Thursday, March 6, 2008

Inferno la Balea Lac

Cea de-a doua ediţie a concursului de snowboard şi ski extrem “Inferno” va avea loc sâmbătă, 8 martie 2008, la Bâlea Lac. Competiţia organizată de Xventure Offroad Romania şi EGOevents este un eveniment deja consacrat în Austria şi adus în România de sportivul austriac Martin Freinadametz. Inferno se adresează în primul rând tinerilor care “se dau” din plăcere şi pentru care adrenalina sportului extrem a devenit un mod de viaţă. Cu un echipament minimal de ski sau snowboard, având la ei doar o doză de curaj, competitorii pleacă din vârful muntelui în bloc, pe un traseu pe care vor întâlni doar obstacole naturale, primul ajuns jos fiind declarat învingător.

“Inferno este o reducere la esenţe, o întoarcere la rădăcini şi o celebrare a spiritului de competiţie specific omului. Am adus acest concurs în România din dorinţa de a oferi cât mai multor dependenţi de adrenalină, posibilitatea de a practica aceste sporturi aşa cum ar trebui practicate, pentru distracţie. Competiţia rămâne o provocare pentru „rideri” dar înainte de toate, scopul ei este de a uni oameni care împărtăşesc aceleaşi valori, care vin aici pentru o zi de neuitat”, declară Martin Freinadametz, sportiv de origine austriacă stabilit la Sibiu, dublu campion mondial, triplu campion european şi de nouă ori campion naţional la snowboarding.

Traseul competiţiei include numeroase obstacole naturale şi va fi dezvăluit anunţat participanţilor doar în dimineaţa concursului la Vila Paltinu de la Bâlea Cascadă. Pentru ca norocul să nu fie un criteriu de desemnare a câştigătorului, Inferno se va desfăşura în două manşe. Astfel, amatorii şi profesioniştii de la ambele clase, ski şi snowboard, vor avea şanse egale în disputa pentru marele premiu: participarea la ediţia din acest an a Inferno Ischgl, competiţia-mamă, programată pe data de 15 martie, în Austria.

Competiţia s-a bucurat anul trecut de participarea a numeroşi “rideri” din Sibiu, Cluj, Târgu Mureş şi Bucureşti. Cei interesaţi să participe la ediţia din acest an sunt rugaţi să acceseze site-ul oficial al evenimentului, www.inferno.ws, sau să ne contacteze la adresa de e-mail: info@xventure.net pentru a primi mai multe detalii. Casca şi transmiţătorul pentru avalanşă sunt obligatorii, iar echipamentele de protecţie auxiliare sunt recomandate. Taxa de înscriere este de 30 de lei de persoană.

No comments: