Wednesday, May 20, 2009

O nouã statiune de schi în Valea Jiului

O nouã statiune de schi va fi construitã în vecinãtatea municipiului Vulcan, din Valea Jiului, proiectul intitulat "Castelul din Carpati" având o valoare de 26 de milioane de euro.
Statiunea Pasul Vâlcan este situatã la 7 kilometri de orasul Vulcan, la o altitudine de 1.200 de metri, în Masivul Vâlcan.
Proiectul prevede construirea a cinci pârtii de schi, dintre care cea mai mare va avea o lungime de 5 kilometri.
De asemenea, sunt prevãzute spatii de cazare, instalatii de transport pe cablu, accesul în statiune urmând sã fie fãcut cu o telegondolã care va pleca din orasul Vulcan.
"Proiectul a fost finalizat. Am primit acum 10 milioane de lei cu care vom putea începe constructia telegondolei pentru turisti. Totodatã, se lucreazã la drumul de acces spre Pasul Vâlcan. S-au asfaltat, cu ajutorul Consiliului Judetean Hunedoara, primii doi kilometri de drum, urmând sã mai fie executati alti cinci kilometri", a declarat primarul municipiului Vulcan, Gheorghe Ile.
Potrivit acestuia, viitoarea statiune Pasul Vâlcan va beneficia de retele de alimentare cu apã, canalizare si energie electricã.
Autoritãtile vor fi foarte stricte în ceea ce priveste regimul constructiilor în perimetrul statiunii, cabanele pentru turisti urmând sã fie construite cu respectarea traditiilor zonei, atât ca materiale, cât si ca înãltime.
"Avem pregãtite douã modele pentru constructia cãsutelor de vacantã, iar cabanele vor avea o capacitate de cazare de maxim 10 camere", a precizat Ile.
Proiectul este finantat în baza programului national "Super schi în România", iar sumele necesare sunt asigurate din fonduri guvernamentale.
Se estimeazã cã primii turisti ar putea merge la schi în noua statiune montanã în aproximativ doi ani si jumãtate, chiar dacã toate lucrãrile sunt prevãzute sã se finalizeze peste 10 ani.

No comments: