Monday, April 26, 2010

Red Bull Flugtag cauta piloti complet aerieni si in 2010


Dupa 2005 si 2007, Red Bull Flugtag revine pe 19 Septembrie 2010 la Bucuresti pentru a da aripi tuturor ideilor mai grele decat aerul. Oricine se poate numara printre acei bravi piloti care decoleaza de pe rampa in masinariile lor zburtoare, se ridica in aer si amerizeaza fortat in Dambovita.

Pentru a deveni din simplu spectatori, participanti, trebuie sa indepliniti doar cateva conditii – un dram de inventivitate si o portie zdravana de curaj.

V-am trezit avantul pioneresc? Imaginatia v-a prins aripi? Atunci, asteptam „planurile voastre secrete” impreuna cu o scurta descriere a echipei (pilot + 3 coechipieri) si o schita convingatoare a apartului. Atentie la termenul limita de inscriere – 4 iunie 2010, asta in cazul in care o veti trimite cu un porumbel calator care gaseste destinatia mai greu…

Cum trebuie sa arate aparatul de zbor? Voi sunteti designerii, insa trebuie sa stiti ca nu poate avea anvergura aripilor mai mare de 8 metri, acestea nu pot fi puse in miscare mecanic, numai prin forta fizica a echipei, iar greutatea nu trebuie sa depaseasca 150 kg, fara a pune pilotul la socoteala.

De-a lungul timpului, s-a demonstrat ca si porcul, dusul, pestii sau ciupercile pot zbura… De fapt, la Flugtag orice poate zbura, pentru ca aici totul este posibil.

Asa ca nu mai stati pe gandul, puneti mana pe creion, rigla, raportor si compas pentru a crea cea mai tare masinarie zburatoare. Si… atentie mare la ce aruncati pentru ca este posibil sa fie un material pretios in constructia masinariei. Nici o vizita prin podul bunicii nu ar fi o idee prea rea. Intotdeauna acolo gasim ceva folositor.

Daca inca mai aveti intrebari, atunci intrati pe www.redbullflugtag.ro unde noi credem ca veti gasi raspunsul la toate intrebarile noastre. Tot aici gasiti si regulamentul complet de concurs. Daca nici acolo nu sunt, atunci Turnul de Control poate fi contactat la 0800 800 017, apel gratuit in toare retelele fixe si mobile.

Ca la orice concurs, la Red Bull Flugtag si premiile sunt atragatoare pentru pilotii in devenire. Toti membrii echipei clasate pe locul 1 primesc o excursie de un week-end la Salzburg, care include o vizita la faimosul muzeu al viatiei Hangar 7 si un zbor cu un avion de epoca B25.

Dupa ce li se usuca hainele, membrii echipei de pe doi pot sa-si planuri pentru Red Bull Air Race Portugalia, editia din 2011, iar cei clasati pe trei vor zbura pana la Budapesta, unde vor asista la Red Bull Air Race 2011.

Istoria Red Bull Flugtag

Primele masinarii zburatoare care s-au lansat in competitia Red Bull Flugtag - Ziua Zborului s-au intrecut in 1991, la Viena. Inca de la inceput, ineditul evenimentului a atras numerosi pasionati de zbor care acum aveau ocazia de a-si indeplini un vis nebunesc care pe multi ne chinuie din copilarie: sa-si construiasca singuri aparatele de zbor, pe care apoi sa le si lanseze, atat in aer cat si in apa.

Renumele concursului s-a raspandit rapid in intreaga lume, iar in ultimii 15 ani Flugtag – Ziua Zborului a infierbantat spiritele de pe cinci continente, in peste 20 de tari – de la Spania si Israel, la Statele Unite ale Americii, Noua Zeelanda sau Africa de Sud.

La fiecare editie, pasionatii de zbor si de distractie din intreaga lume isi satisfac gustul de aventură si-si exerseaza imaginatia pilotand aparate neconventionale, de forme diverse pe care le lanseaza de pe o rampa amplasata deasupra unei ape.

Fiecare echipa Flugtag este formata din 4 membri si isi desemneaza un pilot care isi ia zborul de pe rampa manevrand aparatul. Odată ajunsi in apa, concurentii, impreuna cu masinariile, sunt recuperati de barcile si skijet-urile Red Bull.

Regulamentul spune ca pentru a zbura, participantii trebuie sa aiba minim 18 ani, impliniti pana pe 4 iunie 2010.

No comments: