Tuesday, March 9, 2010

Surorile Williams - varianta Predeal

Dominatia surorilor Narea in schiul alpin romanesc este clara ca "Buna ziua!". Si lucrul acesta nu este valabil de ieri sau de azi, ci de cativa ani. Bianca si Sandra sunt printesele schiului alpin romanesc. As fi vrut sa le numesc regine, dar intr-un regat nu poate fi vorba decat de o regina. Oricum, isi merita acest statut. Titlul national castigat astazi de Bianca nu e altceva decat un pas normal. A muncit, s-a chinuit, a plans cand n-a reusit, dar azi a demonstrat ca in Romania nu exista o schioare care s-o poata invinge la Slalom Urias. Mare parte din acest rezultat ii apartine si Sandrei. Cele doua predelence nu sunt doar surori. Ele sunt colege de camera si de antrenament. Se motiveaza una pe cealalta si asta duce la progres. Cele doua "nari" sunt in clipa de fata locomotiva Romaniei. In trenul lor au urcat multe schioare de la noi. Ramane de vazut daca acestea vor fi simple calatoare prin lumea schiului alpin sau vor putea sa le scoata de pe sine pe cele doua predelence.
Care este marele castig al cursei de Slalom Urias care s-a tinut astazi in Valea Dorului? Faptul ca Iulia Craciun (locul 3) si Lilla Petroczki (locul 4) au venit foarte aproape de surorile Narea. Romania are patru schioare intr-o secunda, ceea ce inseamna ca editia de anul acesta a "nationalelor" nu mai este una destinata derapatorilor. E semn clar ca antrenorii nu muncesc degeaba si ca deplasarile in Austria sunt cantonamente adevarate, nu calatorii pentru cumparaturi. Bianca si Sandra Narea, Iulia Craciun si Lilla Petroczki au un singur lucru de facut in urmatorii patru ani. Sa munceasca! Pentru ele, calificarea la Soci 2014 o sa vina firesc. O sa curga!
La baieti, victoria lui Alexandru Barbu trebuie privita ca fiind una de moral. Sibianul si-ar fi forit sa fie departe in clipa de fata. Deocamdata este campion national. Cert este ca in ultimii ani a crescut, usor, frumos, constant si sigur. Cu un asemenea schior, avem garantia ca Romania va fi reprezentata la viitoarea editie a Jocurilor Olimpice de sportivi calificati, nu de unii desemnati sa reprezinte tara pe locurile de natiune.
Concurenta dintre Bogdan Olaru si Kund Kopacz e frumoasa. Predeleanul are tupeu si nici nu-ti vine sa crezi ca e primul sezon la seniori pentru el. Kopacz este clar cel mai bun junior din tara. Si poate mai mult! Mult mai mult! Ii bate pe ceilalti si daca merge cu un singur schi. Se incapataneaza sa ramana la Miercurea Ciuc. Si nu greseste. Stie si el ca Dinamo si CSAM Bucegi il ademenesc cu vise. Performanta se face cu bani, nu cu iluzii. Dintre baieti, cel mai mult imi place insa Mihai Olaru. E tare bun prieten cu schiurile, stie sa le vorbeasca si are grija sa nu le raneasca niciodata. Au un orgoliu puternic. La fel ca el. Cel mai mare dintre fratii Olaru are de partea sa experienta. Mai are nevoie doar de impuls pentru a exploda. Si de cineva care sa i-l dea.

18 comments:

Flore said...

sorine,sunt tot eu tovarasul tau.ma tu nu esti in masura sa ti dai cu parerea cine si cum s a calificat si se va califica la J.O. din 2014.tu esti un simplu condeier care esti in stare sa faci orice sa tii de meseria asta ca ,altceva nu ai stii sa faci.este singurul lukru la care te pricepi:sa injosesti lumea pt ca tu sa reusesti.eu ti am sp de mult,de vreo 3-4 ani ca sportivii te urasc.nu m ai crezut atunci.acum vad ca ti ai dat seama.nu ti dorii sa te intalnesti cu mine ca o sa ai o mare surpriza si dezamagiree.probabil o sa stergi si mes asta,dar e ok.am sa continuiii sa iti scriu pana vei incepe sa o iei pe drumul cel bun.daca nu l stiii intreaba.

Flore said...

sorine,sunt tot eu tovarasul tau.ma tu nu esti in masura sa ti dai cu parerea cine si cum s a calificat si se va califica la J.O. din 2014.tu esti un simplu condeier care esti in stare sa faci orice sa tii de meseria asta ca ,altceva nu ai stii sa faci.este singurul lukru la care te pricepi:sa injosesti lumea pt ca tu sa reusesti.eu ti am sp de mult,de vreo 3-4 ani ca sportivii te urasc.nu m ai crezut atunci.acum vad ca ti ai dat seama.nu ti dorii sa te intalnesti cu mine ca o sa ai o mare surpriza si dezamagiree.probabil o sa stergi si mes asta,dar e ok.am sa continuiii sa iti scriu pana vei incepe sa o iei pe drumul cel bun.daca nu l stiii intreaba.

Alex said...

hahha...e de-a dreptul amuzant sorin asta.Dupa ce le-a jignit pe fetele astea de vreo 2 ani incoace,dupe ce sezonul asta nu le-a scos din cuvantul umilinta acum spera sa isi spele pacatele cu un rahat de articol.Cu o floare fara petale nu se face primavara!

Flore said...

dar nu e el de vina.ci noi ca i am dat apa la moara.acum 4 ani dupa ce m a cunoscut ,ca din intamplare il trimisesera aia de la jurnal,cica la o comp mare in predeal,el saracu cand ii vedea pe aia cu saniutele se speria si fugea.sa numai zic ca mi au trb vreo 2 ani sa l invat numele sp. si al antrn. timp de 2 ani a trb sa ma lupt sa l fac sa inteleaga ca ,barbu nae e unu si cristea fl. e altul.ma rog,acum e tarziu.dar sa accept sa vb de mine si de schiii asa....nikiodata.probabil curand il voi intalniii pe acest "om al schiului rom,si mai nou si al schiului international"
apropo,va aduceti aminte de art.de acum cateva zile cand vb cu tomba si il luoa pe ala la misto?parca e ala de pe tvr care comenteaza formula1.sorine fra ,fugiii in sud africa.in plantaie de bananierii.acolo stau maimutele!!!!!!lasa ne....

Anonymous said...

eu zic sa-i dam o sansa omului daca tot incearca sa scrie frumos si a si reusit sa faca un articol asa cum trebuiau sa fie toate pana acum . Flore suntem in post , iarta-l ...
tot raul spre bine...

Anonymous said...

Ce sanse sa i se mai dea??Am incercat toti sa il integram,sa il ajutam sa inteleaga cu speranta ca va putea ajuta schiul alpin romanesc,dar inutil!!!!A bagat numai raca intre sportivi si antrenori si ne-a facut ca la usa cortului.Zilele in care toata lumea l-a respectat au trecut.
Acum,lumea ii citeste aceste articole stupide doar din pura curiozitate si doar pt a alimenta mai tare ura care o avem pt acest individ nevertebrat!
Acest blog este OTV-ul internetului!

dragan said...

Incercati sa cititi articolul cu atentie si vedeti cita IRONIE exista an el nu va lasati pacaliti .Stiti ca cine ride la urma ride mai bine.Sa-l lasam sa se mai bucure putin de viata de "jurnalist". Rezultatele le-am vazut dar ce s-a intimplat cu marele schior ACHIRILOAIE.Poate ne spui si noua,care este rezultatul "muncii" Domnului "antrenor" Cristea Florentin.Cind altii leneveau la umbra (vara la 30 grade)uni "munceau " de zor.Asteptam rezultatele lor.

Anonymous said...

Ura, raca, orgolii, injosire, polite platite, lupte etc. Cititi toate comentariile de pana acum! Chiar cineva denumea acest blog, OTV-ul de ski al internetului. Si de fapt, noi suntem actorii si-l "alimentam" cu astfel de luari de pozitie. Oare nu suntem cu totii intr-o greseala totala? Cu asa ceva nu ajutam schiul romanesc. Suntem pasionati. Asta se observa. Mai trebuie insa si altceva: profesionalism din partea tuturor.
De ex. eram pe una dintre partiile din tara saptamana trecuta si mai multe loturi se antrenau pentru nationle. Nu stiu ce loturi erau. Aveau montate un traseu de slalom cu porti inalte si un altul cu porti joase. Si v-as intreba:inainte de un concurs asa de important, in luna martie este ok un astfel de antrenament? Fara cronometru, fara asistenta, fara un numar de porti suficient si modelat pe concurs? Noroc macar ca, sportivii isi efectuau antrenamentul cu seriozitate.

Anonymous said...

se poate clasamentul intreg????

Anonymous said...

dar Nan a iesit la ultima poarta intentionat?ce stiii.lasa vrajala si fa munca de teren mai multa si vino cu stiri noi despre sportivii.asa un concurs imp,iar tu ne dai doar 2 art sarace.esti slab!!!

Ioan Valeriu Achiriloaie said...

Ce rezultate am? Tot aflu eu cine esti intr o zi si iti dau un skiu in cap. Sanatate numai bine.

Anonymous said...

Ei, uite ca l-ati suparat si nu ne mai da nici o stire. Si l-ati suparat si pe Jon si o sa va treziti cu un schiu in cap :) nu numai in picioare.
si inca ceva : cum rezultatele de pana acum sunt neasteptate/nefavorabile ptr federatie n-o sa pupati informatia nici de pe situl FRSB. o sa trebuiasca sa ne zica cineva care a fost acolo ...?

Flore said...

pe siteul frsb oricum se posteaza cam in sept.ca au mult de munka.si au si multe rez de pus..:))))la cate concursuri avem?:))))
iar de sorin nu va faceti prble ca apare el curand cu o stire bomba,presimt.cred ca l o fi sunat Tomba sa l intrb de prgr de la fabrica din bacau:))))
iar tu joane nu fi suparat,ca nu da bine.fi barbat si accepta.

Anonymous said...

e nebun flore asta ,pe bune :)))))

DRAGAN said...

DRAGA SPORTIVULE "JON" REACTIILE TALE SUNT INCALIFICABILE. NU SE POATE CA UN SPORTIV DE TALIA TA,SA FOLOSEASCA ASTFEL DE EXPRESII :"Tot aflu eu cine esti intr o zi si iti dau un skiu in cap".
NOI CITITORII ACESTUI BLOG AM CREZUT DESPRE TINE CA ESTI UN SPORTIV CU BUN SIMT, EDUCAT, CA ACEST SPORT TE-A CIZELAT, DAR NE-AM INSELAT... DACA REZULTATELE TALE AU FOST SLABE, TU SIMTI NEVOIA SA AMENINTI? TE DERANJEAZA ADEVARUL SPUS DESPRE PRESTATIA TA? NU TE MAI EXPRIMA CA LA MAHALA, NU INTIMIDEZI AMENINTAND!

Ioan Valeriu Achiriloaie said...

Educat si cu bun simt cu cine merita prietene. Pana acuma ziceati ca nu am rezultate etc si dupaia ca un sportiv de talia mea. Florica, ma cunosti, sunt un om calm si cumpatat. Dar am o limita. Pana cand sa rada toti popandaii de mine? Se intoarce roata. Cand ma gandesc ca eu vorbesc cu toata lumea pe partie...niciodata nu supar pe nimeni etc si apoi merg acasa si ma scriu de rau. Nu mai are rost sa va zic sa mi ziceti in fata. Nici nu stiu de ce mai scriu sincer sa fiu. Ca sigur voi sunteti tot din lumea schiului. Ceea ce inseamna ca maine o sa fiti pe partie. Dar n-ati venii nici unu la mine? Oare de ce? Sanatate numai bine va doresc. :)

Anonymous said...

Draga Jon nimeni nu poate contesta bunul simt sau buna crestere a unui om, doar ca acel om (Dragan )care a fost civilizat si a scris foarte frumos nu stiu ce ce te-a deranjat.Ai reactionat foarte urat.Incearca sa te stapanesti pe viitor dar mai ales incearca sa sa nu mai asculti sfaturile proaste pe care ti le dau unii.

flore said...

joane pe ei pe mamele lor