Thursday, January 29, 2009

29 de persoane salvate de jandarmii montani în 2009

Jandarmii montani au salvat, de la începutul acestui an, 29 de persoane de pe pârtiile de schi si de sanie de pe Valea Prahovei, dar si din statiunea Cheia, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Prahova.
Astfel, jandarmii montani au intervenit pentru a ajuta turistii care au suferit traumatisme atât la nivelul membrelor superioare si inferioare, cât si la nivelul organelor interne, cauzate de cãderi pe pârtie. Efectivele Jandarmeriei Montane apartinând Inspectoratului de Jandarmi Judetean Prahova în cooperare cu salvamontistii, dar si în mod independent au desfãsurat mai multe actiuni, în urma cãrora au fost salvate 29 de persoane cu vârste cuprinse între 11 si 54 de ani, de pe pârtiile din statiunile Sinaia, Busteni, Azuga si Cheia.
Pentru a evita asemenea accidente, Jandarmeria Montanã precizeazã cã înainte de a pleca în excursie, turistii trebuie sã se informeze asupra intinerarului propus, gradului de dificultate, starea vremii, starea de functionare a mijloacelor de transport pe cablu si sã plece pe munte doar cu echipament adecvat, lanternã, rucsac si trusa de prim-ajutor. Printre sfaturile date de jandarmii montani si salvamontisti se numãrã si informarea cabanierului asupra traseului ales si înscrierea în registrul de trafic al turistilor, lãsând datele complete.

No comments: