Thursday, March 25, 2010

Intrebarea lui Korodi catre Funeriu

Korodi e de la UDMR. E parlamentar si presedintele Comisiei pentru Politica Externa. Deci, good point.
Funeriu este ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sporturilor. Normal, sportul e ultimul in Romania. In Slovenia, tara cu medaliati la Jocurile Olimpice, educatia si sportul au acelasi acoperis. Numai ca la ei se numeste Ministerul Sporturilor si Educatiei. Pe Funeriu l-am botezat Cornel ieri. Dar il cheama Daniel. Pardon si ma scuzati. Tipul a devenit celebru dupa ce a calculat viteza cu care bratul presedintelui Traian Basescu s-a deplasat catre fata copilului din Ploiesti. Stiti povestea. A fost un intreg scandal in campania electorala pe seama unui incident avut de Basescu in 2004 la Ploiesti.
La cererea publicului cititor, public mai jos intrebarea lui Korodi catre Funeriu. In zilele ce urmeaza, vin cu reactii.

Întrebare

Adresată: Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului
În atenţia: Domnului ministru Funeriu Daniel Petru
De către: Deputat Korodi Attila, Grupul parlamentar UDMR, circumscripţia nr.21 - Harghita, colegiul uninominal nr.1
Obiectul întrebării:

Stimate domnule Ministru,
În presa centrală şi locală au apărut informaţii cu privire la faptul că biatlonista Tófalvi Éva s-a deplasat din fonduri proprii în Finlanda la prima cursă a Cupei Mondiale. Nici ministerul, nici federaţia de specialitate, nici Sport Club Miercurea-Ciuc nu au avut resurse suficiente să finanţeze participarea sportivei de performanţă la această cupă. Menţionez că după Finlanda, competiţia continuă în Norvegia (18-21 martie) şi în Rusia (25-28 martie). Biatlonista va fi nevoită să se deplaseze şi acolo singură, fără antrenori, tehnicieni, maseuri, etc. După cum ştim pe baza rezultatelor obţinute de sportivii români la Cupa Mondială se stabileşte câţi sportivi pot participa la concursul din anul următor.
Totodată s-a semnalat că la Olimpiada de iarnă din Vancouver, delegaţia română a fost însoţită de patru medici cu care sportivii au făcut cunoştinţă la faţa locului. Medicii respectivi nu au lucrat cu sportivii români pe durata sezonului, fapt inacceptabil. Mai mult, banii primiţi pentru locul 10, obţinut de către olimpici – o sumă de 5000 de euro – au fost împărţiţi în egală măsură între aceşti medici fantomă şi cei doi antrenori care au lucrat pe durata sezonului cu sportivii (Gheorghe Stoian şi Márton Simon).
Întrebare:
Vă rog, domnule ministru, să ne precizaţi care este cauza faptului că o sportivă de talia biatlonistei Tófalvi Éva a trebuit să se deplaseze pe banii săi la Cupa Mondială. Tototadă vreau să ştiu din ce cauză au fost duşi medicii mai sus menţionaţi la Vancouver şi de ce nu a avut delegaţia medici cu care să lucreze pe durata sezonului şi care, ulterior, să-i însoţească la olimpiadă. Pe ce criterii s-a distribuit suma primită ca premiu între antrenori şi medici?
Solicit răspuns în scris.

Korodi Attila,
deputat UDMR de Harghita

2 comments:

Lipo said...
This comment has been removed by the author.
Lipo said...

Tare mi-e ca va ramane o intrebare retorica :(