Friday, December 18, 2009

Trafic rutier dificil pe 6 drumuri nationale si 30 de artere judetene din cauza ninsorii

Circulatia rutierã se desfãsoarã cu dificultate, azi, pe sase drumuri nationale si pe cel putin 30 de drumuri judetene din Hunedoara, din cauza ninsorii, iar autoritãtile judetene spun cã se actioneazã cu utilaje pentru curãtarea soselelor de zãpadã si polei, astfel cã nu sunt artere blocate.
Peste 40 de utilaje intervin pe sase drumuri nationale care strãbat judetul Hunedoara, astfel cã se circulã, dar în conditii de iarnã, pentru cã în zonã ninge.
"Ninge peste tot în judetul Hunedoara si intervenim pe sase drumuri nationale - DN 7 între Deva si Orãstie, pe DN 74 între Deva si Abrud, DN 76 între Deva si Brad, spre Oradea. De asemenea, intervenim pe DN 68 între Hateg si Caransebes, pe DN 66A între Iscroni si Câmpu lui Neag si pe DN 66 între Simeria si Petrosani", a declarat, azi, seful Directiei Regionale de Drumuri si Poduri Hunedoara, Gheoghe Brânzan.
Potrivit sursei citate, se circulã cu dificultate si în Defileul Jiului, de la Petrosani pânã la limita cu judetul Gorj, însã aici traficul este îngreunat si de restrictiile de vitezã impuse de contructorul care reabiliteazã drumul si care a fost nevoit sã întrerupã lucrãrile pe timp de iarnã.
"Între Petrosani si limita cu judetul Gorj sunt restrictii rutiere. În unele zone se circulã pe o singurã bandã, zonele fiind semaforizate si marcate cu indicatoare de prioritate", a declarat Brânzan.
Alte peste 30 de drumuri judetene sunt curatate de zãpadã de reprezentantii Societãtii Drumuri si Poduri Deva, care actioneazã cu peste 35 de utilaje.
"Utilajele sunt pe drumuri de aproape patru zile, de când au început ninsorile în judetul Huendoara, si de atunci le mutãm de pe un drum pe altul, în functie de necesitãti. Oamenii lucreazã pe ture astfel, încât sã se poatã actiona tot timpul dacã este cazul. Nu sunt drumuri blocate, însã se circulã în conditii de iarnã, cu vitezã redusã. Se împrãstie material antiderapant, iar în unele locuri se actioneazã cu tractor cu lamã", a declarat, azi, ofiterul de serviciu de la Drumuri si Poduri Deva, Georgeta Varga.
Potrivit sursei citate, în zonele Hateg, Hunedoara si Deva si a nins cel mai mult si acolo sunt concentrate utilajele de deszãpezire.
"În zona Hateg se actioneazã pe DJ 687C Hateg-Rãchitova, pe DJ 686 Suseni-Râusor, pe DJ 687A Silvas-Hateg si pe DJ 687K Silvas-Prislop, iar în zona Hunedoara utilajele sunt concentrate pe drumul 687 Sântuhalm-Hunedoara-Cãlan", a declarat Varga.
Potrivit sursei citate, în zona Deva se actioneazã cu un tractor cu lamã si se aruncã antiderapant pe DJ 687 Sântuhalm - Pestis, DJ 706A Pãulis -Chiscãdaga, DJ 761 Soimus - Certej - Sãcãrâmb, DJ 706A Pãulis - Bãita, DJ 706 Ilia - Vorta - Visca, DJ 706A Pãulis - Ilia.
"Si în zona Orãstie se actioneazã pe DJ 668 Tãmãseasa-Dâncu Mare, 668B Turmas-Jeledinti, 709G de la DN7 spre Turdas, 107A Geoagiu-Rapoltu Mare, 705G Romos-Romosel, 761 Geoagiu-Geoagiu Bãi, 705 de la DN7 pânã la Almasu Mic, 705D Bozes-Bãcâia, 705 Geoagiu-Balsa, 705A Orãstie-Costesti si DJ 741 spre Poiana", a declarat ofiterul de serviciu de la Drumuri si Poduri Deva.
În Valea Jiului, ultilajele actioneazã pe DJ 709F de la DN 7A si pânã la Cabana Rusu, pe DJ 709H Jiet-Petrila si pe DJ 664 Lupeni-Straja.

No comments: