Monday, March 1, 2010

Tomba se îmbracă de la Bacău

Italia şi-a scos pârleala prin Giuliano Razzoli. Prima participare, prima medalie de aur. Italianul care a devenit campion olimpic la slalom este antrenat de marele Alberto Tomba,cel care a fost prezent la Vancouver ca reporter de televiziune.
Postul Sky TV a tratat într-un mod aparte Jocurile Olimpice. Italienii au venit la Vancouver având în echipă nume mari din lumea sporturilor de iarnă. La schi alpin l-au avut ca specialist pe Alberto Tomba. Ce trebuia să facă italianul? La fiecare cursă stătea în zona mixtă şi le adresa întrebări schiorilor din "Cizmă". La slalomul masculin n-a mai rezistat şi a sărit gardul de bucurie.
Motivul? Medalia de aur a fost câştigată chiar de cel pe care îl antrenează, Giuliano Razzoli. Jurnalul Naţional l-a întâlnit după cursă pe Tomba la bufetul din centrul de presă şi a purtat un scurt dialog cu italianul.

Jurnalul Naţional: Ciao, Alberto! Ce faci?

Alberto Tomba: Bine, mulţumesc! Încerc să mănânc ceva. Tu?

Ai grijă să nu-ţi pătezi geaca cu fasole. Apropo, ştii că e făcută în România?

Geaca mea? Nu cred. E Vuarnet!

"Nu ştiam că Mutu a fost prins dopat!"
Ştiu, dar fabrica este în România, la Bacău, un oraş cu multe fete frumoase!

(Uluit, îşi dă geaca jos şi verifică.) Da, ai dreptate. Made in Romania. Nu ştiam, dar faceţi treabă bună! Bravo! De altfel, voi aveţi şi un fotbalist foarte bun în Italia.

Chivu?

Nu. Mutu.

L-au prins dopat!

Serios? Păcat, era foarte bun. La slalom aţi avut pe cineva?

Da. Numărul 70, Nan.

Pe ce loc a terminat?

A abandonat în manşa întâi.

De ce?

A ratat o poartă. A venit cu viteză prea mare.

Păcat, îmi pare rău.

"Razzoli este ca şi copilul meu"

Spune-mi despre Razzoli, doar eşti antrenorul lui.

A fost o zi minunată pentru noi. A câştigat medalia de aur şi este minunat. El locuieşte lângă casa mea. A fost primul la Zagreb, a fost primul la Kranska Gora, dar a abandonat în manşa a doua. Când a venit aici era în formă maximă, eu i-am zis doar să tacă şi să se concentreze.
Giuliano e ca şi copilul meu.
Felicitări! Dar să ştii că eu am ţinut cu Ivica Kostelic! Ţi-a plăcut cum a mers în manşa a doua? A venit mai bine ca Razzoli.

Scuze. Nu pot să vorbesc mai mult! Lucrez pentru Sky TV şi n-am voie să dau interviuri despre schi.

Bine, dar măcar o poză putem face împreună!

Hai să facem poză dacă fasole nu vrei. O să rămâi cu o amintire frumoasă de la Vancouver. S-o pui în ramă!

Abandon la slalom, locul 15 la bob
Specialist în slalom şi unul dintre primii trei schiori din Balcani, românul Ioan Nan a abandonat în manşa întâi. Acesta a schiat bine în prima parte a traseului, la primul timp intermediar având o întârziere de o secundă şi 7 sutimi. Din păcate însă, braşoveanul a venit prea tare la un moment dat şi a ratat o poartă, fiind nevoit să-şi întrerupă cursa. Condiţiile de concurs au fost destul de proaste. Organizatorii au împrăştiat azot pe pârtie şi au stropit cu apă pentru ca suprafaţa de concurs să fie cât mai bună, numai că zăpada din viraje a fost diferită faţă de cea dintre porţi, iar ceaţa a îngreunat vizibilitatea. În altă ordine de idei, echipajul de bob patru persoane format din Nicolae Istrate, Dănuţ Dovalciuc, Ionuţ Andrei şi Florin Crăciun s-a clasat pe locul 15. Românii au avut o întârziere de 4 secunde şi 43 de sutimi faţă de câştigători. Medalia de aur a revenit echipajului SUA 1, Germania 1 a venit pe 2, cu doar o sutime înaintea Canadei 1 (bronz).

1 comment:

Anonymous said...

de ce nu:)