Friday, June 15, 2007

Raidul de aventurã Eco-Explora a adunat tineri din toatã Transilvania

Cea de-a treia ediþie a Raidului de aventurã Eco-Explora, care a început vineri, la Baia Mare, a strâns zeci din tineri din toatã Transilvania pentru a participa timp de trei zile la unul dintre cele mai palpitante iesiri pe munte.
Cele 17 echipe de sportivi vor avea parte de toate ingredientele unui raid de aventurã care include probele de ciclism, escaladã, orientare turisticã si exercitii de supravietuire.
Campionii de anul trecut au revenit în Maramures, atrasi de dificultatea traseului si pitorescul zonelor alpine. Chiar si arbitrii din vara trecutã au renuntat la arbitrajul acestei competitii, lãsând locul altora, si s-au înscris la concurs, de dragul insolitului.
Mihai Tãmas, unul dintre organizatorii raidului, i-a avertizat pe participanti azi, cu câteva ore înaintea startului, cã cea mai mare parte a traseului ales nu este marcat în întregime si cã existã riscul sã se rãtãceascã dacã nu se va respecta harta.
“Am ales zone montane foarte putin circulate, cu foarte putine surse de apã, teren extrem de accidentat, care solicitã escalada si provizii de hranã, în cazul în care participantii se descurcã mai greu”, a spus Mihai Tãmas.
Acesta a avertizat cele 17 echipe cã ar putea sã meargã pe munte si câte zece ore de traseu întins fãrã a întâlni nici un izvor, asa cã le-a recomandat sã ia niste bidonase cu apã.
Raidul de aventurã Eco-Explora din acest an cuprinde o probã montanã de 200 de kilometri si o alta de 140 kilometri, în care participantii vor ajunge la aproximativ 1.800 de metri altitudine în Muntii Gutâiului si Tiblesului, pe durata celor trei zile de competitie.
Competitia cuprinde probe de orientare turisticã, alpinism, mers pe bicicletã ai coborâre în canoe pe râurile de munte. Traseul ales anul acesta a fost cotat ca unul extrem de greu din cauza terenului sãlbatic.
Raidul Eco-Explora este finantat de Fundatia Maratin, AlpSind, Fundatia Judeteanã pentru Tineret, Asociatia Kelsen si firme private din municipiul Baia Mare.
La raid s-au înscris echipaje din Bucuresti, Brasov, Timisoara, Baia Mare, Sibiu si Cluj. Raidul se încheie duminicã seara, la Baia Mare, când va fi cunoscutã si echipa câstigãtoare.

1 comment:

Anonymous said...

Aveti mai multe detalii despre concurs? Rezultate?