Thursday, December 17, 2009

Reka Ferencz, cea mai buna biatlonista din Romania

Romania isi face speranta pentru castigarea unei medalii la Jocurile Olimpice prin Eva Tofalvi sau prin stafeta feminina de biatlon. Din pacate, fetele nu sunt deloc in forma in acest moment, lucru care il infurie la culme pe Puiu Gaspar, secretarul general al Federatiei Romane de Schi si Biatlon. Oficialul FRSB le-a bagat in sedinta pe biatlonista dupa rusinea pe care o trait-o Romania saptamana trecuta, in etapa de Cupa Mondiala care a avut loc la Hochfilzen, cand "stafeta" s-a clasat pe un umilitor loc 17. "Nu se poate asa ceva. Trebuie sa se trezeasca. Au avut cele mai bune conditii de pregatire", a tunat Gaspar.
Astazi, intr-o noua etapa de Cupa Mondiala, desfasurata Pokljuka - Slovenia, surpriza a venit din partea mezinei lotului olimpic de biatlon. Reka Ferencz a reusit sa le invinga pe mult mai experimentatele Dana Plotogea, Eva Tofalvi, Alexandra Stoian si Mihaela Purdea. Din pacate, nici una dintre biatlonistele antrenate de Gheorghe Stoian si Marton Simon nu a reusit sa traga perfect.
La baieti, Stefan Gavrila si-a "luat" din nou peste 11 minute, in vreme ce Roland Gerbacea a fost undeva la jumatatea clasamentului, la 5 minute in spatele castigatorului

No comments: