Wednesday, March 3, 2010

Andra Nedelcu, curcubeul din Vancouver


Cea mai romanca dintre toti romanii care au participat la Jocurile Olimpice de la Vancouver. In momentul in care a aflat ca s-a calificat, si-a pus tricolorul la balconul casei din North Vancouver. A avut cu ea cele mai frumoase culori din lume si atunci cand se pregatea de cel mai emotionat moment al vietii. Cursa de ski-cross de la Cypress. Rosu, galben si albastru i-au tinut loc de antrenor, service-man si preparator fizic.
Soarta a fost prea cruda cu Andra Nedelcu. Unii au cules aplauze si glorie, ea s-a ales cu o placa de metal si sase suruburi in piciorul stang. Fractura de platou tibial si ruptura de menisc. Urat de tot. Dureri ingrozitoare o macina si acum, la cateva zile de la interventia chirugicala. Trebuie sa stea intr-un carucior. A slabit foarte mult. E palida si trasa la fata. Isi accepta situatia cu capul sus si cu ochii larg deschisi. Pauza de 12 saptamani va fi suficient de lunga ca sa-si construiasca un nou drum. A ajuns in acel moment al vietii in care omul invata sa perceapa diferentele subtile ale destinului. Sportul nu inseamna a castiga in fata cuiva. Sansa de a participa la Jocurile Olimpice iti da o anumita siguranta.
Andra Nedelcu este o profesionista pana in maduva oaselor. Isi recunoaste greseala. Chiar si-o asuma in totalitate. "Am facut o cursa excelenta. Am mers foarte bine. A fost cea mai buna cursa pe care am facut-o vreodata. Din pacate, am gresit la ultima saritoare, cea mai banala. Mi-a fugit bratul stang in spate si m-am dezechilibrat. Unii spun ca lucrul acesta s-a intamplat din cauza vantului, dar eu cred ca nu e asta. Cred ca am eu o problema de echilibru. Trebuie sa lucrez pentru treaba asta. Nu vreau sa mai duc mainile in spate inainte de a ma pune in pozitia de coborare", explica romanca venita de la 12 ani in Vancouver. Acum are 26 si se gandeste numai la ski-cross. E bucuroasa ca si alti romani vor sa faca pasul catre acest sport. Acesta este prietenul ei si dragostea ce i-o poarta este adanca. Tristetea ei de acum nu este decat o umbra la care se odihneste pentru sezoanele urmatoare. Este foarte optimista in ceea ce priveste viitorul ei si vrea ca peste patru ani, la Soci, sa fie printrele cele mai bune din lume. Are si de ce sa spere la lucrul acesta. Parintii ei nu sunt deloc straini de ceea ce inseamna schi. E nascuta din campioni.
Ar fi vrut sa-si faca un tatuaj cu insemnele Jocurile Olimpice. "Acum nu-mi mai trebuie. O amintire ca accidentarea asta, cea mai grava de pana acum, o sa-mi ramana mereu in minte", spune romanca.
E mereu vie, mereu agitata. Vrea doar sa se faca frumos afara, sa iasa pe terasa, sa se bucure de vremea frumoasa. Cerul deja i-a facut un semn. A desenat peste cartierul ei un curcubeu superb. Special pentru ea. Andra Nedelcu e o campioana! Veti vedea!



5 comments:

Mircea-Cluj, RO said...

BRAVO ANDRA NEDELCU !! TOATA STIMA !

Golaes Alex said...

Bravo tie!!!!Tot respectul.Ne vedem la Soci:)

Anonymous said...

Bravo tie!Ma rog la Dumnezeu sa te faci cat mai repede bine si sa poti incepe antrenamentele.La Soci ne vom vedea cu siguranta. Multa bafta! Ionut Balan

Anonymous said...

tare de tot, anghele
tot respectul pentru andra
m-as bucura sa vad asemenea stiri si despre cei de la alpin, fond, biatlon sau sarituri

Anonymous said...

si edith?