Friday, May 21, 2010

Red Bull Romaniacs aduce la Sibiu cei mai buni rideri din lume

Cea de a 7-a ediţie a celui mai dificil raliu hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs, se va desfăşura în perioada 26 – 30 iunie în Sibiu. Cu aproximativ o lună înainte de start, peste 140 de rideri din 30 de ţări şi-au anunţat participarea, fiecare venind la această competiţie pentru a-şi depăşi limitele şi pentru a evolua într-un peisaj unic.

Creat în 2004 din dorinţa de a le oferi piloţilor de enduro, trial şi rally-raid posibilitatea de a participa la un raliu hard enduro, Red Bull Romaniacs a ajuns să fie cea mai dificilă competiţie din aria enduro-ului extrem.
În 2010, aşa cum este deja tradiţional pentru Red Bull Romaniacs, raliul va debuta sâmbătă, 26 iunie cu un prolog în centrul Sibiului urmând ca în cea de a doua zi de off-road să ajungă în Petroşani. Cei care vor rezista sutelor de kilomteri de enduro extrem, vor spune că au ajuns la finişul raliului pe 30 iunie tot în centrul Sibiului.
Comparativ cu ediţiile anterioare, în acest an, pe lângă deja clasicele categorii Profi, Expert Single, Experţi Echipe şi Hobby rideri se mai pot înscrie şi la categoria Hobby Single sau la Trial. În ultima sunt admişi sportivi care merg pe motociclete de trial şi urmează să parcurgă acelaşi traseu ca şi concurenţi de la clasa Profi.
La clasa Profi, unul din cei care îşi vor depăşi limitele pentru a câştiga este Andreas Lettenbichler. Germanul s-a impus anul trecut chiar dacă s-a aflat la prima participare şi a dovedit că piloţii care s-au format în trial sunt abonaţi la podium. Unul din adversarii pilotului BMW este Chris Birch. Neozeelandezul este nelipsit de pe podiumul Red Bull Romaniacs şi în 2010 va veni la Sibiu pentru a readuce titlul în curtea celor de la KTM.
După ce anul trecut din cauza unei accidentări a fost nevoit să concureze la clasa Experţi Single, Mani Gyenes va participa în această ediţie la clasa Profi. Sătămreanul nu este singurul român care îşi va încerca norocul la cea mai grea clasa a Red Bull Romaniacs. Iaon Tara, campion naţional de enduro în 2009 va debuta în cel mai dificil raliu hard enduro al lumii chiar la clasa Profi.
La Expert Single, pilotul român cu cele mai mari şanse la top 10 este Alex Gârbacea. După ce în ediţia trecută şi-a fracturat mâna dreaptă chiar în prima zi în munţi, în 2010 Alex revine la Red Bull Romaniacs hotărât să obţină cea mai bună clasare a sa în acest raliu.
La clasa Hobby alţi doi români, de această dată este vorba însă de o echipă, TipTill Team au şanse să ocupe un loc în fruntea clasamentului. Dani Oţil şi Krisztian Nagy au terminat în top 10 anul trecut la prima participare, iar în 2010 şi-au propus să se despartă de clasa Hobby cu un loc în primii cinci, urmând ca din 2011 să treacă la Expert Team.
Vă aşteptăm pe 26 iunie în centrul Sibiului pentru un Prolog care este celebru deja în peste 100 de ţări (acesta este numărul de ţări în care s-a difuzat filmul ediţiei din 2009 al Red Bull Romaniacs).

No comments: