Friday, March 7, 2008

Concurs pentru femei

Staţiunea Rânca, din judeţul Gorj, va găzdui mâine Cupa Femeilor la Schi Alpin. Pe Valea Prahovei, la Azuga, are loc Cupa IPA. În acest week-end, cele mai bune condiţii de schi sunt la Straja, în Parâng, la Sovata, Băile Harghita şi la Sinaia. La munte ninge liniştit de două zile, astfel că actualul sezon de schi se prelungeşte. Zăpada afânată este foarte apoasă, temperaturile nefiind foarte scăzute.
OLTENIA. Cum mâine e 8 Martie, la Rânca se sărbătoreşte Ziua Femeii în stil propriu. În paralel cu un concurs adresat cadrelor sanitare şi denumit “Cupa Sănătăţii” se va desfăşura şi Cupa Femeilor, competiţie destinată exclusiv reprezentantelor sexului frumos. Pentru cei care preferă pârtiile largi, cea mai bună soluţie este Straja. În urma ninsorilor din această săptămână, în staţiunea hunedoreană a apărut un strat de zăpadă proaspătă de aproape jumătate de metru. Astfel, condiţiile sunt foarte bune atât pentru cei care preferă coborârile rapide pe pistă, cât şi pentru cei care sunt îndrăgostiţi de adrenalina ce nu poate fi întâlnită decât la free-ride.
UNIC. Din cauza vremii foarte schimbătoare, care în zona înaltă se manifestă prin intensificări ale vântului şi ceaţă, salvamontiştii le recomandă turiştilor să nu se aventureze cu schiuri de tură în zonele de creastă. La Bâlea Lac nimeni nu îi va lua în seamă, pentru că aici se va ţine un concurs de free-ride. Toţi participanţii vor trebui să coboare în acelaşi timp pe o vale ce nu a fost încă anunţată. Pentru oamenii normali, staţiunile de pe Valea Prahovei, cu excepţia Predealului, oferă condiţii decente de schi. La Sinaia, stratul de zăpadă s-a îngroşat considerabil în urma ninsorilor căzute în această săptămână. În Valea Dorului va avea loc săptămâna viitoare Campionatul Naţional de Schi Alpin pentru copii.

Restricţii de circulaţie

Circulaţia pe trei drumuri naţionale va fi afectată mâine, cu ocazia desfăşurării Raliului Braşovului “Tess Rally”, etapa inaugurală a Campionatului Naţional de Raliuri din acest sezon. DN 1 E Poiana Braşov – Râşnov va fi închis între orele 9:15 şi 12:00, DN 73 Râşnov – Pârâul Rece de la 9:30 la ora 12:00, DN 1 A Săcele – Cheia, de la ora 11:00 la ora 16:30. DN 73 A Părâul Rece – Râşnov va fi închis de la ora 16:00 la 18:30, iar DN 1 E Râşnov – Poiana Braşov – Braşov de la ora 16:30 la ora 19:00.

No comments: