Tuesday, April 21, 2009

Victorie la Kamchatka

Biatlonista Eva Tofalvi a câştigat proba de Pursuit din cadrul Gold Grand Prix Kamchatka. Organizatorii au recompensat-o cu un automobil Lexus.

Biatlonul românesc a avut un sezon absolut senzaţional. Eva Tofalvi a reuşit să câştige proba individuală din cadrul etapei de Cupă Mondială care a avut loc la începutul lui decembrie 2008 la Hochfilzen - Austria. Sportiva din Băile Harghita a încheiat iarna în plină glorie. După ce a câştigat totul la Campionatul Naţional desfăşurat chiar la ea acasă, Tofalvi, 31 de ani, a fost invitată săptămâna trecută în Rusia, la Gold Grand Prix Kamchatka. La cea mai bogată competiţie din lume au fost prezente cele mai bune zece sportive la fiecare probă. Evident, premiile au fost pe măsură. Câştigătorul fiecărei curse a fost recompensat cu un automobil de teren marca Lexus, al cărui preţ este de 50.000 de euro.

REZULTAT ULUITOR
În proba de Pursuit desfăşurată în Orientul Extrem, Eva Tofalvi a câştigat proba de Pursuit, chiar dacă a plecat a patra, cu un handicap de 32 de secunde. "Am terminat cursa cu un avans de 42 de secunde şi nu am tras perfect. Am ratat o ţintă la prima tragere din picioare. Îmi pare foarte bine că am reuşit să câştig un concurs aşa de mare. Au fost 50.000 de oameni care m-au aplaudat. M-am simţit excelent şi sper să repet această scenă şi la Jocurile Olimpice de la Vancouver", a declarat sportiva de la SC Miercurea Ciuc. Tofalvi i-a anunţat pe organizatorii ruşi că nu doreşte să primească maşina, astfel că aceştia îi vor trimite banii reprezentând contravaloarea automobilului de lux. Adică vreo 50.000 de euro. Aceasta este cea mai mare sumă câştigată vreodată de un atlet român care practică sporturile de iarnă. "Rezultatele obţinute de Eva Tofalvi demonstrează că cine munceşte ajunge să se realizeze", a spus şi Constantin Arghiropol, fostul secretar general al Federaţiei Române de Schi şi Biatlon. Acesta s-a pensionat şi a fost înlocuit cu Puiu Gaspar.

1 comment:

Butu said...

Bravo Eva Tofalvi! Succes la Olimpiada!