Monday, February 25, 2008

Strategie de dezvoltare a turismului pe cinci ani

Consiliul Judeþean (CJ) Covasna a desemnat, azi, o comisie de lucru care va implementa strategia de dezvoltare a turismului pe urmãtorii cinci ani. Autoritãtile locale au decis, în urma unui studiu de specialitate, sã se axeze pe dezvoltarea turismului balnear si spa, prin valorificarea bogatelor resurse naturale din zonã, îndeosebi a apelor minerale. De asemenea, vor sprijini dezvoltarea turismului rural si a celui activ, care se plaseazã în primele locuri în preferinþele turistilor din întreaga lume, prin crearea de centre de echitatie, terenuri de golf, zone de pescuit si vânãtoare etc. Presedintele CJ Covasna, Janos Demeter, a declarat cã principala preocupare a autoritãtilor locale va fi aceea de a pãstra "puritatea naturii" si, prin urmare, vor refuza orice investitie care ar putea polua mediul înconjurãtor. "Judetul Covasna devine tot mai tentant pentru investitori, însã îi vom accepta doar pe cei care ne vor putea garanta cã nu polueazã", a declarat Janos Demeter. Acesta a tinut sã sublinieze cã judetul Covasna are un potential cinegetic de exceptie, mii de izvoare naturale cu proprietãti curative si cel mai curat aer din tarã, lucru confirmat prin analize de laborator. În aceste conditii, este convins cã, pe mãsurã ce infrastructura se va dezvolta, numãrul turistilor va creste considerabil. Strategia prezentatã de CJ a fost, însã, aspru criticatã de tineretul Partidului Democrat-Liberal (PD-L) Covasna, care considerã cã e goalã de continut, pentru cã nu prezintã proiecte si termene concrete de realizare. "În aceastã asa-zisã strategie se vorbeste de toate, de la turism economic pânã la turism în cãrute de tigani, dar nimic concret. Doar o enumerare si o descrier"', a declarat, recent, într-o conferintã de presã, presedintele organizatiei de tineret a PD-L Covasna, Dan Suciu, care a afirmat cã acest document a fost comandat de autoritãtile locale doar pentru "a se spãla pe mâni" si a nu se mai spune cã nu au o strategie. Strategia turisticã a judetului Covasna pe urmãtorii cinci ani a fost elaboratã de o firmã specializatã din Cluj-Napoca.

1 comment:

Anonymous said...

VA RUGAM SA ACCESATI URMATOAREA ADRESA:

http://moldoveanumihai.blogspot.com/

Veti regasi povestea socanta a unui om NEVINOVAT, condamnat totusi la 25 de ani inchisoare.

Numele lui este MOLDOVEANU MIHAI si se afla in prezent in Penitenciarul de Maxima Siguranta Rahova. A executat deja 10 ani din pedeapsa.

Credeti ca povestea lui se mai poate face auzita?

Pentru orice idée, informatie, gand bun sau sugestie cu privire la modalitatea in care o persoana nevinovata, condamnata definitiv, ar mai putea fi pusa in libertate, va rugam sa il contactati, fie personal, la Pnt. Rahova, Sos. Alexandriei nr. 154, sector 5, Bucuresti, fie la urmatoarea adresa de e-mail: moldoveanu_libertate@yahoo.com.


--------------------------------------------------------------------------------