Wednesday, April 28, 2010

FRSB cere COSR "radierea" lui Staicu!!!

Razboiul dintre fostul schior Dragos Staicu si Federatia Romana de Schi si Biatlon continua. La Adunarea Generala care a avut loc astazi, a fost prezentat "Raportul asupra activitatii Federatiei Romane de Schi-Biatlon privind participarea la JO de la Vancouver si programul privind organizarea in Romania a unor competitii din calendarul international, ca teste pentru organizarea in 2013 a editiei de iarna a FOTE". Oficialii FRSB s-a folosit de acest prilej pentru a-l ironiza pe Dragos Staicu. Citez din "RAPORTUL DE ACTIVITATE AL COMISIEI TEHNICE SCHI ALPIN 2009-2010".
Al treilea component al lotului olimpic, calificat pentru proba de Coborare a fost Staicu Dragos, care la toate testele fizice din toamna anului 2009 ne-a aratat ca este nepregatit si supraponderal. In luna octombrie fiind convocat pentru o etapa de pregatire fizica in Poiana Brasov, dupa 2 zile a plecat acasa motivand o accidentare si ca are nevoie de refacere, pe care a facut-o prin locuri pe care un sportiv de performanta nu prea le frecventeaza sau n-ar trebui sa le frecventeze.
Pregatirea specifica a inceput-o schiind pe partiile turistilor, starturile in competitiile FIS, Cupa Europei si Cupa Mondiala, au fost evitate, singura competitie fiind un Super G la care a reusit o clasare foarte modesta. Pe data de 18.01.2010 a incercat o coborare care ne-a aratat cat de bine era pregatit pentru Vancouver. La primul antrenament s-a clasat penultimul fiind urmat de un schior austriac, in varsta de 71 de ani (nascut 1939) si intrecut de un sportiv francez de 46 de ani (nascut 1964). A doua zi, la concurs, Staicu a abandonat fara sa cada.
Cu aceasta pregatire a inceput dezastrul de la Jocurile Olimpice, unde, dupa 14 secunde de la start, s-a oprit, fara sa cada, in mijlocul traseului, sprijinindu-se in bete ca "ciobanul in bata".
Nici Federatia Romana de Schi Biatlon si nici Comitetul Olimpic si Sportiv Roman nu sunt vinovati de aceasta rusine a schiul alpin, ci numai Staicu Dragos si familia lui care au facut cel mai mare deserviciu schiului romanesc, cursa fiind transmisa in direct pe toata planeta. Daca ar fi posibil sa fie sters din evidentele COSR ca participant la Jocurile Olimpice ar fi o alinare pentru schiul alpin. Avem insa o satisfactie ca si-a pus schiurile in cui, retragandu-se in glorie dupa memorabila cursa de la Vancouver 2010.
Atasam acestui raport si fisele personale - biografia FIS, cu toate competitiile la care au luat startul cei 3 sportivi care au participat la Jocurile Olimpice 2010. Daca ne uitam la fisa acestui Staicu Dragos - "coboratorul derapator" - ne gandim ce model ar putea fi el pentru tinerii aspiranti la lotul olimpic pentru 2014.
Acest campion de conjunctura nu a avut curajul si pregatirea de a participa la Campionatele Nationale 2010 poate si din teama de tinerii juniori Kopacz Kund, Achiriloaie Ioan, Moldovan Dan si chiar Tantos Andrei, care cu siguranta l-ar fi surclasat in toate probele.
Mai elegant ar fi fost sa stea "precum strutul" si sa mediteze la oportunitatea pe care a avut-o, sa nu faca turul redactiilor pentru a lansa atacuri asupra altor factori, nu asupra felului in care s-a pregatit fizic si specific pentru startul olimpic. La Sport Total FM vorbeste despre trauma psihica la care a fost supus, nu stim de cine, probabil de familie, care a insistat sa participe la Vancouver, dar Dragos nu a putut sa isi invinga frica de proba de coborare si de aici, trauma psihica.
Comisia Tehnica si-a expus punctul de vedere prin Dan Cristea, membru al Biroului Federal, in sedinta in care au fost aprobati toti membrii delegatiei pentru Jocurile Olimpice.

3 comments:

Anonymous said...

De ce nu se spune nimic despre bauta trasa de cei 2 schiori romani in Whistler si scanadalul ce a urmat,acestia 2 fiind arestati si dusi la sediul politiei din Vancouver si de unde domnul Puyu Gaspar a platit 1500 $CAD de persoana adica un totl de 3000 de dolari ca se le dea drumul pe cautiune,despre aceste fapte de ce nu se spune nimic si banii de unde au fost dispnibili??????????????

Anonymous said...

ce bataie ma?

Anonymous said...

zi ne si noua de arestarea celor doi sportivi.Au trecut mai b ine de 4 luniii si nu ziki nimik.ti se pare de neglijat?nu era o stire imp?sau nu ti da voie Gaspar?