Saturday, February 16, 2008

Reabilitare pe Carp

Primăria din Sinaia, în colaborare cu Federaţia Română de Schi şi Biatlon şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Ro­mân, va reamenaja Pârtia Carp, parte a celui mai bun domeniu schiabil din ţară.
Valea Superioară a Prahovei, împreună cu localităţile Râşnov şi Braşov, are mari şanse ca în 2013 să găzduiască Festivalul Olimpic al Tineretului European pentru sporturile de iarnă. Pentru organizarea acestui eveniment, autorităţile locale, în colaborare cu forurile de specialitate, vor face câteva investiţii privind dezvoltarea domeniilor schiabile.
REUNIUNE. Ieri, la cazinoul din Sinaia a avut loc o întâlnire la care au luat parte reprezentanţii autorităţilor locale, ai FRSB şi COSR şi ai Autorităţii Naţionale pentru Turism. Discuţia a fost una de principiu, în care fiecare parte şi-a expus problemele pe care le întâmpină în momentul de faţă. Cele mai multe dificultăţi apar atunci când vine vorba despre mediu.
AMENAJARE. Staţiunea Sinaia şi-a propus să găzduiască proba de snowboard pe Valea Soarelui şi pe cea de Slalom Special pe Carp, pistă pe care primarul Vlad Oprea doreşte să o reabiliteze din toate punctele de vedere. În acest sens, în partea superioară vor fi montate două teleschiuri, iar toate pârtiile din staţiunea prahoveană vor fi înzăpezite artificial. Apa va proveni dintr-un lac artificial, ce va fi construit în Valea Dorului. Cea mai mare problemă, în toate loca­lităţile implicate, este cea a locurilor de cazare şi de parcare.


Sandra Nărea
Săptămână neagră pentru schiul alpin românesc. După Florentin Nicolae, suspect de ruptură de ligamente, a mai apărut o accidentare. De data asta una certă. Sandra Nărea s-a accidentat joi pe Pârtia Clăbucet din Predeal. “Nu aveam presiune pe schiuri şi am căzut. Am încercat să schimb greutatea corpului de pe un picior pe altul şi am prins o urmă veche de schi prin zăpadă. Am căzut şi am simţit dureri la genunchiul stâng. Am încercat ieri să schiez, dar nu pot. Nu are nici un rost să mă duc în Spania, la Campionatul Mondial de Juniori”, a declarat Sandra Nărea, campioană naţională de junioare la ediţia de anul trecut a campionatului naţional, desfăşurat la Predeal.

1 comment:

Anonymous said...

Acum avem si Blog OTV, Forum OTV http://otvteleviziunea.blogspot.com Un blog util si la obiect, stiri in fiecare zi