Monday, March 22, 2010

Snowboarder-ul Seppe Smits sare, pe 27 martie, peste Hotelul de Gheatã de la Bâlea Lac

Snowboarder-ul belgian Seppe Smits vine în România pentru a sãri, pe 27 martie, peste Hotelul de Gheatã de la Bâlea Lac.
Seppe Smits, în vârstã de 19 ani, va efectua, pe 27 martie, de la ora 12.00, o sãriturã peste Hotelul de Gheatã.
Seppe Smits practicã toate disciplinele de snowboard, freestyle, big air, halfpipe si slopestyle, însã preferatul sãu rãmâne "big air-ul", mai ales cã se poate mândri si cu titulatura de vicecampion mondial la aceastã disciplinã.
Dupã sãriturã, Seppe Smits va face si o demonstratie de snowboarding freestyle si big air pentru cei prezenti la eveniment.
Pe 18 februarie 2007, Smits a câstigat prima cursã a Federatiei Internationale de Schi, la slope style, eveniment care s-a desfãsurat la Kopaonik, în Serbia. La debutul sãu în cadrul cupei mondiale, la Landgraaf, în sezonul 2007/2008, Smits a terminat competitia pe pozitia 39 la big air. Smits si-a croit primul drum pe podimul mondial la campionatul din 2008/2009, când a câstigat locul al treilea la big air în Stockholm. La campionatul mondial de snowboarding din 2009, Seppe Smits a câstigat medalia de argint, devenind astfel vicecampion mondial, la numai 18 ani.
Constructia unicului Hotel de Gheatã din Europa de Sud-Est a fost finalizatã în 24 decembrie 2009. Proiectul de marketing turistic "Ice Hotel Bâlea Lac" are ca principal scop promovarea potentialului turistic din Masivul Fãgãras, precum si crearea si dezvoltarea unui brand turistic pentru Bâlea Lac.
Suprafata totalã de constructie a hotelului este de aproximativ 650 de metri pãtrati. Hotelul dispune de zece camere duble, un Ice Bar, un Ice Restaurant si o esplanadã cu o expozitie de statui din gheatã. Fiecare camerã poartã numele unui filosof cunoscut, român sau strãin, acolo fiind expuse scurte prezentãri ale filosofilor respectivi.

No comments: