Monday, August 4, 2008

Cupa Maramont


INFORMAŢII GENERALE

În perioada 29 - 31 August 2008 la Creasta Cocoşului, Munţii Gutâi, judeţul Maramureş, va avea loc a şasea ediţie a concursului de căţărare dotat cu CUPA MARAMONT. Organizator este firma GAMONTEC din Baia Mare.

CUPA MARAMONT este un concurs de căţărare privat, la care pot participa sportivi pasionaţi, cu oarecare experienţă, majori şi care îşi asumă pe proprie răspundere riscul ce poate apărea din cauza lor. În rest, organizatorii oferă securitate maximă şi asistenţă Salvamont.

Nu se percepe taxă de înscriere!

PREMII VALOROASE!

Se premiază primele trei locuri, atât la avansaţi, cât şi la începători, indiferent dacă echipa are componenţă masculină sau mixtă. Dacă se vor înscrie în concurs minim trei echipe feminine, acestea vor fi premiate separat.

PROGRAMUL COMPETIŢIEI

VINERI 29 August - Sosire participanţi şi înscrieri

SÂMBĂTĂ 30 August - 09.00 – 17.00 Desfăşurarea concursului

- 18.00 Festivitate de premiere

DUMINICĂ 31 August - Program liber de căţărare deschis şi publicului larg

SPONSORI

MARAMONT, CASSIN – Firma de echipamente de alpinism Italia, MAD ROCK – Firma de încălţăminte de căţărare SUA, VIBRAM – lider mondial în tălpi pentru încălţăminte sport Italia şi nu în ultimul rând prietenii noştri de la RED BULL

PARTENERI MEDIA

AXA TV Transilvania, Revista KNOX, Jurnalul Naţional, emaramures.ro, Televiziunea TL+, Kiss FM, Naţional FM, Revista 24-FUN, GLASUL MARAMUREŞULUI, GRAIUL MARAMUREŞULUI, INFORMAŢIA ZILEI, UJ SZO, www.alpinet.org, www.roclimbing.net , www.h2o.ro

REGULI GENERALE

Având în vedere că Cupa MARAMONT este o competiţie privată, organizatorul îşi rezervă dreptul de a avea propriul regulament de concurs şi de a face modificări la faţa locului în funcţie de diverşi factori sau de starea vremii, dar fără să lezeze spiritul de fair-play şi fără să favorizeze pe cineva anume.

Anul acesta se revine la Creasta Cocoşului, încercând să dăm concursului un aer competiţional inspirat de acum 20 de ani, încercând să dăm din nou o şansă, atât dezvoltării alpinismului în România, cât şi atragerea de noi iubitori ai acestui sport. Astfel, ne dorim ca regula generală să fie ca toţi participanţii să se simtă bine în inima muntelui.

Concursul din acest an nu va fi un concurs de căţărare de dificultate, ci unul de alpinism clasic pe echipe.

Se vor înscrie echipe formate din câte două persoane, care pot fi masculin, feminin sau mixt. Echipele mixte vor puncta în clasamentul masculin, iar echipele feminine separat. Se vor constitui două categorii de concurs: avansaţi şi începători.

În timpul afectat concursului, fiecare echipă va parcurge un număr cât mai mare de trasee alpine existente şi propuse de organizatori, care vor fi punctate în funcţie de gradul de dificultate. Echipa care adună cel mai mare număr de puncte în cele opt ore de escaladă va fi desemnată câştigătoare. Cu un minut înainte de expirarea celor opt ore, se poate intra în ultimul traseu propus.

Tehnica propusă va fi cea alpină, în care fiecare echipă va fi obligată să parcurgă traseul integral, putând folosi orice mijloace din alpinismul clasic. Se impune un echipament obligatoriu şi unul opţional.

Dacă sâmbătă vremea este rea, competiţia se amână pentru duminică, cu eventualitatea scurtării timpului de concurs.

ACCES, CAZARE

Cu trenul sau cu maşina până la Baia Mare sau Sighetu Marmaţiei, de unde se continuă drumul, din autogara Baia Mare sau Sighet cu autobuzul sau cu maşina pe DN 18 până la Hanul Pintea Viteazul. De la Hanul Pintea Viteazul se urmează poteca marcată bandă roşie, până la Creasta Cocoşului, circa două ore de mers.

Pentru cei care preferă drumurile forestiere, de la Mina Şuior se poate ajunge uşor cu maşina până la baza Crestei Cocoşului.

Există două posibilităţi de cazare cu cortul: campare în poiana de sub Creasta Cocoşului, în tabăra de bază, unde este acces la lemne şi apă sau campare sus pe platou, unde va avea loc competiţia, dar unde lemnele şi apa trebuie transportate de jos.

ECHIPAMENT

Având în vedere că această ediţie a Cupei Maramont se va desfăşura în stil alpin, se solicită un echipament obligatoriu compus dintr-o coardă 50 m pe echipă, ghete căţărare, ham omologat, minim 10 bucle echipate, cască de protecţie, dispozitive de asigurare.

Echipament opţional: magneziu, nuci, friend-uri.

SUCCES TUTUROR ŞI AŞTEPTĂM ÎN NUMĂR CÂT MAI MARE !

No comments: