Tuesday, December 15, 2009

Circulatie îngreunatã pe 39 de sectoare de drum din judetul Cluj, din cauza zãpezii

Circulatia rutierã este îngreunatã, azi, pe 39 de sectoare de drum din judetul Cluj, din cauza zãpezii, însã nici o sosea nu este blocatã, fiind mobilizate mai multe utilaje pentru curãtarea carosabilului.
Directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public si Privat Cluj, Mircea Avram, a declarat, azi, cã nici un drum din judetul Cluj nu este blocat.
Potrivit sursei citate, se actioneazã pe toate drumurile din judet pentru curãtarea carosabilului, fiind mobilizate toate cele 97 utilaje de care dispune institutia.
"Lansãm un apel cãtre soferi sã nu se aventureze fãrã sã aibã dotãrile necesare pentru circulatia pe timp de iarnã, fiind vorba în special de cauciucuri. La nivelul RAADPP, au fost fixate cinci sectoare pentru care a fost nominalizat câte un responsabil care sã supravegheze modul în care se desfãsoarã activitatea de întretinere a drumurilor judetene", a spus Avram.
Conform unui comunicat al Regiei Autonome a Drumurilor Judetene Cluj, circulatia autovehiculelor este îngreunatã din cauza zãpezii pe 39 de sectoare de drum.
"În vederea îmbunãtãtirii conditiilor de circulatie, Regia Autonomã a Drumurilor Judetene Cluj actioneazã cu utilaje cu lamã, precum si cu alte mijloace auto pentru curãtarea zãpezii de pe carosabil, precum si cu materiale antiderapante, pentru combaterea ghetusului si a poleiului. Din cauza ninsorilor cãzute în timpul noptii si al diminetii, zãpada depusã pe carosabil este între unu si cinci centimetri", mentioneazã sursa citatã.
Conform comunicatului, azi se actioneazã pe 42 de sectoare de drumuri judetene cu utilaje si mijloace auto, iar în ziua precendentã au intervenit 36 de utilaje ale RADJ, cu ajutorul cãrora au fost împrãstiate, pe 54 de sectoare de drum, 320 de tone de material antiderapant, inclusiv sare.

No comments: