Tuesday, December 15, 2009

Mai multe utilaje intervin pe drumuri din Covasna si Harghita, traficul se desfãsoarã fãrã probleme

Douãzeci de utilaje intervin, azi dimineatã, pe drumurile nationale din Covasna, în special în Pasul Oituz si în zona Întorsura Buzãului, iar în Harghita drumarii actioneazã cu 28 de utilaje si se împrãstie material antiderapant, în cele douã judete traficul rutier desfãsurându-se fãrã probleme.
Seful Sectiei de Drumuri Nationale Covasna, Sorin Stoican, a declarat cã, desi a nins în ultimele 24 de ore, în special în Pasul Oituz si în zona Întorsurii Buzãului, nu existã probleme în ceea ce priveste circulatia rutierã.
Sorin Stoican a mentionat cã aproximativ douãzeci de utilaje intervin, azi, pe drumurile nationale care traverseazã judetul Covasna, pentru a curãta carosabilul.
La rândul sãu, purtãtorul de cuvânt al Politiei Judetene Covasna, Buzsi Andrea, a declarat cã pe drumurile din judet se circulã în condiþii de iarnã, dar nu sunt probleme în trafic.
Pe de altã parte, directorul Sectiei Drumuri Nationale (SDN) Harghita, Cãtãlin Romanescu, a declarat, azi, cã traficul se desfãsoarã în conditii de iarnã pe toate drumurile din judet, stratul de zãpadã depus pe carosabil variind între unu si trei centimetri.
"Circulatia se desfãsoarã în conditii de iarnã pe DN 12A Miercurea Ciuc - Comãnesti, pe DN 12C în zona Lacu Rosu, pe DN 13A Miercurea Ciuc - Odorheiu Secuiesc, pe DN 13B Praid - Bucin - Gheorgheni si pe Drumul European 578 Tusnad - Miercurea Ciuc", a precizat Romanescu.
Potrivit sursei citate, drumarii actioneazã cu 28 de utilaje de deszãpezire cu lamã si cu 12 încãrcãtoare din care împrãstie material antiderapant.
La rândul sãu, meteorologul de la statia Miercurea Ciuc Tanko Karoly a afirmat cã ninsorile au început sã cadã în jurul orei 3.00 si la ora actualã ninge în tot judetul, aceleasi conditii mentinându-se si în urmãtoarele douã zile.
"La Miercurea Ciuc, Tusnad si pe Vârful Bucin s-a depus un strat de zãpadã de patru centimetri. Vremea se mentine închisã, ninsorile vor fi abundente, în urmãtoarele douã zile depãsind pe alocuri 15 centimetri, iar vântul va sufla cu putere în zonele montane înalte, viscolind zãpada", a detaliat Tanko Karoly.
Politistii rutieri patruleazã pe drumurile din Harghita, în special în zonele cu potential ridicat de producere a blocajelor în trafic si avertizeazã soferii sã nu porneascã la drum cu autovehiculele neechipate corespunzãtor cu anvelope de iarnã si lanturi antiderapante.

No comments: