Tuesday, March 23, 2010

Schioarea Kornelia Marek, depistatã pozitiv la JO-2010, a fost suspendatã de federatia polonezã

Fondista polonezã Kornelia Marek, care a fost depistatã pozitiv cu EPO în timpul unui control la Jocurile Olimpice de la Vancouver, a fost suspendatã, ieri, pe termen nelimitat de cãtre Federatia Polonezã de Schi (PZN).
În plus, PZN l-a concediat, cu efect imediat, pe fizioterapeutul sportivei, Vitali Tripolski.
Un comitet disciplinar a fost special creat pentru a investiga circumstantele acestui caz. "Cazul Marek cere actiuni noi, noi decizii trebuie luate", a declarat presedintele PZN, Apoloniusz Tajner.
Kornelia Marek, în vârstã de 24 de ani, a fost controlatã pozitiv, la 25 februarie, în timpul JO de la Vancouver, dupã proba femininã de stafetã de schi fond 4x5 km, în care echipa Poloniei s-a clasat pe locul 6.
Marek a participat la Jocurile Olimpice din acest an la toate probele de schi fond din program, cu exceptia celei de sprint individual. În proba de 30 de kilometri, ea a ocupat locul 11, iar la sprint pe echipe s-a clasat pe pozitia a noua.
Comitetul Olimpic Polonez a anuntat, sãptãmâna trecutã, cã analiza probei B a confirmat prezenta EPO în organismul schioarei poloneze.
Potrivit presei poloneze, sportiva a negat cã ar fi consumat cu bunã stiintã produse dopante.

No comments: