Thursday, May 29, 2008

Concurs de turism montan pentru elevi

Liceenii din judeTul Bihor au posibilitatea de a participa, Si în acest an, la concursul de turism montan 'Ecotura'', organizat în perioada 6-8 iunie, în localitatea Bulz, pe Valea Satului din Muntii Vlãdeasa. Potrivit reprezentantului organizatiei Ecotop, Andrei Acs, scopul general al concursului, ajuns la a IX-a editie, este promovarea de forme alternative de educatie civicã si de mediu în rândul tinerilor liceeni, dar si cunoasterea, promovarea si valorificarea zonelor de interes turistic, a ariilor naturale protejate din judetul Bihor. Pânã la 5 iunie, sunt asteptate sã participe echipaje formate din trei concurenti liceeni, sub coordonarea unui responsabil de grup obligatoriu major. Printre participantii traditionali la acest concurs si-au anuntat deja înscrierea echipajele Colegiului National "Mihai Eminescu", al Colegiului National "Emanuil Gojdu", al Colegiului "Traian Vuia", al Liceului "Don Orione".
Dupã ce îsi vor stabili tabãra de corturi în plinã naturã, concurentii vor fi supusi unor probe, cum ar fi:
- parcurgerea unui traseu de dificultate medie în sapte ore
- completarea unui chestionar cu întrebãri ce vizeazã aspecte legate de clima, relieful, ariile protejate din zonã, cât si cunostinte legate de primul ajutor pe munte
- orientare cu busola
Echipajele câstigãtoare vor primi premii constând în echipamente de munte, de drumetii, materiale informative, hãrti cu trasee, cãrti, albume.

No comments: