Thursday, December 27, 2007

2007, anul lui Miklos

Edit Miklos a reuşit în 2007 cel mai mare rezultat din istoria schiului alpin românesc, locul 6 în proba de coborâre de la Campionatul Mondial de Juniori desfăşurat în martie în Austria.
Anul acesta poate fi considerat unul aparte. Edit Miklos a dat marea lovitură în luna martie, la Campionatul Mondial de Juniori de la Altenmarkt-Zauchensee-Flachau. Românca s-a clasat pe locul 6 în proba de coborâre, acesta fiind cel mai bun rezultat obţinut vreodată de un schior român. Performanţa sa i-a adus respect din partea colegilor şi adversarilor, care o consideră, împreună cu oficialii Federaţiei Române de Schi şi Biatlon, cea mai bună schioare din 2007.

Tofalvi a confirmat
Biatlonista Eva Tofalvi, considerată cel mai important nume din lumea sporturilor de iarnă, a fost desemnată cel mai bun sportiv în anul 2007 de către FRSB. Ea a obţinut locul 6 la Campionatul Mondial de Biatlon pe role desfăşurat în Estonia, la Oteepa, în proba de 7,5 kilometri. Practic, cele mai bune rezultate au fost obţinute de biatlonişti. Reka Ferencz, din Gheorgheni, a avut un final de an senzaţional. Ea a obţinut două medalii de aur în etapa de Cupa Europei desfăşurată în perioada 13-14 decembrie la Bansko.

Sărituri cu schiurile

Paul Pepene reprezintă marea speranţă a schiului fond din România. De altfel, rezultatele sale din 2007 îl recomandă ca fiind cel mai bun fondist al acestui an. La sărituri cu schiurile situaţia este jalnică. Mihai Damian este sportivul cu cele mai bune rezultate proaste. În ceea ce priveşte proba de snowboard, Corina Grădinaru a fost desemnată de FRSB drept cea mai bună specialistă a acestui sport. Riderii îl consideră lider absolut peste România pe Kinda Geza din Miercurea-Ciuc.

Gondola din Azuga
Anul 2007 a fost unul al investiţiilor în instalaţii de transport pe cablu. La Piatra-Neamţ, de Crăciun, a fost inaugurat telescaunul de pe pârtia Cozla. Dar pentru că nu e destulă zăpadă, iar instalaţia de zăpadă artificială încă nu e gata, condiţii de schi nu prea sunt. În plus, nici lucrările la telegondolă nu sunt încă terminate. Tot o telegondolă cu cântec a apărut şi la Sinaia. Ea a devenit până la urmă funcţională zilele acestea, dar turiştii nu prea o folosesc. Cea mai eficientă telegondolă construită în acest an este cea de la Azuga.

No comments: