Sunday, February 17, 2008
Recordul mondial de vitezã la cãtãrat pe un perete de gheatã de 16 metri, stabilit de un rus
Recordul de viteazã la cãtãratul pe un perete de gheatã de 16 metri este de 9,549 secunde si a fost stabilit, sâmbãtã, la Busteni, de un rus. Un numãr de 20 de cãtãrãtori pe gheatã s-au întrecut pentru a stabili un record mondial de viteza la cãtãrarea pe un perete înalt de 16 metri, învingãtorul fiind rusul Pavel Batusev, care a urcat zidul de gheatã în 9,549 secunde. Cei de 20 de alpinisti, printre care trei femei, din România, Rusia, Elvetia, Olanda si Bulgaria s-au întrecut sâmbãtã dupã amiazã, în statiunea prahoveanã Busteni, pentru a stabili primul record mondial de vitezã la cãtãrarea pe un perete de gheatã înalt de 16 metri, performantã recunoscutã oficial de Uniunea Internationalã a Asociatiilor de Alpinism. Sportivii au escaladat liber, neavând nici un alt punct de sprijin în afarã de pioleti si coltari, un perete de gheatã înalt de 16 metri si lat de 6 metri, amplasat la baza pârtiei Kalinderu din Busteni, fiecare sportiv având posibilitatea de a face zece cãtãrãri. La finalul competitiei, care a durat aproximativ trei ore si jumãtate, recordul la cãtãrarea pe peretele de gheatã a fost stabilit de rusul Pavel Batusev, care a urcat cei 16 metri în 9 secunde si 549 de miimi, a declarat administratorul pârtiei Kalinderu din Busteni, Ion Vasilescu. Desi, initial, organizatorii anuntaserã cã la eveniment participã si un reprezentant al Guiness Book, pentru a omologa recordul, acesta nu a fost de fatã, însã Vasilescu a precizat cã întreaga competitie a fost transmisã în direct pe mai multe site-uri de internet, iar Uniunea Asociatiilor de Alpinism va trimite toate datele necesare la Guiness Book pentru omologarea recordului. În primã fazã, trei români s-au înscris în cursa pentru stabilirea acestui record, însã, în cele din urmã doar doi au participat la concursul final. Sãptãmâna viitoare, între 21 si 24 februarie, tot la Busteni, se va desfãsura Cupa Europeanã de skiboard.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment