Sunday, May 2, 2010

1 mai celebrat cu verificări tehnice şi paradă pe malul mării Mediterane

Mani Gyenes, Marcel Butuza şi Alex Gârbacea au celebrat 1 mai într-un mod inedit. Cei trei piloţi Vectra Racing se află la Raliul Tunisiei – etapă din Campionatul Mondial de Rally-Raid, iar 1 mai a fost ziua dedicată verificărilor tehnice şi paradei pe malul mării Mediterane.

Aflaţi în Tunisia pentru a concura în a doua etapă a actualului sezon al Campioantului Mondial de Rally-Raid, piloţii Vectra Racing alături de echipa de asistenţă au petrecut ziua acomodându-se cu condiţiile rally-raidurilor africane. Prima parte a fost dedicată verificărilor tehnice şi administrative, iar seara a debutat cu parada de pe malul mării. Deşi, organizatorii au programat pentru această primă zi de raliu o specială de şase kilometri care avea rolul de prolog, urmând să stabilească ordinea de start pentru etapa de pe 2 mai, din motive de securitate speciala s-a transformat într-o paradă.

Demonstraţia de pe plajă a fost un bun prilej pentru Marcel Butuza de a se acomoda cu KTM 690 Rally, motocicletă în şaua căreia urcă pentru prima dată după Dakar 2009. Nici pentru Alex Gârbacea acest raliu nu va fi unul uşor pentru că pilotează o motocicletă, care cu rezervoarele pline cântăreşte aproximativ 200 de kg, după ce a suferit o intervenţie chirurgicală la piciorul stâng.

Raliul propriu-zis începe pe 2 mai, când se va concura în prima etapă. Mai precis, se vor parcurge 586 de km, din care 180 sunt reprezentaţi de proba specială. La finalul unei etape caracterizate ca fiind rapidă se va ajunge în oraşul Douz, iar concurenţii vor întâlni primele dune din acest raliu (peste jumătate din proba specială se va rula în zone cu vegetaţie). Marea provocare va fi însă navigaţia. În această primă etapă, pentru că vor exista foarte multe schimbări de direcţie, cei care se vor orienta după urme riscă să se rătăcească.

No comments: