Saturday, November 1, 2008

Transfãgãrãsanul, închis circulatiei

Traficul rutier a fost închis începând de azi pe Transfãgãrãaan (DN7C), drum care leagã judetele Sibiu si Arges, urmând sã fie reluat abia la anul în luna iunie, a declarat Liviu Cretu, directorul Administratiei de Drumuri Nationale din Sibiu.
Acesta a precizat cã accesul pe Transfãgãrãsan a fost blocat cu indicatoare de circulatie. Soferii care nu le respectã pot strãbate pe riscul lor portiunea de drum cuprins între Bâlea Lac si Bâlea Cascadã. Acum, Transfãgãrãsanul nu este blocat de zãpadã, carosabilul fiind uscat.
Închiderea Transfãgãrãsanului este semnalizatã atât la intrarea pe DN 7 C din localitatea argeseanã Bascov, cât si la intersectia cu DN 1 în comuna sibianã Cârtisoara.
Dupã închiderea portilor tunelului de la Bâlea Lac, traficul rutier pe Transfãgãrãsan se poate desfãsura dinspre Curtea de Arges pânã în zona Cabanei Capra, iar dinspre Sibiu pânã în zona Bâlea Cascadã, cu restrictii temporare pe anumite portiuni, impuse de evolutia vremii, conform reprezentantilor Sectiei de Drumuri Nationale Pitesti.
Soferii care doresc sã ajungã la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine, sunt sfãtuiti sã îsi echipeze masinile pentru iarnã.
Întrucât conditiile meteo din zona de creastã a judetului Arges pot favoriza producerea avalanselor, traseele turistice montane aflate la peste 1.500 de metri altitudine sunt închise.
Circulatia pe Transfãgãrãsan a fost întreruptã prima datã în acest an pe 6 octombrie, din cauza ninsorilor abundente cãzute în zonã, stratul de zãpadã viscolitã atingând la acea vreme, pe unele portiuni, doi metri grosime.
Accesul de la Bâlea Cascadã la Bâlea Lac se mai poate face doar cu telecabina. Un drum dus-întors cu telecabina costã 30 de lei.
Transfãgãrãsanul este închis oficial timp de opt luni pe an, între 1 noiembrie si 1 iulie.

No comments: