Friday, February 8, 2008

Petrecere la Borşa

Astăzi încep la Borşa, în Maramureş, Serbările Zăpezii – ediţia 2008. Chiar dacă ultima oară a nins acum două săptămâni, în staţiunea din Munţii Rodnei încă se poate schia în condiţii bune.Maramureşenii îşi pun astăzi straie de sărbătoare, urcă pe schiuri şi petrec cu ocazia Festivalului "Serbările Zăpezii‘‘ – ediţia 2008. Evenimentul este organizat de autorităţile locale şi are ca invitaţi trupe precum Compact, DJ Project şi Direcţia 5.
SE POATE. Pentru ca lucrurile să fie perfecte, la Borşa ar cam trebui să mai ningă un pic. Pe pârtia Poiana Ştiol, în partea inferioară au apărut porţiuni cu gheaţă şi noroi, dar cu puţină atenţie se poate ajunge jos fără schiuri sau plăci zgâriate. Nu vă speriaţi! Nu este obligatoriu să schiaţi pe sub telescaun. Pârtia Vf. Poiana Ştiol, deservită de un teleschi rapid, are zăpadă destulă, iar administratorul a anunţat că va intra cu "ratracul‘‘ pe pistă pentru a evita formarea de taluzuri care îngreunează coborârile turiştilor.
ICE. Nu doar în Maramureş este sărbătoare. Valea Prahovei clocoteşte de evenimente. Cele mai importante se ţin la Buşteni, acolo unde Clubul Alpin Român şi Primăria Buşteni vor organiza trei concursuri de escaladă pe gheaţă. Peste 60 de sportivi de talie mondială se vor întrece pentru a acumula punctaj în Cupa Mondială, pentru a-şi disputa titlul de cel mai rapid căţărător pe gheaţă din lume şi pentru a cuceri primul titlu de campion internaţional al noului campionat CAR. Premiile depăşesc 25.000 de euro. "Panoul‘‘ va fi montat la baza pârtiei Kalinderu, în apropierea staţiei telescaunului.

No comments: