Friday, October 31, 2008

Castelul Peles, închis pentru curãtenie în luna noiembrie

Castelul Peles din Sinaia va fi complet închis publicului pe parcursul lunii noiembrie pentru curãtenia generalã anualã, decizia fiind luatã de cãtre administratia muzeului pentru cã în aceastã perioadã se înregistreazã cel mai mic numãr de vizitatori.
Muzeul National Peles va fi închis publicului începând cu 3 noiembrie si pânã în 30 noiembrie, în aceastã perioadã în castel desfãsurându-se lucrãri de curãtenie generalã si conservare preventivã, conform unui program anual.
Potrivit reprezentantilor muzeului, în perioada mentionatã se realizeazã curãtarea cu predilectie a plafoanelor încãperilor, candelabrelor, tapiseriilor si plafonului din sticlã din Holul de Onoare, a covoarelor si parchetelor.
De mai multi ani castelul Peles este închis pentru curãtenie si conservare în luna noiembrie, decizia de închidere în aceastã perioadã fiind luatã de cãtre administratia muzeului în urma unui studiu realizat dupã redeschiderea muzeului în anul 1990, studiu care a arãtat cã în aceastã perioadã se înregistreazã cel mai mic numãr de vizitatori.
Muzeul Peles va fi redeschis publicului la începutul lunii decembrie, pânã la acea datã vizitatorii având acces doar în muzeul Pelisor.

Edit Miklos nu se poate antrena


Aflata in Austria pentru pregatirea precompetitionala, schioarea Edit Miklos nu se poate antrena de 3 zile. Din cauza vantului puternic, instalatiile de transport pe cablu din statiunea Flattach nu functioneaza.

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni

NOIEMBRIE. Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de valorile normale, exceptand regiunile vestice, unde pot fi mai mici decat mediile multianuale. Cele mai mari valori de temperatura vor depasi 20 de grade Celsius in primele zile ale lunii. In zonele nordice si centrale in intervalele reci, temperaturile minime pot cobori sub -5 grade Celsius, favorizand producerea brumei si a inghetului la sol. Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale, iar in nord-vest si est vor prezenta tendinta de excedent. Temporar precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare in partea a doua a lunii. In zonele joase se va semnala frecvent ceata.

DECEMBRIE: Regimul termic mediu va fi apropiat de limitele normale in cea mai mare parte a tarii. In intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot depasi 10 grade Celsius in sud. In noptile cele mai reci, temperaturile minime pot cobori sub valoarea de -15 grade Celsius in depresiunile din nordul si centrul tarii. Cantitatile de precipitatii vor prezenta tendinta spre excedent in vestul, centrul si nordul tarii, iar in rest vor fi in general normale. Se va produce polei, iar in noptile reci va fi ceata cu depunere de chiciura.

IANUARIE: Temperaturile medii lunare pot depasi valorile normale in cea mai mare parte a tarii. In zilele cele mai calde, temperaturile maxime vor fi mai mari de 10 grade Celsius in sudul tarii. In noptile cele mai reci, temperaturile minime pot cobori sub –20 de grade Celsius, in depresiunile din nordul si centrul tarii. Cantitatile de precipitatii vor avea tendinta spre excedent in vestul, centrul si nordul tarii si in rest vor fi in general normale. Temporar ninsorile vor fi asociate cu intensificari ale vantului. Vor fi conditii de ceata cu depunere de chiciura, iar in intervalele mai calde se va produce polei.

Tomba si-a publicat autobiografia


Fostul mare schior Alberto Tomba si-a prezentat cartea autobiografica cu ocazia Targului Sporturilor de Iarna care are loc in aceasta perioada la Modena. Italianul a fost protagonistul primei zile, cartea sa numindu-se “Alberto Tomba, prima si a doua mansa”. Antrenorul lui Manfred Meogll a explicat titlul cartii sale in felul urmator: “Prima mansa o reprezinta cursele, iar cea de-a doua o reprezinta viata personala, departe de munte. Daca exista si o a treia mansa, aceasta trebuie sa inceapa acum”. Tomba a povestit momente din viata sa pe un ton vesel. El a fost prezent la standul Romagna Dell’Emilia, acolo unde s-au prezentat pachetele de schi din 16 statiuni italiene.

Circulatia rutierã între Pârâul Rece si Râsnov, opritã vineri si duminicã

Circulatia rutierã între statiunea Pârâul Rece si orasul Râºnov, pe DN 73 A, este opritã az, 31 octombrie, si duminicã, 2 noiembrie, între orele 8,00-17,00, deoarece are loc Campionatul national de vitezã în coastã, etapele a XV-a si a XVI-a.
Bela Stoica, unul dintre organizatorii manifestãrii, a precizat cã la aceastã editie a campionatului participã 48 de concurenti din toatã tara.
De precizat cã pe DN1 E Poiana Brasov-Râsnov au acces doar autovehiculele de pânã la 3,5 tone, din cauza unor lucrãri de reabilitare ale acestui drum, care, potrivit Directiei Drumuri Nationale Brasov, se vor finaliza la jumãtatea lunii noiembrie.

Thursday, October 30, 2008

Afacerile Dorna Turism au crescut la nouã luni cu 12%, la 9,67 milioane lei

Cifra de afaceri a operatorului hotelier Dorna Turism din Vatra Dornei a crescut în primele nouã luni cu 12,4%, de la 8,6 milioane de lei la 9,67 milioane de lei (2,6 milioane de euro), a anuntat compania.
Dorna Turism a obtinut în intervalul ianuarie - septembrie 2008 un profit net de 465.000 lei, în scãdere cu 23% fatã de câstigul din primele nouã luni ale anului trecut, care s-a ridicat la 465.000 lei, se aratã într-un comunicat al firmei transmis, azi, Bursei de Valori Bucuresti.
Totodatã, veniturile totale ale firmei au crescut cu 10%, la 10,11 milioane de lei, iar cheltuielile s-au majorat cu 12,5%, la 9,68 milioane de lei.
Firma detine douã hoteluri în Vatra Dornei.
Actionarul majoritar al Dorna Turism, societate listatã pe piata Rasdaq, este Gheorghe Vezeteu, cu o detinere de 50,01% din actiuni, iar un pachet semnificativ se aflã- în proprietatea SIF Transilvania, respectiv 32,01% din titluri.
Firma are o capitalizare de 5,41 milioane de lei. Actiunile Dorna Turism erau cotate la ultima tranzactie efectuatã, la 17 septembrie, cu 3,8 lei pe titlu, în crestere cu 5,56%.

Dragos Staicu a plecat de la Dinamo


In ciuda situatie proaste din schiul alpin romanesc, intre cluburile de la noi se mai petrec si transferuri. Dragos Staicu (foto) a reusit sa se transfere de la Dinamo Bucuresti la AS Schi Club Predeal. El intentioneaza ca in sezonul ce urmeaza sa se concentreze pe probele de viteza, considerand ca asa are mai multe sanse de a prinde Jocurile Olimpice de Iarna de la Vancouver, din 2010.

Florentin Nicolae si-a dat demisia

Plecat in Statele Unite ale Americii pentru un job de sezon, schiorul Florentin Nicolae a decis sa-si prelungeasca sederea peste Ocean. Acest lucru nu a picat deloc bine oamenilor din conducerea Centrul de Pregatire Brasov a clubului Dinamo Bucuresti. In aceste conditii, schiorul care a participat la Jocurile Olimpice de Iarna de la Torino, din 2006, a decis sa-si inainteze demisia, renuntand astfel de gradul de subinspector pe care il avea in Politie.

Cartea lui Alberto Tomba


Cel mai mare schior din toate timpurile, italianul Alberto Tomba, are acum si o carte despre viata sa. Scrisa de Lucilla Granatta, cartea se bucura de mare succes in Italia. Saptamana viitoare o primesc si eu.

VREMEA LA MUNTE

Vineri
Vremea va fi calda si in general frumoasa. Cerul va fi variabil si numai izolat in primele ore ale zilei vor mai fi conditii de ploi slabe in Carpatii Orientali. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari in zona inalta. Temperatura aerului nu va avea variatii semnificative si se va mentine la valori ridicate.

Sambata
Vremea va fi calda. Cerul va fi temporar noros si va ploua local in Carpatii Occidentali si numai izolat in restul zonelor. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura aerului va mai creste usor fata de ziua precedenta. Dimineata si noaptea, pe vai si in depresiuni, izolat va fi ceata.

Duminica
Vremea va fi calda si in general frumoasa. Cerul va fi variabil, cu unele innorari la inceputul zilei in Muntii Apuseni si nordul Carpatilor Orientali, unde izolat va ploua slab. Vantul va sufla in general slab. Temperatura aerului nu va avea variatii semnificative, mentinandu-se la valori ridicate pentru aceasta data. Mai ales dimineata si noaptea pe vai si in depresiuni va fi ceata.

Wednesday, October 29, 2008

Spaniol Alberto Contador nu va participa la Turul Italiei, anul viitor

Ciclistul spaniol Alberto Contador, câstigãtor al Turului Italiei si al Turului Spaniei în 2008, a confirmat absenþa sa de la editia urmãtoare a Il Giro, deoarece preferã sã se concentreze asupra pregãtirii Turului Frantei.
"Nu voi participa în Turul Italiei. Am fãcut-o anul trecut, dar am avut probleme cu recuperarea la finalul sezonului. Vreau sã fiu sutã la sutã apt pentru Turul Frantei", a declarat Contador pentru site-ul cyclingnews.com.
Într-un interviu acordat, azi, cotidianului spaniol El Mundo, Contador a respins ideea conform cãreia penultima etapã din urmãtoarea editie a Turului Frantei, de la Mont Ventoux, este programatã special pentru el.
"E o obrãznicie sã spui asa ceva. Într-adevãr, finalul de la Ventoux îmi place, dar Turul Frantei este o cursã foarte durã, în care se pot petrece multe lucruri", a precizat Contador, câstigãtorul din 2007.
Bun cãtãrãtor, Contador (25 de ani) a devenit, anul acesta, al cincilea ciclist din istorie care a triumfat în cele trei mari curse, Turul Frantei, Turul Italiei si Turul Frantei, dupã francezii Jacques Anquetil si Bernard Hinault, italianul Felice Gimondi si belgianul Eddy Merckx.
Contador a mai spus cã prezenta în echipa sa, Astana, a americanului Lance Armstrong (septuplu câstigãtor al Turului Frantei), care va reveni dupã trei ani de absentã, îl va motiva si mai mult în sezonul viitor.

SERIA GRAND PRIX-URILOR DE PATINAJ ARTISTIC

Seria Grand-Prix-urilor de patinaj artistic sezonul 2008 – 2009 organizate de ISU se va desfasura in prima jumatate a sezonului competitional si va fi transmisa integral de Eurosport.

La aceste concursuri participarea se face pe baza de invitatie din partea organizatorilor pentru toate cele 4 discipline: individual masculin, individual feminin, perechi, dans pe gheata. Celor care au incheiat pe primele 6 pozitii in clasamentul general al Campionatului Mondial din 2008 li se asigura prezenta la doua dintre concursuri.

In functie de locul ocupat la fiecare dintre concursurile din seria Grna Prix la care participa vor primi premii in bani si puncte. La incheierea celor 6 Grand Prix-uri doar primii 6 de la fiecare proba vor intra in Finala de la Seul.

Retailerul de articole sportive Hervis estimeazã pentru 2008 afaceri de 13 milioane euro în România

Compania austriacã Hervis Sports and Fashion are planificatã pentru acest an o cifrã de afaceri de 13 milioane de euro, fatã de încasãrile de 2,2 milioane de euro obtinute în 2007, anul intrãrii retailerului pe piata româneascã.
"Compania Hervis Sports va avea, pânã la finalul anului 2008, sase magazine în România, o cifrã de afaceri planificatã de 13 milioane de euro si un numãr de 100 de angajati", se aratã într-un comunicat al companiei.
Anul trecut, Hervis Sports and Fashion a înregistrat afaceri de 7,5 milioane de lei (2,2 milioane de euro), potrivit datelor transmise Ministerului Economiei si Finantelor, în conditiile în care primul magazin a fost inaugurat în octombrie 2007.
Retailerul detine magazine la Oradea, Sibiu, Târgu Mures si Cluj-Napoca, iar vineri va deschide primul magazin al retelei din Capitalã si al cincilea din România, în cadrul complexului comercial Liberty Center. Pânã la sfârsitul anului, Hervis va mai deschide o unitate comercialã la Brãila, în Promenada Mall.
Planurile companiei vizeazã deschiderea a 50 de magazine în România pânã la sfârsitul anului 2014.
Hervis Sports a fost înfiintatã în 1973 si este membrã a grupului Spar Austria. Compania a înregistrat anul trecut o cifrã de afaceri de 382 milioane de euro.

HERVIS SPORTS, cel mai mare magazin de articole sport din Bucuresti

Primul magazin HERVIS SPORTS din Bucuresti se va deschide pe data de 31 octombrie 2008, in noul centru comercial Liberty Center.

HERVIS SPORTS, cel mai mare lant austriac de retail sportiv din Europa, va intra pe piata din Bucuresti cu o gama variata de echipament sportiv, imbracaminte si incaltaminte, destinata publicului larg - atat amatorilor de sport cat si sportivilor de performanta. Produsele vandute pe o suprafata de 1.560 mp sunt dedicate activitatilor zilnice si sporturilor indoor si outdoor (ciclism, inot, schi, alpinism, tenis, patinaj, sporturi de echipa, fitness, bodybuilding etc.). Magazinul din Bucuresti este al 5-lea deschis de HERVIS SPORTS in Romania, din 2007 pana in prezent, dupa cele din Cluj, Targu Mures, Sibiu si Oradea.

Ne bucuram sa venim in intampinarea celor mai exigente cerinte ale clientilor nostri, acoperind cu peste 30.000 de produse, o gamă variată de imbracaminte, incaltaminte, accesorii vestimentare si echipament sportiv de cea mai buna calitate, la cele mai bune preturi”, a declarat Catalin Pozdarie, Director General, HERVIS SPORTS Romania.

„Pentru inaugurarea celui mai mare magazin de articole sport din Bucuresti am alocat un buget de 350.000 € si ne-am propus sa cream cele mai atractive oferte, ce vor colora de acum incolo piata de articole sportive din Romania”, a declarat Ana Maria Stan, Reprezentant Marketing, HERVIS SPORTS Romania.

Produsele disponibile in magazin aparţin brandurilor consacrate pe plan international – Adidas, Nike, Puma, Columbia, Wilson, Fischer, Kilimanjaro, Atomic, Mammut, Rossignol, Kettler etc – marci de traditie ce reprezinta o garantie pentru calitatea si performanta lor.

„HERVIS SPORTS este un retailer sportiv multibrand cu traditie care, cu siguranta, isi va convinge consumatorii, inca din prima zi de functionare, asa cum s-a intamplat la Sibiu, Cluj, Targu Mures si Oradea”, a declarat Bogdan Prajisteanu, Director General, Mediaedge:cia (MEC) Romania.

HERVIS SPORTS INTERNATIONAL

· HERVIS SPORTS este o companie de origine austriaca, infiintata in anul 1973, membra a grupului SPAR Austria si unul dintre cei mai mari si mai longevivi retaileri de moda si echipament sportiv din Europa

· In anul 2007, HERVIS SPORTS a inregistrat pe plan international o cifra de afaceri de 382 mil. €

· La sfarsitul anului 2008, compania va avea o cifra de afaceri de 440 mil. €, cu 141 de magazine in Austria, Ungaria, Cehia, Slovenia, Croatia si Romania, si peste 3.000 de angajati

HERVIS SPORTS IN ROMANIA

· Compania HERVIS SPORTS va avea, pana la finalul anului 2008, 6 magazine in Romania, o cifra de afaceri planificata de 13 mil. € si un numar de 100 de angajati

· Pana la sfarsitul anului 2014, compania doreste deschiderea in Romania a 50 de noi magazine.

Tuesday, October 28, 2008

Tariceanu a rezolvat criza

Majorarea salariilor profesorilor cu 50% a fost amânatã de Guvern pânã la 1 aprilie 2009, Executivul luând în sedinta de azi decizia de a proroga termenul de aplicare a legii, care era 1 octombrie, au declarat, pentru AGERPRES, surse guvernamentale.

Avem caldura!

Dupa cateva zile in care am tremurat, a venit vremea sa ne lefaim din nou in redactie pentru ca avem caldura in calorifere.

Minus cinci grade la munte

Temperaturile continuã sã scadã în judetul Bistrita-Nãsãud, unde azi dimineata s-au înregistrat minus cinci grade Celsius la punctul de mãsurare Straja, de la poalele Muntilor Bârgãului, cu un grad mai putin decât valoarea minimã de luni.
Potrivit Sistemului de Gospodãrire a Apelor Bistrita-Nãsãud, temperaturi scãzute s-au înregistrat în toatele zonele montane din judet, dar nu s-au produs brumã si precipitatii.
În municipiul Bistriþa, la ora 7 dimineata, temperatura era de minus un grad Celsius.

Monday, October 27, 2008

Pregãtirea drumurilor judetene si nationale pentru anotimpul rece

Pregãtirea stocurilor de materiale de interventie si a utilajelor pentru deszãpezirea celor peste 1.200 de kilometri de drumuri judetene si nationale din judetul Brasov si a principalelor strãzi din municipiul Brasov a început.
Viceprimarul municipiului resedintã de judet, Miklos Gantz, a declarat azi, în cadrul unei întâlniri cu prefectul Emil Nitã, cã douã firme, Vectra si Eurostrada, vor asigura deszãpezirea municipiului, dar si a drumului spre Poiana Brasov si a parcãrilor din zona marilor hoteluri din statiune.
Deszãpezirea celor 856 de kilometri de drumuri judetene este asiguratã de firma Vectra în baza unui contract de concesiune semnat cu Consiliul Judetean Brasov pânã în anul 2013.
Judetul a fost împãrtit în patru zone de lucru pentru a se actiona rapid în caz de intemperii. Din cei 10.000 de metri cubi de material pentru deszãpezit, 2.000 de metri cubi se aflã deja în cele patru zone, alãturi de 45 de utilaje de interventie care au fost împãrtite în functie de complexitatea zonelor.
Din totalul de 856 de kilometri de drumuri judetene, 76 de kilometri de portiuni de drum sunt închisi pe perioada iernii din cauza dificultãtii de a actiona pe aceste drumuri, cum ar fi Fundata-Fundãtica sau Pestera-Bran, unde utilajele nu pot pãtrunde din cauza îngustimii drumului.
"Deocamdatã, pânã la clarificarea licitatiilor organizate la Administratia Drumurilor Nationale(ADN), filiala Brasov, pentru perioada 2008-2011, deszãpezirea celor 380 de kilometri de drumuri nationale care traverseazã judetul Brasov se va face de cãtre firmele specializate care au lucrat pânã acum. Cu stocul de materiale stãm mai slab decât anul trecut, dar vom asigura minimum de materiale si utilaje dacã va trebui sã intervenim", a declarat Nicolae Bãdescu, director al ADN filiala Brasov.
Judetul Brasov este traversat de DN1 Bucuresti-Oradea, cel mai circulat drum national, DN 73 Brasov-Pitesti, DN 13 Brasov-Târgu Mures care trece prin Pãdurea Bogãtii, o zonã în care au loc multe accidente rutiere, DN1A Brasov-Sãcele-Cheia-Ploiesti, drumuri foarte circulate la sfârsit de sãptãmânã si în perioada sãrbãtorilor de iarnã când circulatia se desfãsoarã cu dificultate.

Ce se mai poarta la metrou

Mare e metroul tau, Bucurestiule, dar si multi boi mai calatoresc cu el! Azi dimineata, peronul de la Pta Victoriei. Astept sa vina trenul ca sa merg pana la Stefan cel Mare. Cand se deschid usile, am un soc. O blonda cu ochelari de soare coboara plina de ea. Ochelari de soare, d-astia in tendinte, la metrou!!! Asta o depaseste pe aia cu ochelarii de soare in cluburi. Blonda asta, care lucreaza in presa, ii face pe manelisti sa paleasca. Acum cateva luni am vazut o cursa de bicicleta in metrou, acum o blonda cu ochelari de soare... Cat mai dureaza pana cand de la Pta Muncii se va urca in metrou un taran conducand un BMW?

Sunday, October 26, 2008

Englezii cred ca Romania este cel mai ieftin loc unde se poate schia

Conform unui studiu realizat de World Travel Guide, România este tara unde se poate schia cel mai ieftin, statiunea Poiana Braşov fiind locul perfect pentru cei care doresc sa nu-şi faca cu schiurile o gaura prea mare în buget. Conform cunoscutului ghid turistic britanic, o saptamâna de schi la Poiana Braşov costa doar aproximativ 200,14 lire sterline, mâncarea şi bautura fiind incluse în acest pret, pe când, la polul opus, statiunea americana Vail din Colorado, este cea mai scumpa, cu 514,86 lire sterline cheltuite pentru o saptamâna de schi. Statiunile High Tatras din Slovacia şi respectiv Borovet, din Bulgaria, s-au plasat pe locul doi şi respectiv trei dupa Poiana Braşov, cu costuri de 236,28 lire sterline şi respectiv 241,10 lire sterline pentru o saptamâna de schi “all inclusive”. In studiul pe care l-au realizat, englezii probabil ca nu au tinut cont de faptul ca transportul pe cablu din Romania este mai scump decat in statiuni precum St. Moritz – Elvetia, Val d’Isere – Franta sau Kaprun – Austria. (Agerpres)

Saturday, October 25, 2008

VREMEA LA MUNTE

Duminica
Cerul va fi temporar noros. Ziua va mai ploua slab, pe arii restranse in Muntii Banatului si doar izolat in Muntii Apuseni si in Carpatii Meridionali. Vantul va sufla in general slab. Temperatura aerului nu va avea variatii semnificative. Pe vai si in depresiuni, dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata.

Luni
Cerul va fi variabil, cu unele innorari in Carpatii Occidentali unde izolat va ploua slab. Vantul va sufla slab pana la moderat. Valorile de temperatura vor creste usor, indeosebi cele maxime. Pe vai si in depresiuni, mai ales dimineata si noaptea, pe arii restranse va fi ceata.

Marti
Vremea se va incalzi usor. Cerul va fi variabil, cu unele innorari noaptea in Carpatii Occidentali unde izolat va ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat. Pe vai si in depresiuni, dimineata si noaptea, vor fi conditii de ceata.

Cabanele Seaca si Resca, în circuitul turistic international

Resca si Seaca, douã dintre cele mai cunoscute cabane de vânãtoare din sudul tãrii, au intrat în circuitul turistic international.
Imobilele, date în folosintã în anii '80 (1980 - Resca si 1986 - Seaca) au avut initial destinatia de cabane de vânãtoare pentru Nicolae Ceausescu, dupã 1989 fiind preluate de Ministerul Silviculturii de atunci, ulterior fiind trecute în patrimonial Romsilva si administrate de Directia Silvicã Judeteanã Olt. Dacã în perioada comunistã la Resca nu puteau înnopta decât cei din familia Ceausescu si prietenii acestora, în prezent cabana poate gãzdui pe oricine dispus sã plãteascã cel putin 100 de lei sau 150 de lei dacã doreste sã stea în camera pe care o folosea Nicolae Ceausescu.
Cabana de la Resca este o vilã tãrãneascã cu etaj construitã din lemn. Nicolae si Elena Ceausescu aveau fiecare câte o camerã si astãzi se pãstreazã aceleasi paturi în care au dormit ei, acelasi mobilier, aceleasi obiecte decorative, doar o parte din covoare au fost înlocuite dupã ce s-au uzat sau au dispãrut (imediat dupã Revolutie au fost furate câteva covoare si obiecte de veselã). Cabana mai pãstreazã pe pereti chiar si o parte din trofeele cu care a fost decoratã în perioada comunistã. Decoratiunile sunt în stil rustic, cu covoare tãrãnesti, obiecte de ceramicã traditionalã. Clãdirea a avut nevoie de reabilitare si din 2006 s-au refãcut zugrãvelile, s-a retratat lemnul, a fost înlocuitã centrala termicã, gresia.
Cabana de la Seaca a fost construitã în 1986, are patru camere cu baie proprie si douã cu baie comunã, încãlzirea se face cu sobe pe lemne. Pretul unei nopti de cazare este de 100 de lei si 80 de euro în pensiune completã.
Inginerul silvic Ion Rãutã, unul dintre mai vechii angajati ai Directiei Silvice Olt, isi aminteste de perioadele în care Nicolae Ceausescu venea la vânãtoare în judetul Olt pentru cã în atributiile sale de atunci, alãturi de alti colegi, intra si pregãtirea partidelor de vânãtoare.
"Ceausescu participa la 1-2 partide de vânãtoare anual la Resca, singura cabana de vânãtoare unde si rãmânea peste noapte. La Resca vâna cerbi lopãtari, câte 60-70 de exemplare o datã, atunci erau aproximativ 1800 de cerbi lopãtari în zona Resca", a relatat Rãutã.
Inginerul sustine cã Ceausescu era un foarte bun trãgãtor, dar nici vânãtoarea de lopãtari nu era dificilã.
"Erau asa de multi cã se vânau usor. Ceausescu nu era nevoit sã caute prea mult vânatul, totdeauna era la cel mult 100 de metri distantã, linistit, nu fugea, usor de împuscat. Azi lopãtarii sunt mai putini la Seaca, au migrat spre Teleorman si Dolj. Mistreti nu vâna, pentru cã erau putini la Resca, dar la Seaca erau mai multi si acolo erau si fazani mai multi".
Rãutã îsi aminteste cã Elena Ceausescu desi îl însotea pe fostul dictator la Resca nu participa niciodatã la vânãtoare.
"Vâna singur sau cu cei apropiati, Elena Ceausescu nu participa niciodatã la vânãtoare desi îl însotea la cabanã, iar noi inginerii silvici, pãdurarii, vânãtorii eram prin preajmã când participa la vânãtoare, dar nu vânam niciodatã în acelasi timp. Îl conduceam în zonele cu vânat, dar îi plãcea sã le împuste singur", mãrturiseste Rãutã.
Nici strãini nu veneau la vânãtoare în Olt în perioada comunistã.
"Odatã trebuia sã vinã si cu Jivkov sã vâneze fazani la Seaca. Totul era pregãtit în detaliu, dar partida s-a anulat în ultima clipã din cauza unui incident la fosta fabricã IPTAPA Slatina. In ziua aceea, la fabricã a sãrit în aer o piesã dintr-un strung si s-a crezut cã este vorba de o mânã teroristã, desi s-a dovedit o simplã eroare la asamblarea strungului, si vizita lui Ceausescu si Jivkov a fost imediat anulatã", îsi mai aduce aminte Rãutã.
La Resca si Seaca, vânãtorii si pãdurarii vârstnici sunt si adevãrati ghizi de istorie recentã, pentru cã strãinii vin la aceste cabane pentru vânarea unor trofee, dar mai ales pentru cã este unul din locurile în care venea fostul lider comunist. Sunt captivati, dupã cum sustine inginerul silvic George Vîle, în special, de povestile spuse de pãdurarii si vânãtorii care îsi amintesc de vremurile în care la vânãtoare venea Ceausescu.
"Vor sã vadã camerele în care locuia familia Ceausescu si mai ales vor sã audã relatãri din perioada comunistã. De multe ori li se spun doar povesti vânãtoresti, dar pleacã încântati de ce au aflat si revin", a relatat George Vîle.
Fondul cinegetic din zonele Resca si Seaca cuprinde cerbi lopãtari, cãpriori, iepuri, mistreti, rate, fazani. Sezonul de vârf este între 15 septembrie - 15 februarie, când e permisã vânãtoarea la majoritatea speciilor de vânat. Vânãtorii strãini sunt majoritatea din Italia si Spania, dar mai vin si din Franta, Germania, tãrile nordice cât si din SUA. La aceste cabane nu ajung doar strãini, ci si multi români amatori de week-end-uri relaxante în zone linistite.
Tot în cabanele vânãtoresti se desfãsoarã si multe petreceri ale unor oameni de afaceri si chiar politicieni locali. In 2006 la Resca a fost si premierul Tãriceanu, la petrecerea de dupã botezul fiului cel mic al secretarului de stat în Ministerul Culturii si Cultelor, George Stirbu, al cãrui nas este.
Turistii care ajung la Resca pot vizita si situl arheologic Romula, din imediata apropiere, aflat într-un program de restaurare ce va dura pânã în 2016, câteva biserici vechi din zonã, printre care mãnãstirea medievalã Hotãrani, construitã cu cãrãmidã din edificiile romane de la Romula. Se mai poate vizita, la distantã de 20 de kilometri, orasul Caracal, cu cele aproape 100 de imobile monumente istorice. Turistii cazati la Seaca pot vizita în apropiere, la Scornicesti, casa natalã a fostului dictator Ceausescu, deschisã zilnic vizitatorilor.

Friday, October 24, 2008

Autoritãtile brasovene vor sã gãzduiascã Jocurile Olimpice de Iarnã ale Tineretului European în 2013

Primarul municipiului Brasov, George Scripcaru, a declarat, vineri, cã orasul de la poalele Tâmpei are mari [anse de a organiza editia din 2013 a Jocurilor Olimpice de Iarnã ale Tineretului European, desi, deocamdatã, nu are puse la punct suficiente baze sportive, si nici infrastructura necesarã.

Scripcaru sperã ca în 22 noiembrie, când se va decide la Istanbul care va fi orasul ce va gãzdui Jocurile Olimpice, Brasovul sã fie cel ales pentru organizare. România este, de fapt, singura tarã care a depus candidatura petnru organizarea competitiei sportive, iar în decembrie 2007 i-a fost acceptatã cadidatura, dupã o evaluare din partea comisiei olimpice, care a analizat potentialul sportiv si turistic al zonei Brasov - Valea Prahovei.

"Jocurile Olimpice ale Tineretului European vor aduce multe beneficii localitãtilor din zonã, dar trebuie pregãtite elemente de infrastructurã. Dacã vom reusi sã convingem, poate cã Brasovul va fi gazda acestui eveniment, adicã aici se vor deschide oficial jocurile, aici vor fi cazate toate delegatiile, aici se va face coordonarea fiecãrui eveniment", a spus primarul.

Organizarea Jocurilor Olimpice de Iarnã pentru Tineret presupune, pe lângã asigurarea capacitãtii de cazare a delegatiilor sportive si modernizarea domeniului schiabil, amenajarea de patinoare acoperite si descoperite, pârtii de biatlon, trambuline pentru sãrituri cu schiurile si multe altele.

"Sunt foarte multe de fãcut, iar timpul este foarte scurt", a adãugat Scripcaru.

România a depus scrisoarea de intentie petnru organizarea evenimentului în luna august 2007, dosarul a fost depus în luna noiembrie, iar confirmarea a fost primitã la 1 decembrie. Un criteriu foarte important în acceptarea candidaturii a fost modul în care a fost conceput proiectul românesc, evenimentul urmând a fi organizat de Comitetului Olimpic si Sportiv Român în colaborare cu municipiul Brasov si Asociatia Microregiunea Turisticã Muntii Bucegi, din care fac parte orasele Predeal, Sinaia, Busteni, Azuga, Râsnov si Bran.

LE TOUR 2009 - VIDEO

MAREA BUCLĂ 2009

Un parcurs care favorizează partea de sud-est a Franţei, expediţii în afara graniţei, în Monaco, Spania, Andorra şi Elveţia, o trecere rapidă prin Pirinei, revenirea contratimpului pe echipe şi trei finişuri în căţărare, la Arcalis, Verbier şi pe Mont Ventoux. Traseul ediţiei de anul viitor al Turului Franţei a fost prezentat miercuri, la Paris. Desigur, prima părere despre Marea Buclă 2009 i-a fost solicitată deţinătorului tricoului galben, Carlos Sastre.

"Traseul va fi dificil, mai ales în partea sa finală. Trebuie să începi bine, cu acel contratimp de 15 km, apoi să ai evoluţii bune în contratimpul pe echipe, după care vine prima etapă cu finiş în căţărare, încă din etapa a şaptea. Va fi dificil, de la început până la sfârşit, dar mai ales în ultima săptămână. Alpii vor face din nou selecţia în privinţa învingătorului, Pirineii oferă aceleaşi etape interesante şi frumoase, ca în fiecare an. Însă Alpii vor fi decisiv, cu contratimpul şi cu etapele de munte. Acolo va fi cea mai dificilă parte a cursei."

Absent anul trecut, deoarece echipa sa, Astana, nu a fost invitată la start, campionul din 2007, Alberto Contador, despre revenirea lui Mont Ventoux, după şapte ani.

"E clar că îmi convine mai mult această etapă, decât una de contratimp, lungă de 50 km. Totul va depinde de energia pe care ai păstrat-o până atunci. Dacă prinzi o zi bună, te descurci pe munte, ba chiar câştigi şi mai mult timp. Dacă ai prins o zi mai slabă, poţi pierde timp şi îţi poţi ruina şansele la victorie."

Startul va fi dat la Monte Carlo, cu un contratimp individual de 15 km. Înainte de intrarea în Pirinei este programat contratimpul pe echipe, la Montpellier, 38 km. Australianul Cadel Evans, despre această probă.

"Ştiu că avem o echipă puternică. Nu ştiu însă dacă avem cea mai puternică echipă la contratimp. Evident, va trebui să ne planificăm totul foarte bine şi să ne pregătim exemplar. Eu unul, prefer un contratimp pe echipe mai scurt, pentru că altfel ai nevoie de dio ani de pregătire a unei echipe competitive în acest gen de cursă. Un contratimp mai scurt face ca totul să fie mai interesant şi cursa mai corectă."

Ultimul cuvânt a aparţinut directorului de cursă, Christian Prudhomme. "Există voinţa creării unei competiţii cu suspans, în care să nu existe scheme tactice. Obiectivul este acela de a obliga echipele să lucreze altfel. Vreau ca tacticile prestabilite să dispară, deoarece ciclismul, în forma sa pură, trebuie să meargă mai departe."

Startul va fi dat pe 4 iulie, finişul fiind programat trei săptămâni mai târziu, pe 26 iulie, pe bulevardul parizian Champs Elysees. Totul, în direct la Eurosport.

VREMEA LA MUNTE

Sambata
Cerul va fi mai mult noros si pe arii restranse va ploua slab, indeosebi in Carpatii Meridionali si in Muntii Banatului. In zona inalta vor fi posibile fulguieli. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura aerului se va mentine la valori comparabile cu cele din intervalul anterior. Pe arii restranse, pe vai si in depresiuni va fi ceata.

Duminica
Cerul va fi temporar noros. Ziua, izolat va mai ploua slab in Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali, iar pe vai si in depresiuni, dimineata si noaptea pe arii restranse va fi ceata. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura aerului nu va avea variatii semnificative.

Luni
Cerul va fi variabil, cu innorari noaptea in Carpatii Occidentali si nordul Carpatilor Orientali, unde izolat vor fi conditii de ploaie slaba. Pe vai si in depresiuni, indeosebi dimineata si noaptea, pe arii restranse va fi ceata. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura aerului va creste usor fata de intervalul precedent, mai ales la valorile diurne.

Toamna la Balea Lac

Dupa o vara insorita si calduroasa s-a instalat toamna, cu ploi ... cu zapada ....., si in rezervatia naturala Balea.
Creste zimtate, abrupte, ape ce cad sau picura de pe stanci, flora, peisajul mirific, toate acestea va asteapta pentru a va oferi clipe de relaxare.
Cabana Balea Lac a pregatit pentru dumneavoastra un meniu special pentru sezonul de toamna compus din:

Supa de bostan cu seminte coapte si crutoane – 12,50 lei Zacusca cu cascaval, ceapa rosie si paine prajita – 13,50 lei Gulas de vanat cu ciuperci si piure cu cimbru – 49,00 lei Friptura de rata cu varza rosie calita si galuste de cartofi – 51,00 lei Compot de prune – 9,50 lei Clatite cu dulceata de afine si inghetata de vanilie – 13,00 lei

Celor care doresc sa se cazeze la Cabana Balea Lac le putem oferi :

3 nopti de cazare cu demipensiune

Apartament – 669,00 lei
Camera dubla – 590,00 lei
Pat suplimentar – 369, 00 lei

Oferta contine cazare cu demi pensiune si specialitatile casei pentru sezonul de toamna.
Pentru informatii suplimentare va rugam vizitati www.balealac.ro Rezervarile se pot face la numarul de telefon 0745-072.602 sau la receptia cabanei Balea Lac.

Taxa anuala la AMPSR

Consiliul director al asociatiei a stabilit taxa pentru sezonul 2008 – 2009 la suma de 145 Ron

Taxa poate fi platita in contul AMPSR : RO 40 BRDE 410SV 8200 7664 100 BRD Agentia Magheru – Bucuresti

Taxa poate fi platita fara majorare pina la data de 30.09.2008 . De la aceasta data se vor aplaica majorari conform deciziei consiliului director din 2005 pe care o anexam.

  • Pana la data de 01.10. ale fiecarui an se plateste cotizatia fara majorare
  • Intre 02.10 si 01.11. se va plati cotizatia plus 20 % majorare
  • Intre 02.11 si 01.12. se va plati cotizatia plus 50 % majorare
  • Intre 01.12 si 01.01. se va plati cotizatia plus 100 % majorare

CURS FORMARE INSTRUCTORI SCHI SI SNOWBOARD 2008

In perioada 24-28 noiembrie 2008 vor avea loc la Sinaia ,Cursurile de formare instructori de schi si snowboard.
Inscrierile se vor face pana la data de 10. noiembrie 2008 pe adresa de mail :codru@ines.ro

Thursday, October 23, 2008

Pachetele de Revelion au preturi similare în tarã si în strãinãtate, între 150 si 1.500 de euro

Preturile pachetelor turistice de Revelion pentru destinatiile interne variazã între 150 euro si 1.500 euro, fiind similare celor practicate la majoritatea destinatiilor externe, a declarat, azi, Traian Badulescu, purtãtor de cuvânt al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.
"Pentru Revelion, ofertele pentru pachetele turistice pe destinatii interne pornesc de la 150 euro si pot ajunge la 1.500 euro, cele mai scumpe statiuni fiind Poiana Brasov, Predeal si Sinaia. În ceea ce priveste destinatiile externe, preturile sunt similare celor din România, cu exceptia zonelor exotice, unde tarifele pot ajunge si la 5.000 de euro", a spus Bãdulescu.
El a explicat cã spre deosebire de destinatiile externe, cererea pentru statiunile din România este mai mare decât oferta, ceea ce face ca preturile pentru sejururi pe Valea Prahovei sã fie similare celor din Austria sau Bulgaria.
Potrivit reprezentantilor agentiilor de turism, sejururile de iarnã s-au scumpit cu 10-20% comparativ cu cele din 2007, atât pentru destinatiile interne, cât si pentru cele externe, pe fondul majorãrii preþului combustibilului si al utilitãtilor.
Potrivit ANAT, în acest an, numãrul românilor care îsi vor petrece sãrbãtorile de iarnã în statiuni interne, prin intermediul agentiilor de turism, va creste cu 10% fatã de anul trecut, pânã la circa 140.000 de persoane. În acelasi timp, va creste cu 20%, pânã la 50.000 de persoane, si numãrul celor care aleg destinatiile externe pentru Crãciun si Revelion.
Zonele din România cele mai cãutate de turisti pentru petrecerea sãrbãtorilor de iarnã sunt statiunile de pe Valea Prahovei, Predeal si Poiana Brasov.
În cazul destinatiilor externe, pe primul loc în topul preferintelor se aflã Austria, urmatã de Bulgaria, Elvetia, Egipt, Tunisia si Turcia.
Astfel, pentru pachetele de Crãciun, în Poiana Brasov preturile pornesc de la 145 de euro pe sejur, la un hotel de trei stele, si pot ajunge la aproape 500 de euro pentru cele de cinci stele, în timp ce în Predeal, preturile variazã între 100 de euro si 200 de euro de persoanã.
Pentru Revelion, pachetele scoase la vânzare de agentiile de turism în Poiana Brasov costã între 1.800 lei si 4.000 de lei pe sejur.
Potrivit lui Bãdulescu, pe destinatiile externe, preturile pachetelor pornesc de la 150 de euro si pot ajunge la 1.500 de euro, în Austria, Bulgaria, Grecia, Slovacia sau Slovenia, în timp ce pentru destinatii exotice, precum Mauritius, Cuba sau Republica Dominicanã, costurile urcã si la 5.000 de euro.
Pentru petrecerea Revelionului, românii au de ales si între o serie de orase europene, inclusiv Paris, Londra, Barcelona, Roma, Viena sau Praga, unde preturile variazã între 370 euro si peste 1.500 de euro pentru o persoanã.
Pachetele turistice achizitionate în perioada Târgului de Turism au reduceri de pret de pânã la 20%.
A 20-a editie a Târgului National de Turism, care se desfãsoarã în perioada 23-26 octombrie la complexul expozitional Romexpo din Bucuresti, va reuni 250 de firme din 19 tãri.
Pe lângã expozantii români, la târg participã si companii din Austria, Bulgaria, Egipt, Germania, Grecia, Israel, Italia, Liechtenstein, Marea Britanie, Macedonia, Moldova, Olanda, Republica Cehã, Republica Dominicanã, Slovacia, Spania, Turcia si Ungaria.
Reprezentantii Romexpo estimeazã pentru Târgul de Turism din aceastã toamnã un numãr de circa 9.000 de vizitatori, cu 10% mai mult fatã de anul trecut.

Primãria Borsa, amendatã cu 100.000 de lei pentru un drum executat fãrã aviz în Parcul Muntii Rodnei

Garda de Mediu Maramures a amendat, azi, cu suma de 100.000 de lei, conducerea Primãriei orasului Borsa pentru executia, fãrã autorizatie de mediu, a unui drum în Parcul National Muntii Rodnei.
Comisarul Cãlin Crisan, din cadrul Gãrzii de Mediu Maramures, a declarat, azi, cã la marginea Parcului National Muntii Rodnei a fost executatã o cale de acces, pe o lungime de 700 de metri, cu avizul autoritãtilor locale din Borsa, dar fãrã sã existe si o autorizatie de mediu în acest sens.
Drumul a fost construit pentru utilajele care lucreazã la montarea unei telegondole pe pârtia de la Borsa.
"Autoritãtile locale din Borsa au creat un drum de acces în lungul viitorului traseu al telegondolei care va fi amplasatã în zonã. Se lucreazã la amenajarea fundatiilor, a stâlpilor, iar pentru a se ajunge la linia de telegondolã a fost creatã, cu buldozerul, o cale de acces în lungime de 700 de metri. E drept cã este la marginea Parcului National Muntii Rodnei, însã drumul a fost construit fãrã a exista vreo autorizatie de mediu", a spus Cãlin Crisan.
Comisarul de mediu a precizat cã, tinând cont de utilitatea lucrãrii, se va emite aviz, dar a specificat cã nu se putea trece cu vederea faptul cã autorizatia nu a fost cerutã înainte de începerea lucrãrilor.
"Eu cred cã drumul va rãmâne, pentru cã este un pilon de întoarcere a unei instalatii pe cablu, doar cã îmi este teamã cã lumea nu va constientiza cã este destinat doar acestei utilitãti, si nu accesului auto", a declarat comisarul de mediu, care a adãugat cã drumul se învecineazã cu un fond forestier în care sunt capre negre si cocosi de munte, specii ocrotite.
Autoritãtile din Borsa nu au dorit sã facã declaratii în legãturã cu amenda primitã, care a fost datã direct primarului orasului, Remus Stetco, potrivit prevederilor legii.
Cãlin Crisan a precizat cã o altã anchetã legatã tot de amenajarea unui drum într-o rezervatie naturalã se desfãsoarã si împotriva unei persoane fizice care a efectuat lucrãri neautorizate în Parcul Natural Muntii Maramuresului. În acest caz, Garda de Mediu a dispus sistarea lucrãrilor pânã la finalizarea cercetãrilor, pentru cã persoana are titlu de proprietate pe terenul în care a fãcut lucrãri.

Curs de formare pentru monitorii de schi

In perioada 24-28 noiembrie 2009 va avea loc la Sinaia un curs de formare pentru cei care doresc sa ajunga monitori de schi autorizati. Costurile se ridica la 500 ron si implica participarea la sesiuni teoretice si practice. Cursantii vor invata sa predea dupa o metoda internationala.

Traficul rutier pe Râsnov-Poiana Brasov, reluat

Traficul rutier pe DN 1E Râsnov - Poiana Brasov, care fusese oprit joia trecutã, în urma surpãrii unui zid de sprijin, situat în zona kilometrului 21, a fost reluat, ieri dupã-amiazã, doar pentru autovehiculele cu masa totalã maximã mai micã de 3,5 tone.
Vehiculele grele pot utiliza în continuare ruta ocolitoare DN 73 Râsnov - Brasov - DN 1E Brasov - Poiana Brasov.
Restrictia este semnalizatã potrivit reglementãrilor legale în vigoare.

Primul român care a ajuns pe Everest pleacã într-o nouã expeditie

Primul român care a ajuns pe Everest, aplinistul sibian Teodor Tulpan, va pleca într-o nouã expeditie, în care va încerca sã cucereascã cel mai înalt vârf mexican, Vârful Orizaba.
Teodor Tulpan a declarat, azi cã expeditia din Mexic va dura o lunã si jumãtate, timp în care va încerca sã cucereascã Vârful Orizaba, cu o înãltime de 5.736 metri, un vulcan care nu mai este activ de patru sute de ani.
Alpinistul sibian, primul român care a ajuns pe Everest, în 2003, va pleca în aceastã expeditie singur, în 29 octombrie.
Teodor Tulpan este membru voluntar al Asociatiei Salvatorilor Montani Sibiu, unde activeazã ca salvamontist. El este instructor de salvamont, alpinism si schi, iar periodic însoteste grupuri de turisti, având calificare de ghid turistic.

Wednesday, October 22, 2008

Eddy Merckx crede cã Armstrong nu va participa la Turul Frantei 2009

Fostul rutier belgian Eddy Merckx a declarat, ieri, într-un interviu acordat cotidianului Le Soir, cã are convingerea cã sportivul american Lance Armstrong nu va lua parte la editia din 2009 a Turului Frantei.
"Sunt numeroase motive, iar principala cauzã ar fi relatia pe care Armstrong o are cu Franta si mai ales cu presa din aceastã tarã. Al doilea motiv este unul moral si este legat de Contador. Al treilea este unul sportiv: participarea în Turul Italiei la 37 de ani, dupã trei ani de absentã, este deja prea mult. Cred, în final, cã organizatorii din Le Tour nu ar privi deloc cu ochi buni revenirea sa în aceastã cursã hipermediatizatã", a explicat Merckx, care este unul dintre prietenii apropiati a septuplului câstigãtor al Turul Frantei.
Ciclistul Lance Armstrong, anuntase, la 24 septembrie, cã intentioneazã sã revinã în viata sportivã si sã participe la editia din 2009 a Turul Frantei pentru a continua lupta împotriva cancerului. Totusi, sãptãmâna trecutã, într-un interviu acordat cotidianului Gazzetta dello Sport, sportivul american si-a exprimat îndoiala asupra participãri sale în competitia din Franta si a dezvãluit cã va lua parte la Turul Italiei din 2009.

Preturile pachetelor turistice pentru sãrbãtorile de iarnã, mai mari cu 10-20% fatã de 2007

Preturile pachetelor turistice pentru sãrbãtorile de iarnã din acest an au crescut cu 10-20% comparativ cu cele din 2007, atât pentru destinatiile interne, cât si pentru cele externe, pe fondul majorãrii pretului combustibilului si al utilitãtilor, potrivit reprezentantilor agentiilor de turism.
"Tarifele pentru sãrbãtorile de iarnã din acest an, atât pentru destinatiile interne, cât si pentru cele interne, sunt mai mari cu 10-20% comparativ cu cele de anul trecut, cresteri explicate de majorarea preturilor la combustibil si la utilitãti", a declarat, azi, într-o conferintã de presã, Carmen Botez, secretarul general al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).
Potrivit ANAT, în acest an, numãrul românilor care îsi vor petrece sãrbãtorile de iarnã în statiuni din tarã, prin intermediul agentiilor de turism, va creste cu 10% fatã de anul trecut, pânã la circa 140.000 de persoane.
În acelasi timp, va creste cu 20%, pânã la 50.000 de persoane, si numãrul celor care aleg destinatiile externe pentru Crãciun si Revelion.
Zonele din România cele mai cãutate de turisti pentru petrecerea sãrbãtorilor de iarnã din acest an sunt statiunile de pe Valea Prahovei, Predeal si Poiana Brasov.
În cazul destinatiilor externe, pe primul loc în topul preferintelor se aflã Austria, urmatã de Bulgaria, Elvetia, Egipt, Tunisia si Turcia.
"Ofertele agentiilor de turism pentru sãrbãtorile de iarnã cuprind pachete cu preturi de la 200 de euro pânã la peste 1.500 de euro, dar existã oferte si pentru destinatii exotice, unde pretul unui pachet depãseste 4.000 de euro de persoanã", a mai spus reprezentantul ANAT.

Tuesday, October 21, 2008

Sambata se deschide sezonul de schi

Markus Mayr, director FIS pentru competitii feminine, a dat unda verde pentru stratul sezonului de schi dupa ce a efectuat controlul zapezii la Solden - Austria, acolo unde se va desfasura la sfarsitul acestei saptamani prin etapa din cadrul Cupei Mondiale Audi la Schi Alpin. "Toate conditiile de concurs sunt indeplinite. Temperaturile negative din timpul noptii au permis producerea zapezii artificiale", a declarat Markus Mayr, care a fost asistat in controlul de la Solder de Hans Pieren, director FIS pentru competitii masculine.

Austria anuntã noi mãsuri în lupta antidoping

Secretarul de Stat austriac pe probleme sportive, Reinhold Lopatka, a anuntat, ieri, luarea unei serii de mãsuri antidoping, ca urmare a criticilor lansate de presã dupã depistarea pozitivã a ciclistului Bernhard Kohl, în Turul Frantei din 2008.
Aceste noi mãsuri completeazã o lege intratã în vigoare la 1 august si sunt necesare pentru a îndeplini normele Agentiei Mondiale Antidoping. "Recentele cazuri de dopaj descoperite în Austria au necesitat implicarea justitiei, a Agentiei Austriece Antidoping si a federatiilor", a explicat Lopatka.
Printre mãsurile anuntate se numãrã cresterea finantãrii luptei antidoping, de la 600.000 de euro la 1,2 milioane de euro, si crearea de unitãti specializate în folosul politiei judiciare.
"Austria trebuie sã se reabiliteze. Dopajul nu a fost pedepsit suficient pânã acum", a completat secretarul de stat.
Austria a fost doborâtã de scandaluri cu sportivi dopati, la Jocurile Olimpice de iarnã din 2006, de la Torino, când mai multi fondisti si biatlonisti au fost depistati pozitiv.
"Trebuie sã omogenizãm mãsurile luate în justitia penalã si în cea sportivã, unde o eventualã denuntare de cãtre un complice permite reducerea sanctiunii date acestuia", a subliniat Roland Achatz, purtãtorul de cuvânt al Secretariatului de Stat pe probleme sportive, care a mai adãugat: "Contributia fiecãrei regiuni responsabile cu politica sportivã în Austria si aportul federatiilor trebuie sã creascã. Bani avem, trebuie doar sã vinã sã cearã".
Numai trei federatii sportive dintre cele 59 existente au prezentat un program antidoping si au primit finantare guvernamentalã.
Bernhard Kohl, ocupantul pozitiei a treia în clasmanetul general al Turului Frantei 2008, a fost depistat pozitiv cu CERA, eritropietinã de a treia generatie.

Traseele montane din Arges au fost redeschise temporar

Salvamontistii argeseni au anuntat, azi, cã datoritã încãlzirii vremii, care a dus la topirea masivã a stratului de zãpadã din munti, traseele turistice montane din judetul Arges au fost redeschise temporar.
Potrivit sefului Serviciului Salvamont Arges, Ion Sãnduloiu, redeschiderea potecilor montane are loc în conditiile în care, totusi, la altitudini mai mari de 2.000 de metri stratul de zãpadã este discontinuu si impune folosirea echipamentului si accesoriilor de iarnã, precum coltarii si betele de schi, pentru a se evita alunecarea.
Salvamontistii spun cã în zonele cu zãpadã de pe versantul argesean al Muntilor Fãgãras nu existã pericol de avalansã în prezent, iar traseele turistice montane rãmân deschise pânã la urmãtoarele cãderi masive de zãpadã.
Seful Serviciului Salvamont Arges a mai spus cã turistii care vin la munte trebuie sã aibã haine groase, apã, medicamente, lanterne si telefoane mobile, pentru a avea posibilitatea de a-i anunta pe salvamontisti în cazul unui accident sau dacã se rãtãcesc.

Monday, October 20, 2008

Primii tour operatori din piatã au lansat din vreme ofertele pentru sezonul de iarnã

Tour operatorul Interra Travel a lansat la începutul lunii octombrie "Atlasul vacantelor de iarnã".
"Inspirati de cãutarile si dorintele românilor am pregãtit pentru iarna 2008/2009 o paletã largã de pachete turistice, cu o multime de noutãti, bonusuri si exclusivitãti", a declarat Nicoleta Manda, marketing manager al Interra Travel.
Astfel, pentru perioada Crãciunului agentia oferã o excursie de neuitat, cu program deosebit, chiar în orasul lui Mos Crãciun, la Rovaniemi, în Laponia/Finlanda. Este pentru al treilea an consecutiv când Interra oferã pentru aceastã destinatie un zbor direct, cu charter operat de Tarom, cu cea mai mare si modernã aeronavã din Roamânia - Airbus 310-325.
O searã magnificã de Crãciun este asiguratã si prin alegerea Vienei ca si destinatie de sãrbãtori, unde Interra organizeazã exclusiv o petrecere de crãciun în Prater - în modernul si traditionalul restaurant "Waggon 31". "Pachetul cuprinde si o turã privatã în Roata Mare din Prater, care va fi pusã în miscare în aceastã searã special pentru turistii nostri, precum si biletul la Concertul extraordinar de Crãciun la Palatul Imperial Hofburg", a precizat Manda. Sunt oferite turistilor toate variantele posibile de transport: cu autocarele Interra, cu Austrian Airline sau individual.
Pentru Revelion, turistii pot alege din cele 15 destinatii Interra functie de stilul si locatia preferatã: o Galã Imperialã la Viena, o petrecere grandioasã într-o capitalã europeanã sau într-o locatie exoticã ori la schi în Innsbruck-Austria. Fiecare pachet turistic cuprinde noutãti si exclusivitãti Interra: Imperial Gala Dinner în "Casa de Oaspeti" a Împãratului Franz Josef de la Schonbrunn - una dintre cele mai frumoase sãli din Viena, Banchet Medieval la Londra, spectacole de lumini si traditii la Paris, Praga, Budapesta si Barcelona sau excursii din Nisa prin statiunile superbe ale Coastei de Azur. O gamã de parfumuri exotice de iarnã pot fi experimentate de Revelion în Mauritius, Hong Kong si Rio de Janeiro. Pachete all inclusive vor rãsfãta turistii care preferã Cuba, Republica Dominicanã sau Caraibe-Mexic, iar cel mai mare spectacol de artificii din lume va fi vãzut, conform Guiness Book, de cei care vor petrece Revelionul în Madeira.
Interra oferã iubitorilor sporturilor de iarnã vacante în paradisul schiorilor Zell am See si Kaprun din decembrie si pânã în martie. Nou si exclusiv, Interra a inclus în pachetul turistic scoalã de schi cu monitor român atestat international pe toatã perioada vacantei, iar douã zile de scoalã de schi sunt bonus Interra pentru toate grupele de schiori - copii, intermediari sau avansati. O altã surprizã o reprezintã cadoul pe care fiecare turist îl va primi la plecarea în excursie: mãnusi, ochelari sau cãciulã pentru schi purtând renumita marca sportivã Reusch. Pachetele spre perla Alpilor Austrieci sunt asigurate cu autocarele Interra de 4 stele, care au plecãri din Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Sibiu, Deva si Timisoara.
Decembrie-februarie înseamnã la Interra si perioada de shopping în cele mai mari centre comerciale din Europa Centrala si de Est: SCS - Shopping Center Sud si Parndorf din Viena. Poti petrece chiar si Valentine's Day la shopping. Agentia asigurã prin flota proprie de autocare de 4 stele transportul comod, precum si toate transferurile la centrele comerciale.
Evenimentele speciale internationale completeazã oferta Interra din aceastã iarnã: Turul Pietelor de Crãciun din Austria si Germania te introduce în minunata atmosferã a sãrbãtorilor de iarnã si îti dezvãluie traditii vechi de secole. De ziua îndrãgostitilor poti valsa la Balul Johann Strauss în orasul muzicii - Viena. Cel mai mare eveniment european monden - Balul Operei din Budapesta, are anul acesta ca invitat special, pentru cei peste 7000 de participanti, pe Richard Clayderman. De pe harta carnavalurilor nu lipseste Carnavalul de la Venetia, unde vei fi martorul unui spectacol deosebit si vei admira costumele superbe ale participantilor la paradã. Iar Tina On Tour este concertul asteptat de toatã lumea pe 8 februarie la Viena.
Inspirati de cãutãrile clientilor sãi Interra pregãteste deja "Atlasul vacantelor de primãvarã/varã", iar primul pachet turistic este dedicat iubitorilor muzicii rock: concert extraordinar AC/DC - "Black Ice", pe 23 martie , la Budapesta. Acesta va fi disponibil în douã variante: premium, care include transport cu avionul si economic, la care transportul este asigurat cu autocarele Interra de 4 de stele.

RECUNOASTETI PERSONAJELE!!!


Cine recunoaste cele trei persoane din aceasta fotografie castiga automat o pereche de bete pentru coborare.

Delta Nature Resort va investi 12 milioane de euro în douã complexuri hoteliere, la Borsec si Sucevita

Delta Nature Resort va investi în urmãtorii doi ani 12 milioane de euro pentru modernizarea unui hotel pe care îl detine în Borsec si constructia unui complex de lux în Sucevita, a declarat azi Diwaker Singh, unul dintre actionarii firmei.
El a adãugat cã strategia companiei Delta Nature Resort vizeazã extinderea activitãtii în România prin crearea mai multor complexuri de lux, asemãnãtoare celui din Delta Dunãrii.
"Planurile noastre sunt de a cumpãra terenuri pânã la sfârsitul acestui an, urmând ca de anul viitor, în functie si de cum va evolua criza financiarã, sã începem constructia unor complexuri de lux", a spus Singh.
Astfel, în toamna lui 2009 compania intentioneazã sã înceapã lucrãrile de renovare ale hotelului din Borsec, estimând o investitie de cinci milioane de euro.
"În 2009 vom începe lucrãrile de modernizare ale hotelului din Borsec, care se aflã, în prezent, într-o stare destul de proastã, ceea ce înseamnã cã va trebui, practic, sã-l reconstruim", a mentionat Singh.
Potrivit acestuia, dacã autoritãtile locale vor accesa fonduri europene pentru refacerea statiunii, Borsec ar putea deveni o destinatie importantã de spa.
Delta Nature Resort este controlatã de Pearl-Ridge Holdings Limited din Cipru, controlatã de un grup de investitori britanici. Aceeasi actionari detin si firma Copper Beech, cu activitãti în sectorul imobiliar.
"Participatia Copper Beech la Delta Nature Resort a fost transferatã cãtre societatea Pearl-Ridge Holdings Limited din Cipru, deoarece am decis sã separãm afacerea de real-estate a companiei de cea de turism", a adãugat Singh, care este si presedintele Copper Beech.
Firma a achizitionat zece hectare de teren în localitatea Sucevita, unde va construi un complex hotelier de lux, asemãnãtor celui din Deltã. Centrul va fi clasificat tot la cinci stele si va fi alcãtuit de 40 de vile. Pretul de achizitie al terenului a fost de un milion de euro, iar constructia complexului va necesita o investitie de circa sapte milioane de euro.
În afarã de cele douã proiecte, Delta Nature Resort intentioneazã sã mai cumpere un teren de 30 de hectare în Maramures si unul în Transilvania, pentru care se aflã în prezent în etapa de negociere.
Pe segmentul imobiliar, Copper Beech va începe în 2010 constructia unui complex rezidential, care va include un teren de golf si un hotel de cinci stele cu spa, în localitatea Puchenii Mari, judetul Ilfov, pentru care va aloca 15 milioane de euro.
Compania a fost înfiintatã în 2006 si activeazã pe piata româneascã în sectorul de dezvoltãrii de ansambluri rezidentiale. Copper Beech a anuntat anul trecut cã va aloca, în urmãtorii cinci ani, 2,5 miliarde euro pentru construirea a 16.000 de locuinte în Bucuresti si zonele limitrofe, proiecte pentru care dezvoltatorul imobiliar a achizitionat deja 600 hectare de teren.
Actionarul majoritar al grupului este firma Copper Beech Group înregistratã în Cipru si controlatã în principal de investitori britanici, în vreme ce Diwaker Singh detine o participatie minoritarã.
Din grup fac parte în prezent 11 firme (Copper Beech Capital, Copper Beech Comert, Copper Beech Development, Copper Beech Golf Development, Copper Beech Holding, Copper Beech Hospitals, Copper Beech Hotels & Resorts, Copper Beech Housing, Copper Beech Invest, Copper Beech Luxury Homes, Copper Beech Services), urmând ca pe viitor sã ajungã la un total de 17-18 firme.
Firma Copper Beech Invest a devenit la începutul anului 2007 actionar la complexul turistic Delta Nature Resort din Delta Dunãrii, care a fost inaugurat în 2005 în urma unei investitii de circa sapte milioane de dolari. Alti acþionari ai complexului turistic sunt Diwaker Singh, Sonya Diwaker Singh, Nicolae Christopher Ratiu si Grupul Feroviar Român.

Sunday, October 19, 2008

VREMEA LA MUNTE

Luni
Vremea se va mentine in general frumoasa. Cerul va fi variabil, dar pe arii restranse, pe vai si in depresiuni, va fi ceata, indeosebi noaptea. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura aerului nu va avea variatii importante fata de intervalul precedent.

Marti
Cerul va fi variabil, iar dimineata si noaptea, pe vai si in depresiuni, local va fi ceata. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura aerului nu va avea variatii importante fata de intervalul precedent.

Miercuri
Cerul va fi variabil, iar pe vai si in depresiuni, indeosebi dimineata si noaptea, local va fi ceata. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura aerului nu va avea variatii importante fata de intervalul precedent.

Saturday, October 18, 2008

VREMEA LA MUNTE

Duminica
Cerul va fi variabil, iar pe vai si in depresiuni, indeosebi dimineata si noaptea, local va fi ceata. Vantul va sufla in general slab. Temperatura aerului va creste usor.

Luni
Cerul va fi variabil, iar pe vai si in depresiuni, indeosebi dimineata si noaptea, local va fi ceata si posibil burnita. Vantul va sufla in general slab. Temperatura aerului nu va avea variatii importante fata de intervalul precedent.

Marti
Cerul va fi variabil, iar pe vai si in depresiuni, indeosebi dimineata si noaptea, local va fi ceata. Vantul va sufla in general slab. Temperatura aerului nu va avea variatii importante fata de intervalul precedent.

Traficul rutier între Râsnov si Poiana Brasov, închis pânã luni

Centrul Infotrafic al Politiei Române informeazã cã în judetul Brasov se prelungeste închiderea traficului rutier pe DN1E, între Râsnov si Poiana Brasov, arterã care ar fi trebuit redeschisã azi dimineatã, însã din cauza slãbirii rezistenþei unui zid circulatia a fost opritã pânã luni.
În cursul zilei de joi, la kilometrul 21+450, din cauza unor lucrãri la o canalizare, s-a slãbit rezistenþa unui zid de sprijin si s-a surpat.
Astfel, autoritãtile au luat mãsura întreruperii circulatiei, existând riscul ca trepidatiile provocate de autovehicule sã afecteze douã imobile de pe marginea drumului. Lucrãrile de consolidare au fost prelungite din cauza vremii nefavorabile.
Autoritãtile preconizeazã cã circulatia va fi redeschisã luni, 20 octombrie.
Ruta ocolitoare este DN73 Râsnov - Brasov, DN1E Brasov - Poiana Brasov.
Politia recomandã conducãtorilor auto sã respecte semnalizarea rutierã temporarã instituitã.

Friday, October 17, 2008

ULTIMA MODA LA GSP TV

Acum, dupa meciul CFR Cluj - Dinamo, scor 1-0, e o dezbatere in studioul GSP TV. Nimic interesant pana aici. Aceleasi expresii. Cea mai socanta imagine este cea a lui Cristian Geambasu, care are o tinuta de neinteles pentru mine. Are o camasa, i se vede gulerul, peste care si-a pus si un tricou cu guler. Poate e racit omul, poate l-au luat frisoanele ca a luat bataie Dinamo, poate tremura cand centreaza Cristea.

Lilla Petroczki are piciorul rupt

Schioarea Lilla Petroczki si-a compromis sezonul de schi inainte ca acesta sa inceapa. Sportiva de la Dinamo Bucuresti a suferit astazi o fractura de tibie la piciorul drept si va fi operata luni. "Inca nu stiu unde o sa ma operez. Am de ales intre Ungaria si Finlanda. Au vrut sa ma opereze astazi, aici, la Pitztal, dar medicul lotului, Evo Hyvarinen, a spus ca pot sa mai astept. Totul a fost perfect pana astazi, cand am avut un antrenament de Slalom Urias. Conditiile de antrenament nu erau deloc bune. Era gheata si zapada moale. Schiul s-a agatat de gheata si m-am aruncat rau. Am dureri foarte mari. Stau cu gheata pe picior si iau pastile pentru a calma durerea", a declarat Lilla Petroczki. Ea va avea un repaus total de 11 saptamani, dupa care va urma perioada de recuperare. In aceste conditii, sezonul de schi este compromis pentru sportiva din Odorheiu Secuiesc.

Fotografii de la Cupa Mondiala de Snowboard






Adrian Teodorescu a reprezentat Romania la Cupa Mondiala de Snowboard desfasurata in Olanda, la Laandgraf. Fotografiile au fost puse la dispozitie de antrenorul sau, Toma Mortila.

Campanie de instruire a tinerilor pentru accidentele de pe munte

Jandarmii montani din statiunea Parâng au început, azi, o campanie de instruire a tinerilor din Valea Jiului pentru prevenirea accidentelor care s-ar putea produce pe munte în timpul sezonului de schi, actiunile fiind prevãzute sã se desfãsoare în scolile si liceele din Petrosani si Petrila.
"Actiunea are drept scop prezentarea regulilor care trebuie respectate în drumetiile pe traseele montane, pe pârtiile de schi, dar si sfaturi pentru protejarea mediului înconjurãtor. Jandarmii montani le vor explica tinerilor si modul în care trebuie sã procedeze în cazul în care se accidenteazã pe traseele montane", a declarat purtãtorul de cuvânt al Jandarmeriei Hunedoara, locotenent Nicolae Rãducu.
Pe baza experientei acumulate în anii trecuti, jandarmii montani apreciazã cã, odatã cu deschiderea pârtiilor de schi din Parâng si Retezat, va creste numãrul turistilor iubitori ai sporturilor de iarnã, dar si cel al persoanelor care ar putea suferi diverse accidentãri.
De la începutul acestui an, jandarmii montani hunedoreni au desfãsurat 26 de misiuni de salvare în masivele muntoase, în care au fost implicati peste 50 de turisti aflati în dificultate. Actiunile au fost desfãsurate independent sau în cooperare cu membrii echipelor Salvamont.
Multe dintre persoanele care au cerut ajutorul jandarmilor montani au fost tineri care s-au rãtãcit în masivele Parâng si Retezat ori s-au accidentat pe pârtiile de schi din statiunile Parâng si Straja.

VREMEA LA MUNTE

Sambata
Vremea se va raci indeosebi in Carpatii Meridionali si de Curbura. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Local, pe vai si in depresiuni va fi ceata.

Duminica
Vremea va fi in general frumoasa, dar rece dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura aerului va creste usor fata de intervalul precedent. Pe vai si in depresiuni, local va fi ceata.

Luni
Vremea se va mentine in general frumoasa. Cerul va fi variabil, iar pe vai si in depresiuni, local va fi ceata. Vantul va sufla in general slab. Temperatura aerului nu va avea variatii semnificative fata de intervalul precedent.

Finala Red Bull Air Race World Championship zboara in Australia




Insoritul Perth din Australia de Vest va gazdui show-ul final al Red Bull Air Race World Championship pe 1 si 2 Noiembrie, unde titlul 2008 se va decide intre austriacul Hannes Arch si britanicul Paul Bonhomme.

Peste 300.000 de persoane sunt asteptate sa vina pe malul raului Swan din Perth pentru al treilea an consecutiv pentru a asista la a opta si ultima cursa din campionatul de anul acesta. Pista de decolare va fi amplasata la Langley Park, fostul aeroport oficial al Perth-ului din anii ’20. Situat in apropierea raului Swan, locatia le va oferi pilotilor o fantastica panorama asupra traseului de concurs, direct din hangarele lor.

Australianul Drew Searle, expert aviatic la Perth Red Bull Air Race, este de parere ca unele schimbari subtile in schema traseului de anul trecut ar trebui sa aduca schimbari neasteptate pilotilor participanti. “Impartim quadro-ul in doua porti pe muchie de cutit si ajustam pozitia unora dintre portile de aer”, a spus Searle. “Asta ar trebui sa duca la un traseu care face apel mai mult la judecata pilotilor, decat la viteza. Ma astept sa avem o cursa extrem de incitanta in Perth. Va fi dificila, rapida si foarte intortocheata asigurand o linie rafinata pilotilor. In acest moment al anului vremea va fi un important jucator, iar vantul va afeta cu siguranta traseul. Tinand cont de asta, apreciez din nou ca vom avea parte de o combinatie interesanta pe podium.”

Anul trecut, la Perth, cel care a uimit pe toata lumea cu prima victorie din cariera sa a fost francezul Nicolas Ivanoff, iar Mangold a insfacat premiul cel mare al Campionatului, recuperand cele 2 puncte cu care era in urma lui Bonhomme, in cel mai strans final din istoria Red Bull Air Race. Bonhomme a parut a fi in forma in prima jumatate a sezonului pentru a compensa dezamagirea de anul trecut, conducand in Campionatul 2008 cu 6 puncte la jumatatea sezonului, dar a fost depasit intre timp de performantele consistente ale lui Arch, care l-a intrecut in puncte dupa ultima cursa, de la Porto.

Arch, cu 54 de punte, are deja 9 puncte importante in fata lui Bonhomme, cu doar 45, si la inca un punct diferenta de al treilea clasat, Chambliss, cu 44. Arch mai are nevoie de un ultim punct in cursa finala de la Perth pentru a castiga titlul. Bonhomme ramane totusi un canditat pentru treapta suprema a podiumului, in cazul in care trece linia de finish primul la Perth, iar Arch nu acumuleaza punctele de care are nevoie. Arch munceste din greu ca sa inlature speculatiile ca se afla deja cu titlul in mana: “Pentru mine campionatul nu s-a terminat. Mai este inca o cursa si voi fi la fel de pregatit cum am fost si pentru celelalte. Dupa Perth o sa vad unde ma situez.”

Red Bull Air Race se va desfasura Sambata si Duminica, 1 si 2 Noiembrie, cu Calificarile in prima zi si Finalele in cea de a doua.

In Red Bull Air Race World Championship, cei mai buni piloti din lume se intrec pe un traseu aerian de mica altitudine compus din piloni gonflabili de 20 de metri inaltime cunoscuti drept ‘Air Gates’, la viteze de peste 370km/h si acceleratii de pana la 12g.

Pentru mai multe informatii si fotografii va rugam sa va inregistrati la Red Bull Air Race Newsroom care poate fi accesat prin linkul ‘Press’ la www.redbullairrace.com. Red Bull Air Race Newsroom este un serviciu de media complet care furnizeaza stiri, fotografii, radio, TV si clipuri web.

Clasamentul la Red Bull Air Race World Championship 2008 (dupa 7 curse)

1. Hannes Arch (AUT) 54 puncte

2. Paul Bonhomme (GBR) 45 puncte

3. Kirby Chambliss (USA) 44 puncte

4. Mike Mangold (USA) 43 puncte

5. Peter Besenyei (HUN) 31 puncte

6. Steve Jones (GBR) 29 puncte

7. Nigel Lamb (GBR) 22 puncte

8. Michael Goulian (USA) 16 puncte

9. Alejandro Maclean (ESP) 15 puncte

10. Nicolas Ivanoff (FRA) 14 puncte

11. Sergey Rakhmanin (RUS) 2 puncte

12. Glen Dell (RSA) 0 puncte

Thursday, October 16, 2008

Arghiropol este in Austria

Secretarul general al Federatiei Romane de Schi si Biatlon se afla in aceasta perioada in Austria, la Ramsau, acolo unde se desfasoara cantonamentul comun al loturilor nationale de schi fond si biatlon. Intreaga delegatie de romani se va intoarce in tara in cursul noptii de marti.

Monday, October 13, 2008

Petroczki s-a intalnit cu Bogdan Barbu

Aflata in Austria, schioarea Lilla Petroczki s-a intalnit in aceste zile cu Bogdan Olaru, campion national de juniori. "Am stat de vorba cam cinci minute. E neschimbat!", a povestit Lilla intalnirea pe care a avut-o cu cel mai bun schior din Predeal.

Cantonamente pe ghetar

Loturile nationale de biatlon si schi fond se afla la pregatire pe ghetar, in Austria. Sedintele de pregatire sunt conduse de Gigi Stoian, la biatlon, si de Dan Breda, la schi fond.

Sunday, October 12, 2008

Ioan Nan pleaca diseara in Austria







Dinamovistul Ioan Nan trece la o noua etapa din pregatirea precompetitionala. Schiorul din Brasov va pleca diseara in Austria, acolo unde se va antrena pe zapada alaturi de Ioan Achiriloaie, sub comanda antrenorului Florin Cristea.

Saturday, October 11, 2008

Nici un punct pentru Adrian Teodorescu

Romanul Adrian Teodorescu s-a clasat pe ultima pozitie la prima etapa de Cupa Mondiala LG la Snowboard. Sportivul in varsta de 35 de ani s-a numarat printre veteranii concursului desfasurat la Laandgraf - Olanda. Cel mai in varsta participant a fost americanul Chris Glug, in varsta de 36 de ani, care s-a clasat pe locul 16. Urmatoarea etapa din cadrul Cupei Mondiale LG la Snowboard va avea loc pe 25 octombrie, la Londra.

Friday, October 10, 2008

Adrian Teodorescu, ultimul in Cupa Mondiala

Astazi a avut loc in Olanda, la Laandgraf, prima etapa din cadrul Cupei Mondiale LG la Snowboard. Romania a fost reprezentata de catre Adrian Teodorescu. Din pacate, prestatia sportivului antrenat de Toma Mortila nu a fost una tocmai buna. Teodorescu s-a clasat pe ultimul loc la finalul probei de Slalom Paralel. De mentionat ca sezonul trecut, Federatia Romana de Schi si Biatlon nu a mai organizat Campionatul National de Snowboard.

Thursday, October 9, 2008

Edit Miklos ramane cu Jurgen Alben

Conflictul din schioarea Edit Miklos si Federatia Romana de Schi si Biatlon a fost stins aseara, la Predeal. Secretarul executiv, Puiu Gaspar, a avut o intalnire la care au participat sportiva impreuna cu parintii si Florin Cristea, presedintele sectiei de schi alpin de la Dinamo Bucuresti. In urma discutiilor, s-a stabilit ca FRSB sa suporte in continuare salariile antrenorilor Jurgen Alben si Tiberiu Biro. Forul care patroneaza schiul romanesc va finanta si programul de pregatire, care fi atent coordonat si de catre Florin Cristea. In cazul in care doreste sa-si angajeze inca un antrenor, Miklos va trebui sa-l plateasca din banii ei.

Wednesday, October 8, 2008

VREMEA LA MUNTE

Joi
Cerul va prezenta unele innorari si doar izolat vor fi ploi slabe. Pe vai si in depresiuni, dimineata si noaptea se va semnala ceata. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura aerului nu va avea variatii semnificative fata de intervalul precedent.

Vineri
Vremea va fi in general frumoasa. Cerul va fi variabil si doar izolat mai este posibil sa ploua slab indeosebi in Carpatii Meridionali. Pe vai si in depresiuni se va produce ceata. Vantul va sufla in general slab. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul precedent.

Sambata
Vremea se va caracteriza prin valori termice apropiate cele normale pentru aceasta perioada. Cerul va fi partial noros, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Pe vai si in depresiuni, pe arii restranse mai ales dimineata si noaptea, vor fi conditii de ceata. Temperatura aerului nu va avea variatii importante.

Mountain Dew Urban Fest



Cel mai titrat festival de sporturi exteme din România – Mountain Dew Urban Fest – îi convoacă anul acesta pe toţi riderii profesionişti în Parcul Tineretului, sâmbătă, 11 octombrie, începând cu ora 11.00.

Trei sporturi extreme – Skateboarding, BMX şi Rolling. Un singur eveniment. O mulţime de rideri. Nenumărate roţi. Mai multe trickuri decât iţi poţi închipui. O singură zi. Aglomerare extremă!

Mountain Dew ţi le aduce pe toate în acelaşi loc – Parcul Tineretului care se transformă astfel în punctul zero al culturii urbane.

După o vară agitată, în care am plimbat cultura urbană prin ţară, aducem cele mai tari sporturi urbane în Bucureşti.

Unge-ţi skate-ul, ia-ţi rolele în spate, sari pe BMX şi arată-ne tot ce poţi!

Vino sâmbătă, 11 octombrie, începând cu ora 11.00, în Parcul Tineretului să iei parte la cea mai amplă demonstraţie de sporturi extreme din România – Aglomerări Extreme, powered by Mountain Dew!

Tuesday, October 7, 2008

Stefan Schumacher va fi dat în judecatã de Federatia Germanã de Ciclism

Federatia Germanã de ciclism (BDR) a anuntat, azi, cã va întreprinde o procedurã judiciarã împotriva rutierului Stefan Schumacher, care a fost testat pozitiv în timpul Turul Franþei 2008.
"Obiectivul este o suspendare de cel putin doi ani. O amendã si cererea de daune ar putea fi luate si ele în considerare", a spus presedintele BDR, Rudolf Scharping, pe site-ul forului german.
"Schumacher are potentialul de a influenta pozitiv un eventual verdict dacã ne dã informatii asupra complicilor sãi", a explicat Agentia pentru Sport din Germania (SID).
Anuntul cã Schumacher a fost depistat pozitiv a fost confirmat, ieri, de cãtre proprietarul echipei Gerolsteiner, Hans-Michael Holczer. În urma acestui caz de dopaj, reprezentantii formatiei Gerolsteiner au decis sã se autodesfiinteze la sfârsitul anului, din cauza retragerii sponsorului principal.
Ciclistul în vârstã de 27 de ani a câstigat douã etape în timpul Turul Frantei din 2008 (Cholet si Saint-Amand-Nontron) si a purtat pentru douã zile tricoul galben al liderului în clasamentul general.
Rutierul german Stefan Schumacher (Gerolsteiner) a fost depistat pozitiv cu CERA, eritropoietinã de a treia generatie, la Turul Frantei. Germanul a mai fost implicat în douã cazuri de dopaj: în 2005, el a fost depistat pozitiv, iar în 2005 nu a putut participa la Campionatul Mondial.

Petroczki se uita dupa Olaru

Lilla Petroczki se afla in cantonament in Austria, la Pitzal. In acelasi loc, dar intr-un camp FIS, se gaseste si Bogdan Olaru. Schioarea din Odorheiul Secuiesc a spus ca va incerca zilele urmatoare sa se intalneasca cu sportivul de la Dinamo Brasov. "Suntem doar colegi. Suntem legitimati la acelasi club", a explicat Petroczki.

Predelutul, din cel mai mic, cel mai mare

Numãrul caselor în satul Predelut aparyinãtor comunei Bran s-a dublat în ultimii zece ani datoritã numãrului caselor de vacantã care s-au construit aici.
"Dacã acum zece ani, Predelutul era cel mai mic sat al comunei Bran , acum este cel mai mare din cauza numãrului mare de case de vacantã care s-au construit, ajungându-se acum la un numãr total de 350 de case", a declarat primarul Branului, Gheorghe Hermeneanu.
În prezent cel mai mic sat al comunei este Sohodol, dar si acesta a început sã fie din ce în ce mai cãutat de cei care doresc sã construiascã, datoritã lucrãrilor de îmbunãtãtire a infrastructurii si pozitiei satului cu vedere spre Masivul Bucegi, masivul Piatra Craiului si Masivul Postãvarul, a arãtat primarul.
Potrivit primarului Hermeneanu, în ultimii trei ani, primãria Bran a eliberat peste 350 de autorizatii de constructie, în mare parte pentru pensiuni, cele mai multe dintre acestea construindu-se cu fonduri SAPARD.
"Din câte cunosc eu, în prezent zona Bran-Moeciu dispune de aproape 15.000 de locuri de cazare în pensiuni si minihoteluri, fiind singura zonã turisticã din tarã cu un numãr atât de mare de locuri de cazare. Lucrãm în prezent la refacerea planului de urbanism al zonei, în vederea reducerii numãrului de constructii noi, pentru a conserva mai bine zona si a pãstra traditiile locale", a mai precizat primarul Branului.
Comuna Bran nu are încã un sistem de canalizare si alimentare cu apã în conformitate cu standardele de statiune turisticã, ceea ce ar putea duce la pierderea acestui titlu.
Primarul Gheorghe Hermeneanu sustine cã la sistemul de canalizare si alimentare cu apã se lucreazã deja si lucrarea va fi gata în urmãtorii trei-patru ani.
"Nu vom pierde statutul de statiune turisticã, pentru cã avem foarte multe investitii în derulare si ne vom încadra în cerintele care se impun", a spus Hermeneanu.
Zeci de mii de turisti români si strãini viziteazã anual zona datoritã împrejurimilor, dar si castelului Bran.