una dintre stâncile care fac parte din ansamblul Babele şi a căzut de acolo, rănindu-se. Atât Sfinxul, cât şi Babele din Bucegi sunt considerate monumente naturale, iar turiştilor le este interzis să urce pe aceste stânci, cei care încalcă această regulă riscând să fie amendaţi, de către administraţia Parcului Natural Bucegi, valoarea amenzii fiind de până la 3.000 de lei.

Incendiu la mansarada unei pensiuni din Predeal

Mansarda unei pensiuni din Predeal, care avea parter si douã etaje, a ars azi dimineata în jurul orei 6,00 din cauza unui incendiu a cãrei cauzã nu a fost stabilitã încã. Potrivit Inspectoratului de Jandarmi Brasov, mansarda, cu o suprafatã de 150 metri pãtrati, a ars în întregime fãrã ca incendiul sã se extindã si la alte locuinte din jur. În pensiune a avut loc sâmbãtã noaptea o petrecere organizatã de mai multi elevi absolventi de liceu, dar care în urma incendiului nu au pãtit nimic. Elevii au reusit sã-si ia o parte din bagaje, salvându-si în principal actele. Politia, jandarmii si procurorii au început o anchetã pentru a stabili care a fost cauza producerii incediului.

Recoltare de probe de sânge si statie de control doping mobilã în premierã în Turul României

Peste 40 de rutieri vor fi supusi testului antidoping în editia din acest an a Turului ciclist al României, în care se vor efectua în premierã în România controale de sânge pentru depistarea eritropoietinei, a dopajului prin transfuzie de sânge si a utilizãrii hemoglobinei. De asemenea, tot în premierã va fi folositã si o statie de control doping mobilã, pentru etapele în care sosirea se face în locuri inaccesibilie, cum este de exemplu Bâlea Lac, unde nu existã camere de hotel sau toalete. Statia, dotatã cu toaletã ecologicã, va fi transportatã cu un microbuz special al Agentiei Nationale Antidoping. În fiecare etapã vor fi testati doping primii trei clasati, plus încã doi rutieri desemnati prin tragere la sorti. Dupã prologul desfãsurat, ieri, la Botosani, au fost deja supusi controlului antidoping cinci rutieri, olandezul Sander Oostlander, ungurul Rida Cador, italienii Angelo Ciccone si Giampolo Biolo si bulgarul Evgheni Gerganov, care au obtinut cei mai buni cinci timpi. ANAD a avut la Botosani o echipã de sapte persoane, dintre care doi ofiteri de control doping, care vor însoti caravana pe toatã durata competitiei. Celelalte persoane se vor schimba pe parcurs, pentru cã probele de sânge trebuie sã ajungã la Laboratorul de Control Doping de la Bucuresti în cel mult 24 de ore de la recoltare. "Vom face cel putin câte cinci controale antidoping pe etapã, în unele zile poate chiar mai multe, asa cã în final estimãm cã se vor recolta peste 40 de probe. Costurile acestor controale se ridicã la peste 60.000 de lei, dintre care 40.000 de lei provin de la Agentia Nationalã pentru Sport, iar restul sunt suportate de cãtre ANAD. Este greu de spus în cât timp vom avea rezultatele probelor, pentru cã facem controale amãnuntite si pentru depistarea EPO si a eventualelor transfuzii sanguine sau a utilizãrii hemoglobinei, tinând cont de sportul despre care este vorba", a precizat Graziela Vâjialã. Cea de-a 45-a editie a Turului ciclist al României este prima înscrisã în calendarul Uniunii Cicliste Internationale (UCI), fapt care a determinat si intensificarea controalelor antidoping. Competitia al cãrei prolog s-a desfãsurat, ieri, la Botosani, va continua astãzi, cu prima etapã, programatã pe traseul Botosani - Târgu Frumos - Roman - Piatra Neamt, cu o lungime de 168 km.

Un turist a murit în Masivul Fãgãras dupã ce a cãzut într-o prãpastie

Un turist a murit, aseara, în Masivul Făgăraş, după ce a căzut într-o prăpastie, iar echipe de salvamontişti din Sibiu au plecat spre zona accidentului pentru a-i recupera trupul. Potrivit directorului Salvamont Sibiu, Adrian David, turistul este din Bucureşti şi acesta ar fi alunecat pe zăpadă, căzând într-o prăpastie despre care nu se ştie deocamdată cât este de adâncă. "Se pleacă pentru recuperarea trupului, dar operaţiunea va fi destul de dificilă. Este un traseu de munte care durează cinci ore dus şi alte cinci ore întors. În zonă în care s-a produs, cu siguranţă este încă zăpadă, aşa că operaţiunea va dura câteva ore", a declarat directorul Salvamont Sibiu, Adrian David. Salvatorii montani vor coborî cu trupul turistului în zona Lacului Avrig, iar apoi va fi transportat la Serviciul de Medicină Legală din Sibiu.

Super show de cultură urbană în Cluj-Napoca

Cluj-Napoca, 7 iunie 2008 – Anotimpul adrenalinei s-a întors! Cultura urbană iese afară din casă şi preia din nou puterea. Iar vestea cea mai bună este că Mountain Dew Urban Noise Tour s-a întors!
Nebunia a continuat în unul din oraşele cu cea mai mare comunitate de rideri din România – Cluj-Napoca. Aici, cei mai mari iubitori de senzaţii tari au învins si razele puternice ale soarelui şi câţiva picuri de ploaie şi au demonstrat că sporturile extreme nu cunosc obstacole. Au sărit cu şi mai mult curaj pe rampele din Parcul Caragiale - zona de sport extrem. Începând cu ora 14.00, riderii veniţi din toate colţurile ţării au început să impresioneze asistenţa cu trickurile învăţate peste iarnă.
21 de maeştrii ai skateboardingului s-au înscris la concurs. Fie că au venit din Sibiu, Oradea, Baia-Mare, Miercurea Ciuc, Braşov, Bucureşti s-au întrecut în trickuri care mai de care mai nevăzute alături de colegii lor clujeni. 13 s-a dovedit a fi un număr norocos pentru toţi riderii inscrişi la concursul de in-line. Au venit din Târgu-Mureş, Constanţa si Bucureşti şi au concurat cot la cot cu familiarii rampelor din parcul Caragiale – riderii clujeni. După ce au transpirat timp de 2 ore şi au strâns aplauze după aplauze, cei mai buni dintre ei au trecut de calificări şi s-au ambiţionat pentru finală - din care cei mai bravi au ieşit câştigători.
Şi anul acesta premiile au fost oferite cu mândrie de Mountain Dew şi partenerul Urban Noise, Enshop. Deşi a avut o misiune foarte grea, juriul a decis: cel mai bun program de skate a fost demonstrat de clujeanul Cristi Macarie – câştigător a doua oară anul acesta la Mountain Dew Urban Noise, după victoria de la Braşov de pe 24 mai - cel mai tare roller a fost desemnat Baloo din Bucureşti, iar cel mai impresionant trick a fost reuşit de skateboarderul numit in comunitatea urbană Cupi, venit la concurs din Braşov.
Mai mult de atât, Mountain Dew ţi-a adus în stradă şi ritmurile culturii underground. În premieră pentru turneu, anul acesta Mountain Dew Urban Noise Tour are invitaţi din străinătate. La Cluj-Napoca am avut parte de un show de zile mari oferit de francezii de la The Naked Man. După reţeta de succes a anului trecut, aceştia au urcat pe scenă alături de cei de la Zale si invitaţii lor speciali din Cluj-Napoca, trupa Camuflaj care au încălzit atmosfera imediat după concursul şi demonstraţiile de sporturi extreme.
Aflat la cea de-a patra ediţie, cel mai tare turneu de pe scena muzicii underground din România va vizita anul acesta 4 oraşe din ţară (Braşov, Sibiu, Timişoara, Cluj-Napoca) aducând cu sine o infuzie de rap şi alternativ punk şi rock’n’roll, totul fezandat cu sport extrem.

„May the best man win!”
Vom continua turneul, energizaţi de muzica celor de la Zale şi The Naked Man şi în Sibiu pe 14 iunie, alături de aceeaşi companie de cultură urbană susţinută şi energizată de Mountain Dew. Şi dacă va ploua şi dacă va fi soare, Mountain Dew va fi acolo pentru a-ţi oferi energia necesară să sari pe ritm, o dată şi încă o dată şi încă o dată până la final.
MOUNTAIN DEW, marcă înregistrată a PepsiCo este asociată spiritului tânăr, sporturilor extreme, muzicii alternative şi nonconformismului în toate formele sale. Produsele PepsiCo sunt îmbuteliate şi distribuite în România şi Republica Moldova de îmbuteliatorul autorizat al companiei, Quadrant Amroq Beverages SRL.

Sportul minţii, în circul alb

Dintre toate sporturile de iarnă, la săriturile cu schiurile factorul mental este cel mai important.
Pentru că natura ne face fericiţi în fiecare zi şi avem zăpadă doar cîteva luni pe an, omul – fire inventivă – a găsit soluţii pentru practicarea sporturilor de iarnă şi pe timp de vară.
TEORIE. Pentru sărituri cu schiurile îţi trebuie ceva mai mult decît un complex de trambuline, zăpadă şi echipament. Mai e nevoie de un sportiv un pic sărit de pe fix, căruia să îi placă senzaţiile de zbor. Pare cel mai nesigur sport, dar, în realitate, este cel mai sigur. Asta pentu că factorul mental este cel mai important. Frica nu are ce căuta nici măcar o fracţiune de secundă în mintea unui săritor. Toatea astea au făcut din această disciplină un sport al minţii în marele circ alb.
ATENŢIE! Nu există nici un moment în care sportivul îşi poate permite să stea relaxat. La elan dai totul pentru că reprezintă startul şi orice început trebuie să fie perfect pentru ca paşii următori să decurgă aşa cum trebuie. Desprinderea este momentul în care săritorul ajunge într-o poziţie. Iar dacă aceasta nu este perfectă, zborul este mai scurt. Cînd ai un zbor scurt, şi lungimea săriturii este mai scurtă. În plus, la acest sport contează şi tehnica. Se punctează. După aterizare, ur­mează oprirea, care nu este uşor de făcut, din moment ce lungimea schiurilor este cam de două ori mai mare decît înălţimea celui care sare.
REGRETE. Un incredibil sport, de care românii încă nu au parte. Nu există nici o trambulină în ţară. În plus, nicăieri nu se practică în masă. FRSB şi OMV lucrează acum la transformarea săriturilor cu schiurile într-un fenomen naţional. Se lucrează la construcţia unui complex de trambuline la Rîşnov, în vreme ce sportivii şi antrenorii se pregătesc în Austria pentru a ajunge peste 10 ani în elita mondială.

Gerbacea si Pepene au luat Bacalaureatul

Biatlonistul Roland Gerbacea si fondistul Paul Pepene au trecut cu brio de sesiunea speciala a examenului de bacalaureat, astfel ca acum nu le sta mintea la altceva decat la pregatirea pe uscat. "Mi-a ajutat Dumnezeu si am reusit sa trec si peste examenul asta. Acum trebuie sa ma concentrez doar la biatlon", a declarat Gerbacea.

Nici americanii nu mai au zapada






Numitul Marius Nutu, cunoscut in toata Oltenita drept benzina, a binevoit sa ne trimita aceste minunate poze din indepartata America, acolo unde presteaza ca sofer pe TIR.

Saturday, June 7, 2008

Recunoasteti personajul!!!


Friday, June 6, 2008

Vremea la munte

Sambata
Vremea va fi in general instabila. Cerul va prezenta innorari accentuate si local vor fi averse si oraje. Izolat vor fi conditii de grindina, iar cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp, mai ales in Carpatii Occidentali si vestul Carpatilor Meridionali. Vantul va sufla slab pana la moderat cu unele intensificari in timpul ploilor. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul precedent.

Duminica
Cerul va prezenta innorari accentuate in cursul zilei, cand local, mai ales in Carpatii Occidentali si in Carpatii Meridionali vor fi averse si oraje. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari in timpul ploilor. Temperatura aerului nu va avea variatii semnificative fata de intervalul precedent.

Luni
Cerul va fi temporar noros, iar local, mai ales dupa-amiaza vor fi averse si oraje. Vantul va sufla slab pana la moderat si va prezenta unele intensificari in timpul ploilor. Temperatura aerului va marca o usoara crestere.

Cod galben pana maine seara

Avertizarea meteorologicã cod galben, transmis în urmã cu o zi, a fost prelungitã pânã vineri searã pentru 10 judete din vest si sud-vest, unde ANM anuntã în continuare ploi în averse, cantitãtile de apã putând depãsi izolat si 50 de litri pe metrul pãtrat.
ISTORIE. Ieri, Administratia Nationalã de Meteorologie a transmis o avertizare cod galben cãtre prefecturile din 20 de judete din vest, centru si nord - Caras-Severin, Timis, Arad, Bihor, Hunedoara, Alba, Cluj, Sãlaj, Satu Mare, Maramures, Mures, Bistrita-Nãsãud, Sibiu, Harghita, Covasna, Brasov, Neamt, Suceava, Botosani si Iasi.
NOU. În 12 judete din centrul si nordul tãrii avertizarea meteorologicã cod galben a fost ridicatã, rãmânând valabilã pentru celelalte opt judete atentionate si fiind incluse alte douã judete din sud-vest, respectiv Gorj si Mehedinti. Astfel, judetele atentionate în continuare cu cod galben sunt: Caras-Severin, Timis, Arad, Bihor, Sãlaj, Cluj, Alba, Hunedoara, Gorj si Mehedinti. În aceste judete, meteorologii avertizeazã cã maine, între orele 9:00 si 21:00, va ploua în averse ce pot avea si caracter torential, vor fi fulgere si tunete, precum si intensificãri de scurtã duratã ale vântului. În intervalul vizat, instabilitatea atmosfericã va fi accentuatã în vestul si sud-vestul tãrii, precum si în zona de munte, cantitãtile de precipitatii ar putea depãsi local 25-30 de litri pe metrul pãtrat si izolat chiar 50 de litri pe metrul pãtrat si vor fi conditii de grindinã.

Ioan Nan a inceput pregatirea pentru sezonul viitor

Brasoveanul Ioan Nan a inceput pregatirea pe uscat. "Deocamdata fac alergari impreuna cu Ioan Achiriloaie sub comanda lui Florin Cristea", a povestit schiorul legitimat la clubul Dinamo Bucuresti.

Zboară, puiule, zboară!

Parteneriatul dintre compania petrolieră OMV şi Federaţia Română de Schi şi Biatlon are ca scop construcţia a două complexuri de trambuline la Rîşnov şi Săcele. În plan îndepărtat, se urmăreşte susţinerea săritorilor cu schiurile pentru ca peste 10 ani să avem un sportiv în primii 10 din lume. Anul trecut, FRSB şi OMV au semnat un parteneriat, scopul declarat al ambelor părţi fiind acela de a dezvolta săriturile cu schiurile în ţara noastră. În acest moment, proiectul este în plină desfăşurare. Planurile pentru construcţia unui complex de trambuline la Rîşnov, pe Valea Cărbunarilor, sînt aproape de final. "Sperăm ca pînă la finalul acestui an să înceapă lucrările de construcţie la complexul de trambuline de la Rîşnov, astfel că peste două sezoane să putem organiza acolo primele concursuri", a declarat Puiu Gaspar, secretarul executiv al Federaţiei Române de Schi şi Biatlon.
HAINE. Pe lîngă rezolvarea problemelor legate de bazele de pregătire, se desfăşoară un proiect care vizează pregătirea săritorilor români pentru ca la finalul sezonului viitor să avem parte de un sportiv pe primele 30 de poziţii în Cupa Continentală, a doua competiţie din lume, un fel de anticameră pentru Cupa Mondială. În clipa de faţă, România se află destul de departe de acest obiectiv fixat de OMV. "Aveţi un singur senior acum, pe Andrei Balazs, dar vin din urmă juniori şi copii foarte buni, care peste 10 ani vor ajunge la vîrsta optimă pentru a face performanţă", este de părere Paul Ganzenhuber. Acesta este întemeietorul şcolii austriece de schi de la Stams şi încearcă să implementeze acelaşi sistem şi în ţara noastră. "Am început cu două bungalouri din lemn, unde dormeau cei care făceau schi alpin. Ne-am dezvoltat uşor-uşor şi am ajuns acum să fim ţara cu cel mai bun sistem pentru pregătirea celor care practică sporturile de iarnă. Toţi marii campioni la sărituri cu schiurile au plecat de la Stams", a povestit Ganzenhuber, fost antrenor de box şi fotbal şi specialist în sărituri cu schiurile. Austriacul a fost directorul şcolii de la Stams, iar după ce s-a pensionat a fost angajat de către OMV pentru a lucra împreună cu Christian Moser la proiectul care are ca scop dezvoltarea acestui sport în România.
SELECŢIE. În această perioadă, săritorii români se află într-un stagiu de pregătire în Austria. Şedinţele de pregătire au loc la Villach, pe Villacher AlpenArena, acolo unde se organizează şi etape de Cupa Mondială, în vreme ce gazda pentru masă şi cazare este Faaker am Zee. În acelaşi loc se află şi lotul naţional al Austriei pentru proba de combinată nordică. Scopul antrenamentelor este acela de a selecţiona cei mai buni sportivi în vederea participării la Turneul Celor 4 Trambuline pe Iarbă, varianta dedicată copiilor. Şedinţele de pregătire sînt adevărat deliciu. Copii de 7-8 ani cară în spate schiuri de doi metri lungime. Dai să-i ajuţi şi refuză cu încăpăţînare. "Lasă-mă-n pace, că nu sari tu cu ele! Sînt ale mele!", răspunde nervos unul dintre micuţii săritori. Echipamentul e mai greu decît el, dar e dominat de ambiţie şi nu cedează niciodată.
CLASAMENT. De la antrenamentele de la Villach lipseşte Mihai Damian, învingător la ultima ediţie a campionatelor naţionale. A rămas în ţară deoarece are de învăţat pentru examenul de Bacalaureat. În acest context, vedeta lotului nu este Andrei Balazs, nici Remus Tudor sau Szilvester Kozma, ci Ştefănel Blega. Blond, ochi albaştri, privire mereu încordată. Are toate condiţiile să devină un mare campion. Nu are doar figuri de vedetă, ci sare chiar foarte bine pentru vîrsta lui. E pe placul tuturor prin stilul său, fiind lider peste copiii de vîrsta sa. Condiţiile de care beneficiază acum săritorii români sînt cele mai bune din istoria săriturilor cu schiurilor din România. Fiecare sportiv a primit echipament nou, astfel că la cele două antrenamente zilnice fiecare vine cu plăcere.

Ganzenhuber: "Pregătirea fizică este vitală"
În Austria, schiul alpin este sport naţional, avînd aceeaşi importanţă pe care o are fotbalul în Brazilia. Jumătate din paginile ziarelor de sport sînt dedicate sporturilor de iarnă, austriecii fiind îndrăgostiţi nu doar de probele alpine, ci şi de sărituri cu schiurile, biatlon sau schi fond. În fiecare "land" există cîte un complex unde se asigură condiţii pentru pregătirea fizică şi recuperare. Paul Ganzenhuber, care înseamnă pentru austrieci ceea ce înseamnă Mircea Lucescu pentru fotbalul românesc, este de părere că antrenamentele în sala de forţă sînt foarte importante pentru sporturile de iarnă. "Cine spune că în schiul alpin pregătirea fizică nu contează înseamnă că nu are ce căuta în această lume. După părerea mea, antrenamentele la sala de forţă şi alergările de anduranţă sînt cele mai importante. Fără o pregătire fizică impecabilă nu poţi lucra deloc tehnic. Echipamentul de schi a evoluat atît de mult astăzi, încît este foarte periculos pentru un schior care nu stă bine pe picioare. Sportivul trebuie să conducă schiul, nu invers. Pregătirea fizică este vitală în sporturile de iarnă", a declarat Paul Ganzenhuber.

Prime de lot olimpic
Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a decis să-i sprijine pe sportivii cu şanse reale de calificare la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Vancouver, din 2010. La propunerea Federaţiei Române de Schi şi Biatlon, Edit Miklos, de la schi alpin, Eva Tofalvi, Dana Plotogea, Mihaela Purdea, Alexandra Rusu, Reka Ferencz şi Emoke Szocs, toate de la biatlon, şi Paul Pepene, Petrică Hogiu şi Monica Gyorgy, de la schi fond, vor primi lunar o primă de lot olimpic. Prin acest program, COSR urmăreşte calificarea cît mai multor români la Olimpiada de la Vancouver. Din păcate, campionii naţionali de anul acesta din probele de la schi alpin, Ioan Nan şi Bianca Nărea, nu fac parte din proiect. În aceeaşi situaţie se află şi Roland Gerbacea, cel mai bun biatlonist din România.