Friday, March 26, 2010

FRSB ii raspunde lui Korodi

Dupa ce deputatul Atilla Korodi s-a adresat ministrului Daniel Funeriu cu privire la cateva aspecte din lumea biatlonului romanesc, Federatia Romana de Schi si Biatlon, prin vocea secretarului general Puiu Gaspar, i-a raspuns parlamentarului de la UDMR.



Domnule deputat,

Conţinutul întrebării dumneavoastră dovedeşte că nu v-aţi bucurat de informaţii reale şi corecte. Ne face o deosebită onoare să vă informăm cu aspecte reale şi imparţiale:

Medicii care au însoţit loturile de schi biatlon au fost doar doi şi nu patru. Iată şi identitatea:

Dr. Dan Tănase – medic primar de medicină sportivă şi medic primar ortoped, medicul şef al lotului olimpic al României şi de 10 ani medicul loturilor naţionale de schi şi biatlon. Dr. Dan Tănase este medic primar ortoped în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca şi a operat cu succes peste 20 de schiori şi biatlonişti, printre care şi Tofalvi Eva, Plotogea Dana sau Mikloş Edith, componente de bază ale lotului olimpic participant la Jocurile Olimpice de la Vancouver şi în această perioadă şi-a luat concediul de odihnă pentru a fi alături de sportivii noştri.

Dr. Veronica Staicu – medic de medicină sportivă şi medicul Clubului Sportiv Dinamo s-a ocupat de sportivii din loturile olimpice de schi fond şi biatlon (Pepene Paul, Gyorgy Monika, Plotogea Dana, Stoian Alexandra, Ferencz Reka).

Menţionăm că cei doi medici au lucrat cu loturile olimpice pe întreg ciclul olimpic, premergător Olimpiadei de la Vancouver.

Despre premierea pe care a făcut-o Comitetul Olimpic şi Sportiv Român nu avem competenţa să ne pronunţăm; Comitetul Olimpic şi Sportiv Român fiind organism neguvernamental care a avut libertatea de a decide cuantumul premierilor conform propriilor criterii şi norme. Pentru a vă oferi o documentare corectă, vă putem informa că şi aici aveţi o informaţie eronată. Informaţia exactă este aceea că reprezentanţii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român au premiat rezultatul obţinut de ştafeta de biatlon care a ocupat locul 10 cu câte 5.000 euro pe fiecare dintre sportive. De asemenea, a mai fost premiat întreg colectivul tehnic care a contribuit la acest rezultat. Acest principiu este o uzanţă internaţională care se practică de Comitetul Internaţional Olimpic şi de comitetele olimpice naţionale.

Cât priveşte deplasarea pe banii proprii a sportivei Eva Tofalvi la etapa de Cupă Mondială, informaţia este eronată. Nu este pentru prima dată când din cauza întârzierii finanţării de la buget către cluburi şi către federaţie, decontul deplasărilor la unele competiţii să se facă ulterior participării. Nu a existat însă niciun caz în care cheltuielile de participare la competiţiile majore să nu fie decontate în întregime.

Convinşi fiind că sunteţi şi un mare amator al sporturilor de iarnă, vă mulţumim pentru grija pe care o purtaţi acestora.

SECRETAR GENERAL,

Puiu GASPAR


9 comments:

andrei mortila said...

eu stiu la snowboard o gramade de cazuri in care costurile nu au fost decontate dupa terminarea competitiilor

Anonymous said...

hallooooooo, astia se refera la sportivi de lot national nu la amatori.sunt sportiv de performanta de 18 ani si pana acum nu am auzit acest nume in loturile Romaniei.ai tupeu maxim sa te compari cu Eva Tofalvi.esti praf......

Anonymous said...

ce tupeu are nesimtitul asta de gaspar...incredibil

Anonymous said...

ha ha ha ha......esti varza!!!!!!

Anonymous said...

Domnule Gaspar pentru cultura dumneavoastra generala sa stiti ca asa zisul" doctor "Tanase a ASISTAT la multe operatii ale sportivilor dar cea care i-a operat a fost doctorita Diana (imi pare rau nu-i mai stiu numele de familie)dar va pot spune sportivii cum se numeste doctorita care i-a opreat iar Tanase DOAR a asistat.

Anonymous said...

ca de obicei domnul gaspar insira o gramada de minciuni spuse insa cu convingere (poate le crede si el!!!!)doctorul tanase NU este medic primar de medicina sportiva, avand doar o competenta in acesst domeniu!!!! si se ocupa de lotul de schi alpin doar de cici ani.
doctorita de la Dinamo nu are nici un fel de specializare in medicina sportiva si de asemeni a ajuns la lotul de fond si biatlon din 2007
si a propos daca tot e medicul lotului de biatlon de ce nu se ocu pa de toti sportivii ci doar de cei de la clubul Dinamo ???

Anonymous said...

zici ca se ocupa de 5 ani dan tanase? el a fost la mondialele de juniori de la maribor in 2004. din 2004 pana in 2010 sunt 5 ani? ba bun. esti forta.

Anonymous said...

si ce a facut la maribor???
si ce face pentru sportivi in afara de faptul ca ii opereaza pe bani bineinteles??/
oricum chiar calculand corect din 2004 pana in 2010 nu sunt 10 ani cum spune gaspar, desteptule!!

Anonymous said...

tu cine esti bai frustratule de esti atat de vehement,citeste comentarile tale si invata sa scrii.analfabetule