Sunday, August 31, 2008

Prognoza pe trei luni

SEPTEMBRIE. Temperaturile medii lunare vor fi in general normale, exceptand sud-estul tarii, unde vor depasi valorile obisnuite. In intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot depasi 30 de grade Celsius in sudul tarii. In cele mai reci nopti temperaturile minime se pot apropia de limita de inghet in zonele depresionare din centrul si nordul tarii. Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale, prezentand tendinta spre excedent in vestul, centrul si nordul tarii.
OCTOMBRIE. Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de valorile normale, exceptand regiunile sud-estice unde pot fi mai mari decat mediile multianuale. In intervalele calde, temperaturile maxime pot sa depaseasca 25 de grade Celsius mai ales in sudul tarii. In zonele nordice si centrale in intervalele reci, temperaturile minime pot cobori sub limita de inghet, favorizand producerea brumelor si a inghetului la sol. Regimul pluviometric se va incadra in general in limite normale in regiunile sudice, iar in rest va prezenta tendinta de excedent.
NOIEMBRIE. Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de valorile normale, excepand extremitatea vestica, unde vor fi mai mici decat mediile multianuale. In intervalele calde, temperaturile maxime pot sa depaseasca 20 de grade Celsius in jumatatea sudica a tarii. In zonele nordice si centrale in intervale reci, temperaturile minime pot cobori sub -5 de grade Celsius. Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale, iar pe areale din jumatatea nordica vor fi mai mari decat normele climatologice.

No comments: