Tuesday, February 5, 2008

Week-end de pomină

Pârtiile din Masivul Postăvaru s-au prezentat impecabil în week-end-ul ce tocmai s-a încheiat. La telegondolă s-a stat la coadă cam zece minute din cauza numărului mare de schiori veniţi la munte.În urmă cu o săptămână, Poiana Braşov a avut parte de un viscol atât de puternic încât transportul pe cablu a fost paralizat. Supărare? Absolut deloc! Toată lumea a aşteptat week-end-ul cu gândul la zăpada din Masivul Postăvaru.
INVITAŢIE. "De zece ani de zile n-am mai avut zăpadă ca acum. E superb! Pârtiile arată excelent şi se poate coborî pe oriunde doreşti. D-abia aştept să urc în Postăvaru", spune încă de la prima oră Viorel Munteanu, unul dintre cei mai buni monitori de la Şcoala de Schi "Ana". Când îl auzi îţi strângi imediat legăturile de la clăpari, îţi pui schiurile pe umăr şi dai fuga să urci în telecabina Capra. Până la staţia superioară asculţi poveştile braşovenilor, care se laudă cu recordul lor de coborâri privind pe geam spre Sulinar şi Ruia. E abia a doua telecabină care urcă şi deja pârtiile sunt pline. Unul zice că nu a reuşit niciodată mai mult de 16-17 manşe, altul e mai fălos şi spune că dacă e liber la "gondolă" poate face şi 20-23 de ture. Discuţiile astea te ambiţionează şi imediat ce ajungi în Postăvaru o iei ca nebunu’ la vale, pe Kanzel, după care pe Sulinar. Probleme? Doar pe "Canal", unde schiorii coboară mai cu grijă şi zona se aglomerează. Când ajungi la telegondolă dai peste o coadă de vreo zece metri, exact cum e la Sinaia la telecabină. Aici însă merge repede! Nu aştepţi mai mult de zece minute să urci iar pe munte. E perfect, pentru că ai timp să îţi tragi sufletul. Te miri cum de nu ţi-ai zgâriat schiurile, lucru care i se întâmpla aproape oricui care venea să schieze în Poiana Braşov.
AUTENTIC. Pentru că suntem în România, au apărut şi problemele. Teleschiul Ruia s-a oprit de câteva ori din cauza unor probleme tehnice, iar după ora 12:00, din cauza numărului mare de schiori, pe Sulinar, cea mai solicitată pârtie, s-au format taluzuri. S-a făcut şi un pic de gheaţă, dar numai acolo unde amatorii de snowboard coborau în derapaj, măturând astfel zăpada.
LA TACLALE. O zi la schi cu prietenii include şi un ceai sau un vin fiert. În Poiana Braşov ai de ales între Pub Kanzel, aflat în staţia superioară a telecabinei mici, Cabana Postăvaru şi cele două terase de jos, Rossignol şi Coca Cola, situate la baza pârtiilor. Pe pârtia Bradul, rideri şi-au făcut de cap în snowpark-ul amenajat pe partea opusă teleschiului. Şi de această dată, cea mai mare problemă a turiştilor care au ajuns în staţiunea braşoveană a fost găsirea unui loc de parcare.

1 comment:

Anonymous said...

potiunea din drumul rosu, acolo unde se intresecteaza cu ruia, era un dezastru total din doua motive: multi schori neinitiati(nu incepatori) si doua hopuri de toata frumusetea. la primele ture de incalzire am zburat de mi-au sarit schiurile. iar pe partia lupului nu au intrat cu ratracul atat cat ar fi fost necesar. probabil ca nu mai aveau combustibil. i-am auzit vorbind ca nu prea au cum sa intre ca trebuie ancorat ratracul, partia fiind destul de inclinata. ha!ha! n-am mai auzit de asta.