Thursday, September 24, 2009

Transfãgãrãsanul, închis joi pentru filmãri la "Top Gear"

DN 7C, Transfãgãrãsanul, pe tronsonul Bâlea Lac - Bâlea Cascadã va fi închis azi, între orele 11:00 si 19:00 si maine, între orele 6:00 si 13:00, pentru ca realizatorii emisiunii "Top Gear" sã poatã filma în conditii de maximã sigurantã, conform Biroului de Promovare si Dezvoltare în Turism al Primãriei Municipiului Sibiu.
Închiderea drumului se realizeazã cu acordul Directiei Regionale de Drumuri si Poduri - regionala Brasov. Conducãtorii auto sunt rugati de Primãria Sibiu sã respecte restrictiile instituite si semnalizarea rutierã temporarã.
Emisiunea pentru care se va filma douã zile pe Transfãgãrãsan va fi difuzatã în 90 de tãri si va ajuta la promovarea imaginii României printre sutele de milioane de telespectatori ai "Top Gear". Pentru emisiune, vor fi folosite un Lamborghini, un Ferrari si un Aston Martin, conform presei centrale.
Transfãgãrãsanul este folosit în premierã pentru promovare în emisiunea "Top Gear".
Patru ani le-au trebuit specialistilor militari si civili pentru a construi unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din România, care traverseazã Muntii Fãgãras, cel mai înalt lant muntos din tara noastrã.
Pentru realizarea acestei lucrãri de exceptie, ce rivalizeazã cu marile drumuri din Alpi, s-au executat circa 4 milioane metri cubi de terasament, 290 de mii metri cubi de fundatii, 598 de mii metri cubi de suprastructuri de macadam, 290 de mii metri cubi de zidãrie, 830 de lucrãri transversale, 27 de viaducte si poduri deosebit de rezistente, s-au folosit peste 6 milioane de kilograme de explozibil, iar utilajele si masinile au consumat mai bine de 18 milioane de motokilometri.

No comments: