Wednesday, May 28, 2008

Martin Freinadametz reuseste o clasare foarte buna la Erzbergrodeo



Martin Freinademetz, organizatorul celui mai mare raliu de Hard Enduro din lume, „Red Bull Romaniacs”, a reuşit o foarte bună clasare la Erzbergrodeo (Austria), competiţia cu cea mai mare rata de abandon din lume. Din cei 1500 de concurenţi înscrişi la start, doar 500 au reuşit să treacă de cele două sesiuni de calificare „draconice”. La finalul celor trei zile de competiţie, doar 38 de rideri au parcurs tot traseul. Martin Freinademetz s-a clasat pe locul 47, reuşind să străbată toate obstacolele amenajate în cariera de fier de la Erzberg, trecând de 14 din cele 16 puncte intermediare de pe traseu. Din păcate nu a fost suficient pentru a termina competiţia. Din cei şase români prezenţi la competiţie doar doi au reuşit să se califice, Emil Munteanu şi Domokos Gereb, ocupând locul 147, respectiv 191 în clasamentul final.

Competiţia a fost câştigată de polonezul Taddy Blazusiak, care şi-a adjudecat al doilea titlu consecutiv la Erzberg, reuşind să încheie traseul într-un timp record de 1h şi 20 min, la 15 minute de locul 2. Favoriţii la câştigarea titlului, Cyril Despres, de două ori câştigător al raliului Dakar, de trei ori castigator la „Red Bull Romaniacs” şi finlandezul Juha Salminen, de 12 ori campion mondial de enduro au reuşit doar o clasare pe locul patru, respectiv nouă.

Erzbergrodeo s-a desfăşurat în acest week-end în Austria şi s-a bucurat de participarea a 1500 de concurenţi din 32 de ţări, cu un public estimat de 30.000 de spectatori. Competiţia de enduro se află la a XIV-a ediţie fiind extrem de populara printre iubitorii de senzaţii tari. An de an, iubitori ai sporturilor cu motor, vin la Erzberg cu un singur scop: să termine competiţia şi să cucerească „Muntele de Fier”.

Martin Freinademetz este organizatorul Raliului Hard Enduro „Red Bull Romaniacs”. Aflat la cea de-a cincea ediţie, raliul va avea loc în acest an în perioada 13-17 Septembrie în zonele de munte din jurul Sibiului. Datorită dificultăţii traseului şi a gradului ridicat de tehnicitate, raliul se bucură în fiecare an de participarea unor concurenţi din întreaga lume. În acest an, înscrierile au fost închise încă din luna martie, la doar o lună după deschidere. Red Bull Romaniacs 2008 va avea 200 de rideri la grila de start reprezentând 23 de ţări.

No comments: