Tuesday, August 26, 2008

Ocolul lumii pe motocicleta




27.000km, 3 luni, 1 motocicleta, 1 cot, 1 picior, 1 incheietura, 1 sold, 2 palme, 4 degete, 25 de granite, 19 limbi, 9 filtre de ulei, 4 desfaceri de motor, oameni si oameni, fara masina de suport, fara sponsori, fara buget nelimitat, un plan de necrezut dar urmat si realizat.
Pe data de 27 Mai 2008, brasoveanul Dan Honciuc a plecat insotit de Cristina Banciu sa inconjoare lumea cu motocicleta. Traseul urmat a fost urmatorul: Romania-Bulgaria-Turcia-Georgia-Armenia-Nagorno Karabah-Armenia-Georgia-Azerbaijan-Turkmenistan-Uzbekistan-Kazachstan-Rusia-Mongolia-Rusia-Corea de Sud-Alaska-Canada-SUA-Canada-Franta-Germania-Austria-Ungaria-Romania.
Miercuri, 27 August 2008, Dan va ajunge la Brasov si isi va incheia traseul cu o conferinta de presa la galeria KronArt, la ora 14:00. Astfel se va incheia primul inconjur al lumii cu motocicleta realizat de un roman.
Dan va veni la conferinta pe Gnu, motocicleta marca KTM (LC4-400 model militar) care l-a insotit in calatorie. La conferinta urmeaza sa fie date detalii despre accidentele suferite pe parcurs (in Mongolia sau Siberia), dificultatile si situatiile instabile politic (Georgia si Nagorno Karabah) depasite.
Conferinta va fi urmata de o intalnire cu motociclistii brasoveni la care vor fi prezentate fotografii si documente din calatorie.
O succesiune similara de evenimente va avea loc joi 28 August 2008, in Bucuresti, la Libraria Carturesti, unde de la ora 17:00 va avea loc o conferinta de presa, pentru ca de la ora 17:30 sa se desfasoare o intalnire cu publicul interesat de calatorie, cu prezentarea de fotografii, documente si discutii libere.
Sambata Dan va pleca din nou din tara spre Austria si apoi Norvegia pe Nakamura (a doua sa motocicleta, o Yamaha TDM 850) asa ca jurnalistii interesati sunt rugati sa fie prezenti la una din cele doua conferinte de presa, alte posibilitati de contact ulterioare fiind destul de reduse.

No comments: