Saturday, August 2, 2008

Mii de turisti îsi petrec week-end-ul pe Valea Prahovei

Mii de turişti îşi petrec acest sfârşit de săptămână pe Valea Prahovei, mulţi dintre ei alegând să urce pe munte, telecabina din staţiunea Buşteni transportând, sâmbătă, peste 1 500 de persoane către platoul Bucegi, Babele şi Peştera.
Potrivit reprezentanţilor Dispeceratului de monitorizare a traficului rutier Sinaia, sâmbătă, între orele 8.00 şi 16.00, aproximativ 9 000 de autovehicule au urcat către staţiunile de pe Valea Prahovei, numărul maşinilor care au coborât dinspre munte fiind de aproximativ 4 500.
Din cauza numărului mare de turişti care au ales să-şi petreacă week-end-ul pe Valea Prahovei, traficul rutier este îngreunat între staţiunile Sinaia şi Buşteni, unde se formează coloane de maşini, şoferii fiind nevoiţi să circule cu viteză redusă, de aproximativ 10 – 15 kilometri pe oră. Poliţiştii au precizat că nu se înregistrează blocaje în trafic între cele două staţiuni.
Foarte mulţi dintre turişti urcă pe munte, telecabina din Buşteni transportând, sâmbătă, peste 1 500 de persoane către platoul Bucegi.
Potrivit şefului de instalaţie, Gabriel Panac, numărul celor care urcă spre platoul Bucegi este cu mult mai mare faţă de o zi obişnuită şi foarte mare comparativ în raport cu capacitatea acestei instalaţii de transport, telecabina din Buşteni transportând 120 de persoane pe oră.
Acesta este motivul pentru care la telecabină s-au format cozi, oamenii aşteptând minute în şir pentru a prinde un loc în cabina care-i transportă către vârful muntelui, pe platoul Bucegi sau în zonele Babele şi Peştera.

No comments: