Friday, August 1, 2008

Red Bull Romaniacs 2008 – 5 ani de Hard Enduro

Cea de-a V-a ediţie a raliului „Red Bull Romaniacs”, competiţia enduro cu cel mai mare grad de dificultate din lume, se va desfăşura anul acesta în perioada 13-17 septembrie. Conform tradiţiei, raliul debutează cu un prolog spectaculos în centrul Sibiului, pe Bulevardul Corneliu Coposu, urmat de patru zile de concurs pe un traseu solicitant ce străbate Carpaţii Meridionali din zona Sibiu – Sebeş – Alba Iulia. La ediţia din acest an vor lua startul 230 de participanţi din 25 de natiuni.

Înscrierile pentru „Red Bull Romaniacs” 2008 au fost închise încă din luna martie, la doar o luna dupa deschidere si cu 6 luni inainte de start. În cele patru zile de off-road, concurenţii vor strabate distante cuprinse intre 150 si 200 de km/zi de la zone uşor accesibile din jurul Sibiului, Curmătura Ştezii, Păltiniş, Guşteriţa până la zone situate la înălţimi de 2200 de m în Munţii Lotrioara.

Pentru a putea fi urmărit de un număr cât mai mare de spectatori, motociliştii vor intra în competiţie cu o zi mai devreme decât anul trecut. "Am mutat etapa de prolog sâmbăta, 13 septembrie, pentru ca duminică, în prima zi de off-road, să fie câţi mai mulţi spectatori pe traseu. Mare parte din traseele din această zi vor trece prin zonele unde sibienii merg de obicei la iarbă verde, adică prin zona Păltiniş, Rasinari si Curmătura Ştezei", a declarat Martin Freinadametz, organizatorul raliului.
„Red Bull Romaniacs” a debutat în 2004 cu 30 de concurenţi reuşind astăzi dupa cinci edtitii sa adune la start 230 de impatimiti ai acestui sport, din care 30 vor concura la clasa Profesionisti. La competiţia din acest an vor fi reprezentate 25 de ţări, de la Germania care va aduce un număr de 44 de participanţi, până la ţări precum Andora, Africa de Sud, Noua Zeelanda, Elveţia, Norvegia, Canada, Botswana, Italia sau Siria. Numărul românilor înscrişi la ediţia din acest an este de 18.
Desi francezul Cyril Despres, detinatorul a trei titluri de castigator a „Red Bull Romaniacs”, nu va veni la Sibiu, ediţia din acest an nu va duce lipsă de nume grele din lumea enduro-ului mondial. Între acestea, Andreas Letenbicheler (DE), Michel Gau (FRA), Paul Bolton (UK), Gerhard Forester (DE), Chris Birch (NZ), Mark Jackson (UK), Frans Verhoeven(NED).

No comments: