Friday, July 30, 2010
Zi neagra pentru vedetele din biatlon
Prosport scrie despre Paul Pepene
Thursday, July 29, 2010
Hogiu si Gyorgy, invingatori in Germania
Thursday, July 1, 2010
Doliu in lumea sporturilor de iarna
O veste crunta m-a zguduit acum cateva ore. Aflu cu stupefactie ca a murit Calin Narea, tatal surorilor Bianca, Sandra si Luisa Narea, liderele schiului alpin feminin de la noi din tara. Condoleanta familiei! Schiul alpin pierde un personaj important. Click aici pentru stirea completa!
Thursday, June 24, 2010
“Maiu” Olaru se revolta!!!
Tuesday, June 22, 2010
Munchen, PyeongChang si Annecy au fost mentinute în cursa pentru gãzduirea JO-2018
Oamenii de afaceri din Transilvania, invitati sã investeascã la Soci
Monday, June 21, 2010
“Garry”, secund la lotul feminin
Friday, June 18, 2010
Fratii Olaru, neprimiti in lot
Dezinteres pentru schi alpin
Edit Miklos la pret de criza
Sunday, June 13, 2010
Edit Miklos se antreneaza in Romania
Marton Simon este optimist
Wednesday, June 9, 2010
Hogiu ramane la Vatra Dornei
Tuesday, June 8, 2010
Lilla Petroczki isi cauta antrenor
Monday, June 7, 2010
Pepene s-a prezentat in cantonament!
Pepene, dorit la Vatra Dornei
FOTE 2013 fara Busteni
Sunday, June 6, 2010
Trambulinele de la Rasnov vor fi gata la toamna
Saturday, June 5, 2010
Campionul mondial Paul Pepene refuza sa mearga in cantonament
“Mica Bucla” se tine prin gropi
Friday, June 4, 2010
Miklos a ramas fara haine
Thursday, June 3, 2010
Dana Plotogea ii raspunde lui Pelin
Wednesday, June 2, 2010
Pelin: “Nu vreau antrenor la fete”
Hocheistul Roberto Gliga va evolua în Suedia
Paul Pepene, dorit de CSAM Bucegi Predeal
Tuesday, June 1, 2010
EcoMarathon Moieciu de Sus
Centrul de Ecologie Montana, in colaborare cu Primaria Moieciu, a organizat, in localitatea Moieciu de Sus, concursul de Alergare Montana „EcoMarathon”.
Startul la cele doua probe ale concursului, Cross si Marathon, a fost sambata dimineta din Centru Moieciu de Sus la ora 9:00.
SKIWORKSHOP2010 Vatra Dornei
Monday, May 31, 2010
Gata cu “recuperarea”
Componentii loturilor nationale au incheiat ieri cantonamentul pe care l-au desfasurat in ultimele doua saptamani la Sangeorgiu de Mures. In aceasta perioada, cei 19 sportivi au urmat programe de recuperare menite sa-i scape de problemele medicale ce le-au dobandit sezonul trecut.
Barbu: “Ne lipseste traditia”
CS Dinamo batjocoreste campionii
Pentru CS Dinamo, titlurile mondiale obtinute anul trecut de catre biatlonista Reka Ferencz si fondistul Paul Pepene nu valoreaza nimic. Cei doi sportivi au fost “sariti” de oamenii din conducerea clubului atunci cand a venit vorba despre angajarea loc in cadrul Ministerului de Interne.
Imnul Romaniei a rasunat iarna trecuta de doua ori la campionatele mondiale de juniori. La biatlon, Reka FerenczVremea la munte
Marti
Vremea va fi în general instabilã. Cerul va prezenta înnorãri şi vor fi averse şi descãrcãri electrice în cea mai mare parte a zonei montane. Ploile vor fi mai frecvente in Carpatii Orientali si in cei Meridionali, unde cantitatile de apa vor depasi local 25-30 l/mp. Vântul va prezenta intensificãri mai ales pe creste. Temperatura aerului va fi în scãdere.
Miercuri
Vremea se va menţine în general instabilã. Cerul va fi mai mult noros, pe arii extinse va ploua în aversã, iar cantitãţile de apã pot fi mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţã de intervalul anterior.
Turista din Ungaria accidentatã în Masivul Retezat este în stare stabilã
Purtãtorul de cuvânt al Spitalului Judetean din Timisoara, Liana Dacilescu, a declarat, azi, cã femeia are mai multe traumatisme, fiind internatã în Sectia ATI, unde va fi consultatã si de un neurolog.
“Tânãra a fost adusã de dimineatã la Timisoara si internatã la Sectia Anestezie si Terapie Intensivã. Are un traumatism cranio-cerebral, o plagã frontalã si are o fracturã la mâna dreaptã. Momentan este sedatã, este în stare stabilã si urmeazã sã mai fie consultatã de un neurolog”, a spus Liana Dacilescu.
Nu mor caii cand vor cainii!
Dupa Jocurile Olimpice de la Vancouver, oficialii FRSB au promis curatenie la nivelul loturilor nationale. Scopul anuntat era acela de a face culoar sportivilor tineri, care nu puteau patrunde la un nivel inalt din cauza “senatorilor de drept”. Primele pe lista lui Puiu Gaspar erau biatlonistele Dana Plotogea si Alexandra Stoian, precum si fondista Monika Gyorgy.Disputa pentru postul de antrenor al lotului feminin de biatlon a fost una dura in aceasta primavara. Deocamdata nu s-a luat nici o decizie, cele doua tabere inca se mai tatoneaza, dar sunt tot mai clare semnele ca Gheorghe Pelin se va ocupa de baieti, in vreme ce Marton Simon va coordona pregatirea fetelor ce vor concura in Cupa Mondiala. In tot acest razboi surd, singura victima a fost antrenorul dinamovist Gheorghe Stoian. Acesta a fost inlaturat fara nici o explicatie.
Friday, May 21, 2010
Red Bull Romaniacs aduce la Sibiu cei mai buni rideri din lume
Creat în 2004 din dorinţa de a le oferi piloţilor de enduro, trial şi rally-raid posibilitatea de a participa la un raliu hard enduro, Red Bull Romaniacs a ajuns să fie cea mai dificilă competiţie din aria enduro-ului extrem.
Comparativ cu ediţiile anterioare, în acest an, pe lângă deja clasicele categorii Profi, Expert Single, Experţi Echipe şi Hobby rideri se mai pot înscrie şi la categoria Hobby Single sau la Trial. În ultima sunt admişi sportivi care merg pe motociclete de trial şi urmează să parcurgă acelaşi traseu ca şi concurenţi de la clasa Profi.
La clasa Profi, unul din cei care îşi vor depăşi limitele pentru a câştiga este Andreas Lettenbichler. Germanul s-a impus anul trecut chiar dacă s-a aflat la prima participare şi a dovedit că piloţii care s-au format în trial sunt abonaţi la podium. Unul din adversarii pilotului BMW este Chris Birch. Neozeelandezul este nelipsit de pe podiumul Red Bull Romaniacs şi în 2010 va veni la Sibiu pentru a readuce titlul în curtea celor de la KTM.
La clasa Hobby alţi doi români, de această dată este vorba însă de o echipă, TipTill Team au şanse să ocupe un loc în fruntea clasamentului. Dani Oţil şi Krisztian Nagy au terminat în top 10 anul trecut la prima participare, iar în 2010 şi-au propus să se despartă de clasa Hobby cu un loc în primii cinci, urmând ca din 2011 să treacă la Expert Team.
Vă aşteptăm pe 26 iunie în centrul Sibiului pentru un Prolog care este celebru deja în peste 100 de ţări (acesta este numărul de ţări în care s-a difuzat filmul ediţiei din 2009 al Red Bull Romaniacs).
Wednesday, May 19, 2010
Turul Ciclist al României va strânge 20 de ciclisti români la startul celei de-a 47-a editii
Presedintele Federatiei Române de Ciclism si Triatlon, Ion Badea, a declarat cã este multumit de faptul cã, fatã de anul trecut, vor fi mai multe echipe care si-au anuntat participarea în "Mica Buclã". "În acest an, am avut mai multe solicitãri decât anul trecut, în ceea ce priveste participarea. De asemenea, într-o perioadã de crizã acutã, am reusit sã punem pe picioare o competitie extrem de importantã. Este al treilea an consecutiv când aceastã competitie este supravegheatã de UCI, ceea ce constituie o onoare. Participantii din acest an vor pune în evidentã ceea ce noi numim o competitie realã si sportivã. România va participa cu cinci echipe, una dintre ele fiind cea nationalã de tineret si încã patru cluburi. Avem foarte multe sanse sã obtinem tricoul galben la final, pentru cã ciclismul este un sport de echipã, iar noi avem multe si ar fi normal sã înregistrãm un succes la sfârsitul competitiei", a spus Badea.
Presedintele Autoritãtii Nationale pentru Tineret si Sport, Doina Melinte, a afirmat cã va fi prezentã la cel putin o etapã din Turul Ciclist al României. "Ciclismul este un sport foarte greu, în care se si aleargã, dar se aleargã pe un motor cu douã roti, iar efortul este mult mai mare. Eu sunt un om care stie ce înseamnã sportul si am fost alãturi de federatia de ciclism, încã din 1993, când împreunã am organizat anumite etape din Turul Ciclist al României la Bacãu. Sunt mândrã de faptul cã acest eveniment a intrat în circuitul international. Voi fi si eu prezentã la cel putin o etapã din Turul Ciclist al României", a precizat Melinte.
La cea de-a 47-a editie a Turului Ciclist al României si-au anuntat participarea 15 echipe, 10 fiind din strãinãtate:
România "Under 23" (România): Zoltan Sipos, Lucian Voinea, Serban Albert Filon, Alexandru Bãdoiu, Alexandru Catavei si Daniel Crista (toti din România);
CS Dinamo Bucuresti (România): Alexandru Niculae Ciocan, Rãzvan Jugãnaru, Marian Frunzeanu, Tamas Csicsaky, Mihai Gabriel Varabiev si Mihai Rusu (toti din România);
Olimpic Team Câmpulung (România): Sergiu Cioban, Alexandr Braico, Veaceslav Verciuc, Victor Mironov, Ivan Satulov (din Moldova) si Marius Cojocaru (România);
CS Mazicon Bucuresti (România): Daniel George Anghelache, Lars Pria, Stefan Morcov, George Wolters, Ovidiu Mitran, Sorin Gabriel Pop (toti din România);
Tusnad Cycling Team Miercurea Ciuc (România): Carol Eduard Novak (România), Jiri Jeyek (Cehia), Balint Szeghalmi (Ungaria), Brono Rizzi, Andrea Pinos (Italia) si Serghei Tvetcov (Moldova);
SP Tablewere (Grecia): Georgios Karatzios, Ioannis Tamouridis, Christoph Springer (Grecia), Walter Fernando Morales, Camilo Castiblanco (Columbia) si Jukka Vastaranta (Finlanda);
GS San Marco (Italia): Gianpaulo Biolo, Alex Buttazzoni, Angelo Cicone, Fabio Masotti, Stefano Presello (Italia) si Siarhei Papok (Belarus);
Athlet (Ucraina): Viacheslav Zabava, Artur Tsvietkov, Dmytro Zaiets, Oleksii Sepilov (Ucraina), Elcin Asadov si Oleksandr Surutkovici (Azerbaidjan);
Profiline (Germania): Christian Miessen, Christian Poth (Germania), Ferry Bruckner, Robert Hotter, Andreas Legler (Austria) si Daniel Karevaar (Olanda);
Kolss Cycling Team (Ucraina): Mihaylo Kononenko, Andriy Vasylyuk, Vladyslav Gryn, Sergii Umanov, Ievgen Filin si Olexandr Prevar (toti din Ucraina);
Cycling Team Friuli (Italia): Alessandro De Marchi, Marco Fusaz, Piergiacomo Marcolina, Andrea Magrin, Alessandro Calderan si Yovcho Yovchev (toti din Italia);
Veloclub (Israel): Dor Diviri, Gil Guy, Eran Frohman, Eyal Rahat, Ori Spektor si David Remy (toti din Israel);
Hemus 1896 (Bulgaria): Pavel Shumanov, Vladimir Koev, Svetoslav Chanliev, Evgeni Gerganov, Daniel Petrov (Bulgaria) si Rino Zampilli (Italia);
Konya Ekerspor (Turcia): Mustafa Sayar, Eyup Karagobek, Mirac Kal, Serhat Sert, Bunyamin Ozdemir si Mustafa Guler (toti din Turcia);
Heraklion Kastro-Murcia (Grecia): Konstantinos Konstantinidis, Fotis Antonarakis (Grecia), Oscar Garcia Pintor, Jaime Rovira Pous, Hector Gonzales Baeza, Jose Antonio Carrasco (din Spania).
Cea de-a 47 editie a Turului Ciclist al României are un buget de aproximativ 150.000 de euro si se va desfãsura în perioada 5-12 iunie. Distanta pe care o vor parcurge rutierii este de 1.154 de kilometri, pe parcursul a sapte etape, iar ca o deosebire fatã de editiile precedente, traseul nu va mai trece pe Transfãgãrãsan.
Programul turului este urmãtorul:
Prolog, 5 iunie: Deva (4 km);
Etapa I, 6 iunie: Alba Iulia - Teius - Aiud - Ludus - Târgu Mures (118 (km);
Etapa a II-a, 7 iunie: Târgu Mures - Reghin, Bistrita, Vatra Dornei (175 km);
Etapa a III-a, 8 iunie: Vatra Dornei - Câmpulung - Gura Humorului - Fãlticeni - Suceava (137 km);
Etapa a IV-a, 9 iunie: Suceava - Gura Humorului - Câmpulung - Sucevita - Rãdãuti - Siret - Bucecea - Botosani (226 km);
Etapa a V-a, 10 iunie: Botosani - Târgu Frumos - Roman - Bacãu (160 km);
Etapa a VI-a, 11 iunie: Bacãu - Adjud - Mãrãsesti - Focsani - Buzãu (180 km);
Etapa VII-a, 12 iunie: Slobozia - Giurgeni - Hârsova - Ovidiu - Constanta (154 km).
Premiile vor fi acordate, conform regulamentului impus de standardele internationale astfel:
Prolog - 875 de euro: locul 1 - 348 euro, locul 2 - 177 euro, locul 3 - 87 euro, locul 4 - 45 euro, locul 5 - 35 euro, locurile 6-7 - 26 euro, locurile 8-9 - câte 16 euro, locurile câte 10-20 - 9 euro.
Premii de etapã - 1.803 euro/etapã: locul 1 - 723 euro, locul 2 - 360 euro, locul 3 - 180, locul 4 - 90 euro, locul 5 - 72 euro, locurile 6-7 - câte 54 de euro, locurile 8-9 - câte 36 de euro, locurile 10-20 - câte 18 euro.
Premiile în clasamentul general individual - 6.756 euro: locul 1 - 2705 euro, locul 2 - 1394 euro, locul 3 - 674 euro, locul 4 - 338 euro, locul 5 - 270 euro, locurile 6-7 - câte 202 euro, locurile 8-9 - câte 134 de euro, locurile 10-20 - câte 68 de euro.
"Blog de Zapada" se relanseaza la 1 iunie
Tuesday, May 18, 2010
FELIX BAUMGARTNER SE CONFRUNTA CU ANXIETATEA PENTRU PRIMA OARA
Avand in vedere ca prima saritura in cadere libera din cadrul proiectului Red Bull Stratos se apropie cu pasi repezi, pilotul care va avea aceasta misiune, Felix Baumgartner, a marturisit pentru prima data ca experimenteaza momente de anxietate.
“In seara de dinaintea fiecarei sarituri periculoase, nu ma pot abtine sa nu ma gandesc ca aceea ar putea fi ultima noapte pe care o voi mai vedea”, spune parasutistul.
Austriacul in varsta de 41 de ani continua explicatiile, „lasand de-o parte faptul ca intreaga lume va urmari saltul, este mult mai mult decat mandria de a face o astfel de saritura. Este vorba de viata si de moarte. Nimeni nu stie cu exactitate ce reactii poate avea corpul uman cand depaseste viteza sunetului. Parti ale corpului mei vor atinge viteze supersonice, in timp ce alte parti se vor afla la viteze subsonice. Acesta va fi un moment critic.”
Baumgartner este insa increzator in echipa de specialisti care ii este alaturi in acest proiect, cu atat mai mult cu cat acestia au facut noi declaratii la sediul Sage Cheshire Aerospace in legatura cu un prototip din punct de vedere tehnologic care are ca menire sa il aduca pe Felix inapoi pe pamant in siguranta.
Ce inseamna o cadere libera de la limita Spatiului
In afara de costumul spatial pe care Baumgartner il va purta, care va fi practic o „a doua piele”, componentele necesare pentru o saritura de succes de la 36,000 de metri includ: un balon cu heliu mamut; o capsula presurizata; un sistem de monitorizare, urmarire si comunicare purtat pe piept, precum si un tip de parasuta unicat, special realizata pentru aceasta saritura.
· Balonul: cu o capacitate de 849,505 metri cubi (de 10 ori mai mare decat balonul construit pentru Joe Kittinger atunci cand a stabilit in 1960 recordul deja existent), acesta este construit dintr-un film de polietilena speciala cu o grosime de numai 0.0203 mm. Chiar daca materialul din care balonul este construit este mai subtire decat o folie cu care invelim de obicei sandvisul, acesta are o suprafata de 161,874 metri patrati si astfel cantareste aproximativ 1,600 de kilograme.
O macara imensa (de aproximativ 25 de tone) va fi folosita la lansare, atunci cand capsula trebuie foarte atent manevrata, astfel incat sa fie plasata exact sub balon, intr-un anumit timp, astfel incat sa fie ridicata direct, fara a fi intai tarata pe sol. O sincronizare gresita sau o proasta pozitionare pot cauza un efect de pendul care ar putea aduce capsula inapoi pe pamant in scurt timp si, de asemenea, sa o si distruga, punand in pericol atat misiunea, cat si pe Baumgartner.
Monday, May 17, 2010
Strat de zãpadã de câtiva centimetri în Muntii Parâng, unde de cinci ani nu a mai nins în luna mai
Potrivit sefului Salvamont Petrosani, Dumitru Bârlida, a început sã ningã din noaptea de duminicã spre luni.
"Azi dimineatã a început sã ningã mai tare, iar stratul de zãpadã a ajuns la prânz la cinci centimetri. La altitudini mai mari de 1.500 de metri este de asteptat ca stratul de zãpadã sã atingã 20 de centimetri, dacã ninsorile continuã", a declarat seful Salvamont Petrosani, Dumitru Bârlida.
Potrivit acestuia, zãpada cãzutã nu va rãmâne mult timp, din cauzã cã pãmântul este cald.
"Ninsorile cãzute dupã jumãtatea lunii mai sunt fenomene normale pentru Muntii Parâng. Este o zonã unde, în ultimii cinci ani, nu s-au semnalat ninsori dupã jumãtatea lunii mai. Din pãcate, zãpada care a cãzut nu este bunã pentru practicarea sporturilor de iarnã. Se va topi repede pentru cã pãmântul este cald", a spus seful Salvamont Petrosani.
Temperatura de minus 1,3 grade Celsius, înregistratã la statia meteo Bucin
"La statia meteo Bucin a fost consemnatã, azi dimineatã, minima de minus 1,3 grade Celsius, fiind cea mai scãzutã temperaturã înregistratã în aceastã lunã în Harghita. Pe Vârful Bucin avem si un centimetru de zãpadã, care s-a depus peste noapte", a declarat meteorologul Lajos Krisztina de la statia Miercurea Ciuc.
Minimele înregistrate azi în localitãtile judetului Harghita au fost mai scãzute cu cel putin sase grade fatã de cele consemnate duminicã. Astfel, la Joseni si Toplita au fost 3,5 grade Celsius, la Miercurea Ciuc minima a fost de 4 grade, iar la Odorheiu Secuiesc s-au înregistrat 4,8 grade Celsius.
Potrivit sursei citate, minima absolutã a lunii mai în Harghita, de minus 7,7 grade Celsius, a fost consemnatã în anul 2007, iar maxima absolutã a lunii, de 31 de grade Celsius, a fost înregistratã în anul 1950.
Monday, May 3, 2010
Alpinista datã dispãrutã în Muntii Fãgãras a fost gãsitã moartã, într-o prãpastie
Debut cu dreptul pentru Vectra Racing în Raliul Tunisiei
Cu un debut extrem de matinal, mai precis ora 5 am, prima etapă din Raliul Tunisiei a însemnat pentru Mani Gyenes, Marcel Butuza şi Alex Gârbacea adaptarea cu succes la rulatul pe nisip. Mani a terminat ziua pe locul 1 la clasa Producţie şi pe 7 la general, în timp ce Marcel a ocupat locul 9 la clasa SuperProducţie şi 15 la general, iar Alex s-a clasat pe 8 la Producţie.
Spre deosebire de ceilalţi piloţi favoriţi la top 15, care au mai concurat în rally-raid atât în ianuarie la Dakar cât şi în urmă cu o lună la etapa din Emiratele Arabe Unite, piloţii Vectra Racing ruleaza în deşert după o absenţă de aproximativ şapte luni. În această situaţie se află Mani şi Marcel, însă Alex a revenit pe nisip după o absenţă de aproximativ doi ani.
Pentru concurenţii de la categoria moto, cea mai lungă etapă din această ediţie a raliului a debutat la 5 dimineaţă, când s-au trezit pentru a se echipa având în vedere că prima motocicletă a pornit la ora 05:30 am. De la hotelul de pe malul Mediteranei până la startul în proba sepecială s-a mers în circulaţie deschisă pentru 241 de km. Au urmat apoi cei 180 de km de probă specială caracterizaţi prin numeroasele schimbări de direcţie, prezenţa vegetaţiei şi de posibilitatea de a rula la viteze de aproximativ 100 de km/h. După parcurgerea probei s-a mai mers pe o distanţă de 165 km pentru a ajunge la Douz, oraşul în care vor înopta tuaregii moderni.
Pe 3 mai se va concura în cea de a doua etapă a raliului. Sunt programaţi 294 de km din care 289 km sunt cei luaţi în calcul pentru proba specială.
Munţii întâlniţi în prima etapă dispar, iar nisipul îşi intră în drepturi. Dune mici, trase extrem de nisipoase în care este uşor să te înisipezi, dar şi un final specific mai degrabă unei probe de WRC, acestea sunt ingredientele etapei Douz-Nekrif.
Clasament General etapa 1 Tunis – Douz
1. Chaleco Lopez Aprilia 450
2. Jakub Przygonski KTM 690 Rally
3. Marc Coma KTM 690 Rally
..............................
7. Mani Gyenes KTM 690 Rally
………………………………………
15. Marcel Butza KTM 690 Rally
……………………………………….
18. Alex Gârbacea KTM 690 Rally
Sunday, May 2, 2010
1 mai celebrat cu verificări tehnice şi paradă pe malul mării Mediterane
Mani Gyenes, Marcel Butuza şi Alex Gârbacea au celebrat 1 mai într-un mod inedit. Cei trei piloţi Vectra Racing se află la Raliul Tunisiei – etapă din Campionatul Mondial de Rally-Raid, iar 1 mai a fost ziua dedicată verificărilor tehnice şi paradei pe malul mării Mediterane.
Aflaţi în Tunisia pentru a concura în a doua etapă a actualului sezon al Campioantului Mondial de Rally-Raid, piloţii Vectra Racing alături de echipa de asistenţă au petrecut ziua acomodându-se cu condiţiile rally-raidurilor africane. Prima parte a fost dedicată verificărilor tehnice şi administrative, iar seara a debutat cu parada de pe malul mării. Deşi, organizatorii au programat pentru această primă zi de raliu o specială de şase kilometri care avea rolul de prolog, urmând să stabilească ordinea de start pentru etapa de pe 2 mai, din motive de securitate speciala s-a transformat într-o paradă.
Demonstraţia de pe plajă a fost un bun prilej pentru Marcel Butuza de a se acomoda cu KTM 690 Rally, motocicletă în şaua căreia urcă pentru prima dată după Dakar 2009. Nici pentru Alex Gârbacea acest raliu nu va fi unul uşor pentru că pilotează o motocicletă, care cu rezervoarele pline cântăreşte aproximativ 200 de kg, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la piciorul stâng.
Raliul propriu-zis începe pe 2 mai, când se va concura în prima etapă. Mai precis, se vor parcurge 586 de km, din care 180 sunt reprezentaţi de proba specială. La finalul unei etape caracterizate ca fiind rapidă se va ajunge în oraşul Douz, iar concurenţii vor întâlni primele dune din acest raliu (peste jumătate din proba specială se va rula în zone cu vegetaţie). Marea provocare va fi însă navigaţia. În această primă etapă, pentru că vor exista foarte multe schimbări de direcţie, cei care se vor orienta după urme riscă să se rătăcească.
Cele douã persoane care au cãzut cu masina în râu, pe Transfãgãrãsan, au fost gãsite moarte
Echipajele de Politie si de pompieri ajunse la fata locului au constatat cã cei doi bãrbati erau morti, iar primele cercetãri aratã cã acestia erau pãdurari la Ocolul Silvic Vidraru, apartinând de Directia Silvicã Pitesti.
Cei doi, Gheorghe Diaconu (44 de ani), din comuna Tigveni, si Ion Bârlã (51 de ani), din comuna Arefu, erau în timpul serviciului în momentul producerii accidentului.
Conform purtãtorului de cuvânt al Politiei Arges, agent sef Laura Folea, accidentul a avut loc în noaptea de sâmbãtã spre duminicã, masina în care se aflau cei doi pãdurari cãzând de pe un pod în râul Capra.
Accidentul a fost anuntat la 112 duminicã dimineatã, de cãtre o femeie care trecea prin zonã si care a vãzut masina cãzutã în râu, în zona Piscu Negru, la aproximativ 20 de kilometri de Bâlea.
Transfãgãrãsanul este închis circulatiei între Piscu Negru si Bâlea Lac, dar accidentul a avut loc în zona kilometrului 96, unde traficul este deschis.
Thursday, April 29, 2010
Se inchide sezonul la Sinaia
Wednesday, April 28, 2010
Patinajul are presedinte "portocaliu"
Postul de presedinte al FRP este ocupat de ieri de catre Adrian Ciobanu, antrenor la CSM Brasov, club de unde va trebui sa demisioneze. Ciobanu nu este un anonim. In 1988 a fost protagonistul unui scandal de dopaj inaintea Jocurilor Olimpice de la Calgary. Sportivele pe care le pregatea la acea vreme au fost prinse dopate si au fost trimise acasa. Ciobanu a scapat nepedepsit atunci. Brasoveanul este sustinut sustinut puternic de catre PD-L Brasov, fiind unul dintre protejatii lui George Scripcaru, primarul orasului de sub Tampa.
Cornel Gheorghe a fost ales prim-vicepresedinte. Marius Negrea a prins un loc in Comitetul Executiv al FRP.
Au fost alegerile si la Federatia Romana de Bob si Sania. Acolo s-a lasat cu scandal. O sa revin cu amanunte. Cel mai tare mi se pare ca in Romania exista un club cu sectie de sporturi de iarna care se numeste Delfinul.
FRSB cere COSR "radierea" lui Staicu!!!
Al treilea component al lotului olimpic, calificat pentru proba de Coborare a fost Staicu Dragos, care la toate testele fizice din toamna anului 2009 ne-a aratat ca este nepregatit si supraponderal. In luna octombrie fiind convocat pentru o etapa de pregatire fizica in Poiana Brasov, dupa 2 zile a plecat acasa motivand o accidentare si ca are nevoie de refacere, pe care a facut-o prin locuri pe care un sportiv de performanta nu prea le frecventeaza sau n-ar trebui sa le frecventeze.
Pregatirea specifica a inceput-o schiind pe partiile turistilor, starturile in competitiile FIS, Cupa Europei si Cupa Mondiala, au fost evitate, singura competitie fiind un Super G la care a reusit o clasare foarte modesta. Pe data de 18.01.2010 a incercat o coborare care ne-a aratat cat de bine era pregatit pentru Vancouver. La primul antrenament s-a clasat penultimul fiind urmat de un schior austriac, in varsta de 71 de ani (nascut 1939) si intrecut de un sportiv francez de 46 de ani (nascut 1964). A doua zi, la concurs, Staicu a abandonat fara sa cada.
Cu aceasta pregatire a inceput dezastrul de la Jocurile Olimpice, unde, dupa 14 secunde de la start, s-a oprit, fara sa cada, in mijlocul traseului, sprijinindu-se in bete ca "ciobanul in bata".
Nici Federatia Romana de Schi Biatlon si nici Comitetul Olimpic si Sportiv Roman nu sunt vinovati de aceasta rusine a schiul alpin, ci numai Staicu Dragos si familia lui care au facut cel mai mare deserviciu schiului romanesc, cursa fiind transmisa in direct pe toata planeta. Daca ar fi posibil sa fie sters din evidentele COSR ca participant la Jocurile Olimpice ar fi o alinare pentru schiul alpin. Avem insa o satisfactie ca si-a pus schiurile in cui, retragandu-se in glorie dupa memorabila cursa de la Vancouver 2010.
Atasam acestui raport si fisele personale - biografia FIS, cu toate competitiile la care au luat startul cei 3 sportivi care au participat la Jocurile Olimpice 2010. Daca ne uitam la fisa acestui Staicu Dragos - "coboratorul derapator" - ne gandim ce model ar putea fi el pentru tinerii aspiranti la lotul olimpic pentru 2014.
Acest campion de conjunctura nu a avut curajul si pregatirea de a participa la Campionatele Nationale 2010 poate si din teama de tinerii juniori Kopacz Kund, Achiriloaie Ioan, Moldovan Dan si chiar Tantos Andrei, care cu siguranta l-ar fi surclasat in toate probele.
Mai elegant ar fi fost sa stea "precum strutul" si sa mediteze la oportunitatea pe care a avut-o, sa nu faca turul redactiilor pentru a lansa atacuri asupra altor factori, nu asupra felului in care s-a pregatit fizic si specific pentru startul olimpic. La Sport Total FM vorbeste despre trauma psihica la care a fost supus, nu stim de cine, probabil de familie, care a insistat sa participe la Vancouver, dar Dragos nu a putut sa isi invinga frica de proba de coborare si de aici, trauma psihica.
Comisia Tehnica si-a expus punctul de vedere prin Dan Cristea, membru al Biroului Federal, in sedinta in care au fost aprobati toti membrii delegatiei pentru Jocurile Olimpice.
Schiul alpin, sport periculos pentru Pepene
Paul Pepene a socat in momentul in care s-a afisat cu cateva zgarieturi in zona sinusurilor frontale. Dinamovistul a fost ieri in Valea Dorului si a cazut foarte rau in timp ce schia alaturi de antrenorul Ion Lungociu. Campion mondial de schi fond, Pepene inca nu a fost angajat in cadrul Politiei Romane si sunt sanse minime ca acest lucru sa se realizeze. In aceeasi situatie se afla si Reka Ferencz.
In aceasta perioada, lotul national de schi fond se pregateste la Piatra Arsa.
Edit Miklos si-a depus demisia!
In lumea schiului alpin romanesc se vorbeste despre un lucru mult mai grav. Edit Miklos ar putea concura din sezonul viitor sub steagul Ungariei. Oficialii federatiei de la Budapesta s-au interesat in perioada Jocurilor Olimpice de caracterul si trecutul sportivei care a fost "inventata" de catre Francisc Bonis.
Alexandru Barbu este in carje!
Bianca Narea este insarcinata!
Eva Tofalvi pleaca in Caraibe
Distinctii din partea Doinei Melinte au mai primit Reka Ferencz, Paul Pepene si Petre Hogiu, precum si antrenorii Marton Simon, Gheorghe Pelin, Dan Borca si Ion Lungociu.
Monday, April 26, 2010
Red Bull Flugtag cauta piloti complet aerieni si in 2010

Dupa 2005 si 2007, Red Bull Flugtag revine pe 19 Septembrie 2010 la Bucuresti pentru a da aripi tuturor ideilor mai grele decat aerul. Oricine se poate numara printre acei bravi piloti care decoleaza de pe rampa in masinariile lor zburtoare, se ridica in aer si amerizeaza fortat in Dambovita.
Pentru a deveni din simplu spectatori, participanti, trebuie sa indepliniti doar cateva conditii – un dram de inventivitate si o portie zdravana de curaj.
V-am trezit avantul pioneresc? Imaginatia v-a prins aripi? Atunci, asteptam „planurile voastre secrete” impreuna cu o scurta descriere a echipei (pilot + 3 coechipieri) si o schita convingatoare a apartului. Atentie la termenul limita de inscriere – 4 iunie 2010, asta in cazul in care o veti trimite cu un porumbel calator care gaseste destinatia mai greu…
Cum trebuie sa arate aparatul de zbor? Voi sunteti designerii, insa trebuie sa stiti ca nu poate avea anvergura aripilor mai mare de 8 metri, acestea nu pot fi puse in miscare mecanic, numai prin forta fizica a echipei, iar greutatea nu trebuie sa depaseasca 150 kg, fara a pune pilotul la socoteala.
De-a lungul timpului, s-a demonstrat ca si porcul, dusul, pestii sau ciupercile pot zbura… De fapt, la Flugtag orice poate zbura, pentru ca aici totul este posibil.
Asa ca nu mai stati pe gandul, puneti mana pe creion, rigla, raportor si compas pentru a crea cea mai tare masinarie zburatoare. Si… atentie mare la ce aruncati pentru ca este posibil sa fie un material pretios in constructia masinariei. Nici o vizita prin podul bunicii nu ar fi o idee prea rea. Intotdeauna acolo gasim ceva folositor.
Daca inca mai aveti intrebari, atunci intrati pe www.redbullflugtag.ro unde noi credem ca veti gasi raspunsul la toate intrebarile noastre. Tot aici gasiti si regulamentul complet de concurs. Daca nici acolo nu sunt, atunci Turnul de Control poate fi contactat la 0800 800 017, apel gratuit in toare retelele fixe si mobile.
Ca la orice concurs, la Red Bull Flugtag si premiile sunt atragatoare pentru pilotii in devenire. Toti membrii echipei clasate pe locul 1 primesc o excursie de un week-end la Salzburg, care include o vizita la faimosul muzeu al viatiei Hangar 7 si un zbor cu un avion de epoca B25.
Dupa ce li se usuca hainele, membrii echipei de pe doi pot sa-si planuri pentru Red Bull Air Race Portugalia, editia din 2011, iar cei clasati pe trei vor zbura pana la Budapesta, unde vor asista la Red Bull Air Race 2011.
Istoria Red Bull Flugtag
Primele masinarii zburatoare care s-au lansat in competitia Red Bull Flugtag - Ziua Zborului s-au intrecut in 1991, la Viena. Inca de la inceput, ineditul evenimentului a atras numerosi pasionati de zbor care acum aveau ocazia de a-si indeplini un vis nebunesc care pe multi ne chinuie din copilarie: sa-si construiasca singuri aparatele de zbor, pe care apoi sa le si lanseze, atat in aer cat si in apa.
Renumele concursului s-a raspandit rapid in intreaga lume, iar in ultimii 15 ani Flugtag – Ziua Zborului a infierbantat spiritele de pe cinci continente, in peste 20 de tari – de la Spania si Israel, la Statele Unite ale Americii, Noua Zeelanda sau Africa de Sud.
La fiecare editie, pasionatii de zbor si de distractie din intreaga lume isi satisfac gustul de aventură si-si exerseaza imaginatia pilotand aparate neconventionale, de forme diverse pe care le lanseaza de pe o rampa amplasata deasupra unei ape.
Fiecare echipa Flugtag este formata din 4 membri si isi desemneaza un pilot care isi ia zborul de pe rampa manevrand aparatul. Odată ajunsi in apa, concurentii, impreuna cu masinariile, sunt recuperati de barcile si skijet-urile Red Bull.
Regulamentul spune ca pentru a zbura, participantii trebuie sa aiba minim 18 ani, impliniti pana pe 4 iunie 2010.
Saturday, April 24, 2010
Adrian Purcaru se pune cu blondele
Thursday, April 22, 2010
Au inceput lucrarile la Vulcan
La Sinaia, astazi a nins viscolit. Se poate schia fara probleme in Valea Dorului. Telescaunul nu a functionat astazi din cauza unor probleme tehnice. La noi in tara se mai poate schia si la Ranca, in judetul Gorj!
Hotelierii de pe Valea Prahovei nu se asteaptã la un grad de ocupare mai mare de 60%, de 1 Mai
Hotelierii si proprietarii de vile si pensiuni din statiunile prahovene au scos la vânzare oferte speciale pentru week-end-ul de 1 Mai.
Potrivit lui Paul Popa, de la Centrul de Informare Turisticã de la Sinaia, multe hoteluri au oferte care includ trei nopti de cazare, însã turistii plãtesc doar pentru douã nopti de cazare, preturile variind, în functie de conditii, între 250 si 380 de lei de persoanã pentru pachetul turistic. Oferta include mic dejun si masã festivã de 1 Mai.
Paul Popa a declarat, azi, cã multi dintre hotelieri se asteaptã ca gradul de ocupare a locurilor de cazare sã nu depãseascã 60 la sutã, având în vedere faptul cã 1 Mai este în zi de week-end, iar în aceste conditii turistii nu vor beneficia de o zi liberã în plus.
"Multi vor prefera, probabil, sã meargã la iarbã verde, la grãtar, fãrã sã plãteascã si cazare", a spus reprezentantul Centrului de Informare Turisticã de la Sinaia.
Si hotelierii din Busteni au oferte speciale pentru week-end-ul de 1 Mai.
Dinu Vlad, purtãtor de cuvânt al Primãriei Sinaia, a declarat cã cea mai scumpã ofertã pentru aceastã perioadã, de 700 de lei de persoanã pentru trei nopti de cazare cu mic dejun si cinã festivã incluse, este într-un hotel de trei stele, iar cea mai ieftinã este într-o pensiune de trei margarete, unde pentru o noapte de cazare turistii plãtesc 80 de lei, fãrã a beneficia si de alte servicii în afarã de cazare.
Thursday, April 15, 2010
Sunt in Polonia. Sa fiti cuminti!
Deşi nu toţi polonezii s-au împăcat cu ideea că Lech Kaczynski va fi înmormântat la Castelul Wawel, alături de alţi mari conducători, locuitorii din Cracovia consideră chiar firesc acest lucru. Motivul principal: preşedintele a fost unul dintre cei mai înverşunaţi luptători împotriva avorturilor. La înmormântarea care va avea loc duminică vor participa şi 30 de români, reprezentanţi ai Uniunii Polonilor din România.
Destinul nu poate fi driblat niciodată şi îl transformă pe om într-o simplă piesă într-un joc neştiut de nimeni. Jaroslaw, fratele geamăn al lui Lech Kaczynski, a rămas în viaţă pentru că, în loc să urce la bordul avionului prăbuşit sâmbăta trecută la Smolensk, a stat lângă patul de spital al mamei sale, grav bolnavă, care nu ştie nici măcar acum nimic desprte tragedia petrecută. Nu acelaşi noroc l-a avut şi soţia preşedintelui. Maria Kaczynska a insistat să meargă la Katin pentru că printre cei peste 20.000 de polonezi ucişi de ruşi în 1940 s-a aflat şi un unchi de-al său. Din păcate, Prima Doamnă a Poloniei şi-a găsit sfârşitul în ceea ce locuitorii din Cracovia numesc acum "al doilea Katin".
CERTAT CU RUSIA ŞI GERMANIA
În momentul în care s-a anunţat că preşedintele şi soţia sa vor fi înmormântaţi la Castelul Wawel din Cracovia, lângă cei mai importanţi conducători ai Poloniei, lumea s-a arătat surprinsă.
Lech Kaczynski nu era deloc un tip popular, fiind creditat cu şanse mici la alegerile ce erau programate pentru luna septembrie a acestui an. În ciuda faptului că ţara sa a trecut rapid peste recesiunea economică mondială, preşedintele era considerat un om foarte slab pregătit la capitolul economie. A refuzat ca Polonia să se împrumute de la FMI şi UE şi s-a încăpăţânat să stârpească influenţele externe asupra statului pe care l-a condus. Avea relaţii reci atât cu Germania, cât şi cu Rusia. Era un om cu multă personalitate şi nu-i plăcea niciodată să se încurce în nimicuri. Cu toate acestea, anul trecut, când a vizitat România, a rămas blocat în traficul din Capitală din cauza sindicaliştilor care "ocupaseră" Piaţa Victoriei. Pancartele lui Dumitru Costin sunt mai tari decât marile puteri ale Europei!
DOLIU NAŢIONAL
Zilele care au trecut de la moartea lui Lech Kaczynski i-au făcut pe polonezi să vadă lucrurile bune pe care le-a făcut cel care i-a condus până sâmbătă. Fiind membru al unui partid ultracatolic, preşedintele Poloniei a luptat pentru interzicerea avorturilor, întreruperea de sarcină fiind considerată de Biserica Catolică, la fel ca şi de cea ortodoxă, drept un păcat de moarte. Până când sicriile cu rămăşiţele celor doi soţi Kaczynski vor ajunge la Cracovia, într-un singur loc din oraş se pot aprinde lumânări şi se pot depune flori în memoria celor care au dispărut sâmbătă. Lângă Castelul Wawel, la două minute de centrul istoric, în faţa unei bisericuţe vechi, oamenii vin şi se roagă. Este locul în care sunt comemoraţi atât morţii de la Katin, din 1940, cât şi cei de la Smolensk. Două momente care au distrus elita Poloniei.
Pentru că la înmormântarea care va avea loc duminică şi-au anunţat prezenţa Barack Obama, Nicolas Sarkozy, Dmitri Medvedev, Angela Merkel, dar şi Traian Băsescu, autorităţile locale din Cracovia au decis să interzică accesul automobilelor în zona centrală a oraşului. Steagul îndoliat al Poloniei este arborat nu doar la magazinele cu haine scumpe, ci şi la dughenele care vând kebab sau covrigi cu susan. Practic, toată Polonia este în doliu. Negrul domină tot. Prezentatoarele buletinelor meteorologice duc doliul la extrem! Poartă până şi cercei negri, au figure triste şi îţi dau impresia că televizorul mai are un pic şi plânge. TVP, televiziunea de stat din Polonia, şi-a schimbat culoarea siglei, trecând de la alb la negru. Cam acelaşi lucru au făcut şi celelalte instituţii media, indiferent dacă îl simpatizau sau nu pe Kaczynski. Cu toate acestea, chiar dacă a fost declarat doliu naţional, polonezii nu au primit nici o zi liberă în această săptămână.
ROMÂNI LA CRACOVIA
Din partea României, nu doar preşedintele Traian Băsescu va fi prezent duminică la înmormântarea din Cracovia. Aseară, un grup format din 30 de persoane reprezentând Uniunea Polonezilor din România a plecat spre Cracovia, urmând să ajungă la destinaţie astăzi, în jurul prânzului. De la funeralii nu va absenta nici deputatul Ghervazen Longhen, reprezentantul comunităţii poloneze din România în Parlament. "Eu voi face deplasarea pe cont propriu. Nu am fost contact de nici un reprezentant al preşedinţiei de la noi. Din păcate, în catastrofa de la Smolensk a murit şi persoana care se ocupa de minorităţile poloneze din alte ţări. Noi vom fi reprezentaţi la Cracovia de 30 de persoane din Bucovina, care fac parte din Uniunea Polonezilor", a spus Longhen.
Tuesday, April 13, 2010
Turist rãmas blocat în Bucegi, recuperat de salvamontisti
Potrivit sefului Serviciului Salvamont Busteni, Gheroghe Haiduc, turistul, un bãrbat din Bucuresti în vârstã de 56 de ani, a plecat, azi dimineatã, din statiunea Busteni cãtre Vârful Omu.
Dupã ce a parcurs o parte din traseu, bãrbatul a intrat într-o zonã cu gheatã, în apropiere de Vârful Bucura si nu a mai putut înainta. În aceste conditii, el a solicitat interventia salvamontistilor. O echipã de salvatori montani l-a recuperat pe turist, dupã o actiune care a durat aproximativ trei ore, si l-a dus la Busteni.
Turistul era neechipat corespunzãtor pentru o astfel de cãlãtorie pe munte, a precizat seful Salvamont Busteni.
România - Israel, scor 20-0, la CM de hochei pe gheatã
Golurile au fost marcate de Csanad Virag (4:06, 43:57), Szabolcs Szocs (5.05), Zsolt Molnar (8.53), Tibor Basilidesz (10:34, 25:52, 46:03), Ioan Timaru (12:29, 22:37), Zsombor Antal (18:04, 23:09), Roberto Gliga (19:27, 36:01, 45:07), Ervin Moldovan (26:26, 37:48), Csaba Nagy (29:39), Istvan Antal (39:34), Ede Mihaly (41:15) si Robet Peter (48:48).
Partida a fost condusã la centru de Asger Krog (Danemarca), ajutat de linesmanii Scott Dalgleish (Marea Britanie) si Vladislovas Rudzinskas (Lituania).
Formatia României a ajuns la a treia victorie consecutivã la Campionatul Mondial, dupã cele obtinute împotriva Chinei, scor 4-3 (0-2, 1-1, 3-0), si Islandei, scor 8-3 (2-0, 2-1, 4-2).
Urmãtoare partidã a echipei României se va disputa miercuri, de la ora 16.30, în compania formatiei Noii Zeelande.
Alexandru Barbu, locul 10 la Lizzola di Valbondione
Ecoul Malinului 2010 se tine la 15 mai!
Concursul este organizat de Tabere cu Suflet si Teamexpert Europe, iar sponsorii confirmati pana in prezent sunt Horsefeathers si FunRide.
Pana pe 15 aprilie taxa de inscriere este redusa cu 50%. Inscrieri pe www.cupamalinului.ro
Monday, April 12, 2010
Eva Tofalvi pleaca maine in Rusia!
Friday, April 9, 2010
Romania, campioana balcanica la abandon!
Thursday, April 8, 2010
Eva Tofalvi, batuta de Dana Plotogea

Astazi, la Piatra Arsa, s-a tinut proba de Pursuit din cadrul Campionatului National de Biatlon al Romaniei. Marea surpriza o reprezinta titlul national obtinut de dinamovista Dana Plotogea, care a reusit sa o invinga pe Eva Tofalvi.
Senioare
1. Dana Plotogea - Dinamo Bucuresti - 2-2-3-1
2. Eva Tofalvi - SC Miercurea Ciuc - 4-0-5-0
3. Mihaela Purdea - CSAM Bucegi Predeal - 0-1-4-1
Seniori
1. Roland Gerbacea - Dinamo Bucuresti - 2-3-0-1
2. Razvan Garnita - Dinamo Bucuresti - 2-0-1-2
3. Vasile Sneaga - CSAM Bucegi Predeal - 1-0-2-3
Junioare mari
1. Reka Ferencz - Dinamo Bucuresti - 2-2-3-1
2. Diana Mihalache - Brasovia/Dinamo Bucuresti - 0-3-2-3
3. Andreea Cioaca - Dinamo Rasnov/CSAM Bucegi Predeal - 0-2-4-3
Juniori mari
1. Remus Faur - Dinamo Bucuresti - 2-0-2-1
2. Stefan Gavrila - CSAM Bucegi Predeal - 2-4-2-2
3. Adrian Cojenelu - Dinamo Rasnov/CSAM Bucegi Predeal - 1-2-1-4
Junioare mici
1. Ioana Carstea - Dinamo Rasnov/Dinamo Bucuresti - 3-0-2-4
2. Irina Potanga - CSI Vatra Dornei/CSAM Bucegi Predeal - 4-1-3-3
3. Diana Salman - Dinamo Rasnov/CSAM Bucegi Predeal - 3-2-1-2
Juniori mici
1. Marcel Danila - CSS Baia Sprie/CSI Vatra Dornei - 2-2-2-2
2. Victor Panzaru - CSI Vatra Dornei - 1-1-1-1
3. Casius Gerbacea - Dinamo Rasnov/Dinamo Bucuresti - 1-3-0-1
Iulia Craciun, locul al doilea la Bansko
In cursa baietilor, Alexandru Barbu s-a clasat pe locul 11 (48 p FIS), avand o intarziere de 5 secunde si 26 de sutimi fata de slovenul Matic Skube, castigatorul concursului. Bogdan Olaru a venit pe 15 (55 p FIS), la o secunde si 16 sutimi in spatele lui Barbu. Mihai Olaru a abandonat in mansa a doua, in vreme ce Andrei Tantos a "iesit" in prima mansa. Ioan Nan, accidentat la degetul inelar de la mana stanga, nu a concurat.
Andra Nedelcu a inceput recuperarea
Accidentata grav la Jocurile Olimpice de la Vancouver, romanca Andra Nedelcu a inceput procesul de recuperare. Lucrurile merg bine in viata schioarei din Vancouver. Ea si-a petrecut Pastele impreuna cu familia, iar in perioada urmatoare se va muta la Whistler, acolo unde si-a gasit un job in domeniul turismului. Andra Nedelcu nu va abandona cariera sportiva. Ea si-a fixat drept obiectiv castigarea unei medalii pentru Romania la Jocurile Olimpice de la Soci, in 2014, la ski-cross.
Wednesday, April 7, 2010
CN Biatlon 2010 - Rezultate!
Senioare
1. Eva Tofalvi - SC Miercurea Ciuc - 0-3
2. Dana Plotogea - Dinamo Bucuresti - 1-3
3. Mihaela Purdea - CSAM Bucegi Predeal - 1-2
Seniori
1. Roland Gerbacea - Dinamo Bucuresti - 4-0
2. Razvan Garnita - Dinamo Bucuresti - 1-0
3. Vasile Sneaga - CSAM Bucegi Predeal - 0-1
Junioare Mari
1. Reka Ferencz - Dinamo Bucuresti - 0-2
2. Andreea Cioaca - Dinamo Rasnov/CSAM Bucegi Predeal 0-1
3. Diana Mihalache - Brasovia/Dinamo Bucuresti 3-0
Juniori Mari
1. Remus Faur - Dinamo Rasnov - 0-2
2. Stefan Gavrila - CSAM Bucegi Predeal - 1-5
3. Adrian Cojenelu - Dinamo Rasnov/CSAM Bucegi Predeal 2-2
Junioare Mici
1. Ioana Cristea - Dinamo Rasnov/Dinamo Bucuresti - 0-3
2. Irina Potanga - CSI Vatra Dornei/CSAM Bucegi Predeal - 1-2
3. Orsolya Tofalvi - SC Miercurea Ciuc/CSS Miercurea Ciuc - 2-2
Juniori Mici
1. Petrica Hogiu - CSI Vatra Dornei - 4-2
2. Marcel Danila - CSS Baia Sprie/CSI Vatra Dornei - 2-2
3. Victor Panzaru - CSI Vatra Dornei - 1-2
Inca o victorie pentru Bianca Narea
Tuesday, April 6, 2010
Bianca Narea, invingatoare la Bansko
Thursday, April 1, 2010
Gala Sporturilor de Iarna - editia 2010
Wednesday, March 31, 2010
CN Schi Fond 2010
Tuesday, March 30, 2010
2010, sezonul lui Alexandru Barbu
Partia a fost foarte prost batuta cu ratracul, astfel ca la Slalom Urias s-a schiat mai mult pe bolovani. Zapada era inghetata si senzatia era ca schiezi pe aratura sau pe balastru. Deloc placut! La Slalom lucrurile au trecut in extrema cealalta. Zapada s-a inmuiat foarte mult, astfel ca in unele viraje s-a schiat pe iarba. Iar virajele cu astfel de probleme nu au fost chiar putine. In plus, din cauza stratului subtire de zapada, foarte multe fanioane sareau, lucru ce a starnit nemultumirea antrenorului "Maiu" Olaru, care chiar a reprosat acest lucru arbitrilor.
Desi a venit pe locul al doilea la Super Combinata, in spatele lui Ioan Nan, sibianul Alexandru Barbu este marele invingator al acestui sezon. El a fost declarat invingator la Combinata Alpina, clasamentul fiind intocmit in urma rezultatelor de la Slalom, Slalom Urias si Super Combinata. Cum Ioan Nan nu a terminat la "urias", pentru Barbu n-a fost chiar greu sa castige titlul la Combinata Alpina. Titlu ce echivaleaza cu un "glob de cristal" al Romaniei. Sibianul este in clipa de fata cel mai bun schior al tarii.
Schiorul cu cea mai spectaculoasa schimbare in bine am observat-o la Bogdan Barbu, de la Dinamo. A slabit foarte mult. Anul trecut pleznea combinezonul pe el, acum abia daca se mai vede in geaca de schi. A venit pe trei la Combinata Alpina, dar dupa premiere a facut un gest ce il descalifica. A aruncat medalia in zapada.
Mihai Olaru a venit la Super Combinata cu un moral extraordinar. In week-end a fost la Bansko - Bulgaria, acolo unde a reusit sa faca 36 de puncte FIS. Dovada ca atunci cand am scris despre el ca "E tare bun prieten cu schiurile, stie sa le vorbeasca si are grija sa nu le raneasca niciodata. Au un orgoliu puternic. La fel ca el. Cel mai mare dintre fratii Olaru are de partea sa experienta. Mai are nevoie doar de impuls pentru a exploda. Si de cineva care sa i-l dea" n-am fost nebun. Si mai stati pana saptamana viitoare, sa vedeti ca am dreptate si in cazul lui Alexandru Barbu.
Schioarele din Romania se dueleaza in accesorii. Iulia Craciun si-a etalat din nou casca cu cristale Swarovski, care a costat 450 de euro, in vreme ce Sandra Narea s-a prezentat la start cu o casca cu urechi. Funny!
De la Super Combinata au absentat antrenorii Florin Cristea si Andrei Burchiu. Au ramas in pana prin Italia dupa un concurs de copii. Despre Burchiu am numai cuvinte de lauda si chiar voi scrie un articol despre acest antrenor din generatia tanara. La Sinaia, toata lumea vorbeste la superlativ despre acest tehnician.
Super Combinata - Senioare
1. Bianca Narea
2. Sandra Narea
3. Iulia Craciun
Super Combinata - Seniori
1. Ioan Nan
2. Alexandru Barbu
3. Bogdan Olaru
Super Combinata - Junioare mari
1. Reka Ferencz
2. Smaranda Bucur
3. Reka Kopacz
Super Combinata - Juniori mari
1. Ioan Achiriloaie
2. Dan Moldovan
3. Zsombor Peter
Super Combinata - Junioare mici
1. Smaranda Bucur
2. Reka Kopacz
3. Ruxandra Puiu
Super Combinata - Juniori mici
1. Dan Moldovan
2. Elvis Beitula
3. Andrei Tantos
Combinata Alpina - Senioare
1. Sandra Narea
2. Bianca Narea
3. Iulia Craciun
Combinata Alpina - Seniori
1. Alexandru Barbu
2. Bogdan Olaru
3. Bogdan Barbu
Combinata Alpina - Junioare mari
1. Reka Ferencz
2. Reka Kopacz
3. Vanesa Costache
Combinata Alpina - Juniori mari
1. Dan Moldovan
2. Zsombor Peter
3. Andrei Tantos
Combinata Alpina - Junioare mici
1. Reka Kopacz
2. Vanesa Costache
3. Puiu Ruxandra
Combinata Alpina - Juniori mici
1. Dan Moldovan
2. Andrei Tantos
3. Peter Sebestyen
Astazi a inceput la Piatra Arsa si Campionatul National de Schi Fond. Rezultatele de astazi nu mi-au parvenit pana la inchiderea calculatorului.