Wednesday, December 16, 2009

Actualizare a atentionãrii meteorologice Cod galben, transmisã cãtre 30 de prefecturi

Centrul pentru Situatii de Urgentã din cadrul Ministerului Mediului a trimis cãtre 30 de prefecturi, azi dimineatã, o actualizare a atentionãrii meteorologice Cod galben de ninsori si vânt puternic, valabilã pânã joi, la ora 12:00.
Actualizarea atentionãrii meteorologice a fost transmisã prefecturilor Arges, Bacãu, Bistrita-Nãsãud, Botosani, Brasov, Brãila, Bucuresti, Buzãu, Cãlãrasi, Caras-Severin, Constanta, Covasna, Dâmbovita, Galati, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Prahova, Suceava, Tulcea, Vâlcea, Vaslui si Vrancea, în baza unei atenuionãri a Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).
Fenomenele vizate sunt ninsori si intensificãri ale vântului valabilã de azi, de la ora 11.00, pânã joi, la ora 12:00.
În estul si sud-estul tãrii, precum si la munte, cantitãtile de apã vor depãsi local 15 - 20 de litri pe metru pãtrat, iar vântul va prezenta intensificãri sustinute viscolind si troienind ninsoarea. În Dobrogea si în sudul si estul Munteniei se va produce polei.
În judetele Vrancea, Galati, Buzãu si Brãila intensitatea vântului va fi mai mare.
Meteorologii au emis, luni, o atentionare meteo cod galben, prognozând cã, de marti de la prânz si pânã joi la prânz, va ninge în majoritatea zonelor tãrii, iar la munte va fi viscol.

No comments: