Thursday, May 8, 2008

Alpinistii se intalnesc la Busteni

Intre 15 – 18 mai va avea loc la hotelul Alexandros din Busteni intrunirea comuna a Consiliul Director si Comitetului Executiv a UIAA – Uniunea Internationala a Asociatiilor de Alpinism. Onoarea organizarii acestei intruniri a fost acordata Clubului Alpin Roman (CAR) care va fi sprijinit in aceasta actiune de Primaria Orasului Busteni.
UIAA, costituita in 1932, cu 94 de membri nationali si reprezentand aproape 3 milioane de persoane iubitoare de activitati sportive montane este recunoscuta ca atare de Comitetul Olimpic International.
Intalnirea de la Busteni va reprezenta un moment istoric – Consiliul Director va aproba noul statut al organizatiei care va fi supus apoi aprobarii Adunarii Generale din octombrie la Teheran.
Clubul Alpin Roman, membru UIAA din 1938 s-a afirmat in ultimii ani prin organizarea Cupei Mondiale de Escalada pe Gheaţa la Busteni si prin sprijinul organizarii activatilor si guvernarii acestui important forum mondial. Mentionam participarea membrilor CAR in 2 comisii UIAA, iar presedintele CAR, dl. Mihai Pupeza este membru al Consiliului Director.

No comments: