Thursday, June 14, 2007

Tariceanu a luat-o razna


Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat azi la Sinaia, că a discutat cu autorităţile locale din staţiunile de pe Valea Prahovei formarea unei microregiuni pentru implementarea unui proiect turistic global, nefiind exclusă organizarea în zonă a Jocurilor Olimpice de Iarnă, în anul 2022.
Într-o conferinţă de presă susţinută la Sinaia, Tăriceanu a afirmat că în discuţiile cu autorităţile locale din staţiunile Predeal, Azuga, Buşteni şi Sinaia nu a fost exclusă posibilitatea organizării în staţiunile de pe Valea Prahovei a Jocurilor Olimpice de Iarnă în anul 2022, dar şi posibilitatea organizării în anul 2013 a Festivalului Sporturilor de Iarnă pentru Tineret.
La rândul său, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, a afirmat că România are potenţial pentru a-şi depune candidatura în vederea organizării Olimpiadei de Iarnă din anul 2022, având în vedere proiectele ce vor fi implementate în următorii ani pe Valea Prahovei. Morariu nu a putut preciza însă care ar fi costurile necesare organizării unui asemenea eveniment sportiv. El a menţionat că aproximativ jumătate din fondurile necesare sunt asigurate de Comitetul Olimpic Internaţional, iar infrastructura ce va fi creată în vederea organizării JO va atrage ulterior foarte mulţi turişti.
Preşedintele COR a mai declarat că organizarea, în 2013, a unui Festival al Sporturilor de Iarnă pentru Tineret în cele patru staţiuni de pe Valea Prahovei reprezintă un exerciţiu pentru pasul următor, şi anume organizarea JO de Iarnă.
Premierul a participat, azi după-amiază, la Sinaia, la lucrările reuniunii pe tema dezvoltării turismului pe Valea superioară a Prahovei, la care au luat parte şi ministrul pentru IMM, Comerţ, Turism, Profesii Liberale, Ovidiu Silaghi, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţei, Laszlo Borbely, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, preşedintele CJ Prahova, Florin Anghel, primarii staţiunilor de pe Valea Prahovei şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

No comments: