Monday, January 5, 2009

Patinatorul Maxim Staviski va face închisoare doi ani si jumãtate

Patinatorul bulgar Maxim Staviski va face închisoare pentru urmãtorii doi ani si jumãtate dupã ce judecãtoria din Burgas i-a schimbat, azi, sentinta cu suspendare, deoarece a condus sub influenta bãuturilor alcoolice, omorând o persoanã si lãsând alta în comã, informeazã site-ul novinite.com.
Curtea de Apel din Burgas a decis aceastã pedeapsã pentru patinatorul bulgar pentru un accident de masinã provocat de acesta la 5 august 2007 în care l-a omorât pe tânãrul de 24 de ani, Peter Petrov, si a lãsat-o în comã pe Manuela Gorsova, 18 ani.
Apelul la sentinta de doi ani si jumãtate datã cu suspendare împotriva lui Staviski a fost fãcut de pãrintii celor douã victime ale accidentului.
Curtea de Apel a decis sã schimbe si sumele care vor fi plãtite de Staviski pãrintilor celor douã victime. Astfel, familia lui Peter va primi 120.000 de leva, de la 90.000, iar rudele Manuelei vor primi 150.000 de leva, de la 80.000.
Presedintele completului de judecatã, Georgi Koshicharov, va oferi explicatii privind sentinta acordatã luni dupã-amiazã.
Avocatul lui Staviski a anuntat cã este dezamãgit de noua sentinta si va face apel.
Maxim Staviski, originar din Rusia dar care a primit cetãtenie bulgarã, si partenera lui, Albena Denkova, au devenit campioni mondiali la patinaj artistic în 2006 si 2007.

No comments: