Thursday, April 22, 2010

Hotelierii de pe Valea Prahovei nu se asteaptã la un grad de ocupare mai mare de 60%, de 1 Mai

Hotelierii de pe Valea Prahovei au oferte turistice speciale pentru week-end-ul de 1 Mai, care includ o noapte de cazare gratuitã sau masã festivã, însã desi preturile sunt aceleasi ca si anul trecut proprietarii unitãtilor de cazare spun cã nu se asteaptã la un grad de ocupare mai mare de 60%.
Hotelierii si proprietarii de vile si pensiuni din statiunile prahovene au scos la vânzare oferte speciale pentru week-end-ul de 1 Mai.
Potrivit lui Paul Popa, de la Centrul de Informare Turisticã de la Sinaia, multe hoteluri au oferte care includ trei nopti de cazare, însã turistii plãtesc doar pentru douã nopti de cazare, preturile variind, în functie de conditii, între 250 si 380 de lei de persoanã pentru pachetul turistic. Oferta include mic dejun si masã festivã de 1 Mai.
Paul Popa a declarat, azi, cã multi dintre hotelieri se asteaptã ca gradul de ocupare a locurilor de cazare sã nu depãseascã 60 la sutã, având în vedere faptul cã 1 Mai este în zi de week-end, iar în aceste conditii turistii nu vor beneficia de o zi liberã în plus.
"Multi vor prefera, probabil, sã meargã la iarbã verde, la grãtar, fãrã sã plãteascã si cazare", a spus reprezentantul Centrului de Informare Turisticã de la Sinaia.
Si hotelierii din Busteni au oferte speciale pentru week-end-ul de 1 Mai.
Dinu Vlad, purtãtor de cuvânt al Primãriei Sinaia, a declarat cã cea mai scumpã ofertã pentru aceastã perioadã, de 700 de lei de persoanã pentru trei nopti de cazare cu mic dejun si cinã festivã incluse, este într-un hotel de trei stele, iar cea mai ieftinã este într-o pensiune de trei margarete, unde pentru o noapte de cazare turistii plãtesc 80 de lei, fãrã a beneficia si de alte servicii în afarã de cazare.

No comments: