A nins atât de mult în România încât se poate schia chiar şi la Piatra Neamţ! În aceste zile, toată ţara e pe schiuri, profitând de ninsorile care au băgat totul sub zăpadă.
Circulaţie îngreunată, frig năpraznic, zăpadă cât cuprinde şi vânt aspru, cele mai importante ingrediente ale iernii. Iubitorii sporturilor de iarnă sunt imuni la toate acestea. Pentru ei nu contează decât să funcţioneze instalaţia de transport pe cablu şi să fie suficientă zăpadă încât să nu-şi distrugă echipamentul pe pârtie.
MOLDOVA, GAZDĂ BUNĂ
Week-end-ul acesta a adus un puhoi de turişti în toate staţiunile montane din România. Nu vorbim doar de Valea Prahovei sau de Poiana Braşov, unde a fost lume ca la bâlci, ci de locuri care nu au o tradiţie puternică în schi şi snowboard. Ninsorile au fost atât de puternice în Moldova încât pârtia Cozla de la Piatra Neamţ a putut fi deschisă încă de vineri, iar sâmbătă şi duminică s-a schiat şi seara, pe nocturnă. Exact ca în cele mai frumoase vise ale localnicilor, care nu şi-au imaginat niciodată că oraşul de la poalele Muntelui Pietricica va ajunge vreodată destinaţie de schi. Cei care au ales Vatra Dornei n-au ce regreta. Pârtiile din centrul staţiunii s-au prezentat în condiţii perfecte. "Îmi voi petrece Sărbătorile la Vatra Dornei, la sora mea. Nu mă aşteptam să fie atât de multă zăpadă şi nici atât de multă lume. Cred că voi avea cel mai frumos concediu", a spus Mihai Ichim, unul dintre turiştii care s-au aflat în week-end pe pârtia Parc din staţiunea suceveană. De la schi, turiştii pot merge direct la centrul SPA de la Complexul Bradul - Călimani. Practic, te relaxezi în piscină, iar pe fereastră poţi vedea pârtiile de schi. Exact ca în Austria. Nu degeaba se spune că Vatra Dornei seamănă cu Salzburg.
LOCURI LIBERE LA STRAJA
Cei care vor să-şi petreacă vacanţa de Sărbători la schi trebuie să ştie că cele mai multe locuri libere sunt la Straja. Atenţie totuşi la condiţiile care vă sunt oferite. Cabanele cu pretenţii au fost închiriate cu mult timp înainte. S-ar putea ca la telefon să vi se spună că aveţi asigurate trei mese pe zi, iar când ajungeţi acolo să vă pomeniţi că staţi într-o cabană care nu doar că nu are restaurant, nici măcar bucătărie. Locuri libere sunt şi la Bâlea Lac, la unele dintre cele două cabane săseşti. Revelionul, care înseamnă două nopţi de cazare, cină festivă şi mic dejun, costă 200 de euro de persoană. Cert este că hotelul de gheaţă la care se lucrează intens în aceste zile va fi gata până la sfârşitul anului, astfel că turiştii care au ales să petreacă la cumpăna dintre ani în Ice Hotel Bâlea Lac pot sta liniştiţi. www.jurnalul.ro transmite în direct construcţia hotelului de gheaţă.
RĂMĂNE DOAR ARIEŞENI
Şi în această iarnă, singurul loc de pe Valea Arieşului unde se va putea schia va fi la Vârtop - Arieşeni. Nu a nins la fel de mult ca în anii trecuţi, dar se poate schia fără probleme pe cele două pârtii. Din păcate, lucrările la telescaunul de la Gârda de Sus nu au fost finalizate, astfel că investitorul a decis să inaugureze domeniul schiabil abia la începutul sezonului viitor.
Sunday, December 20, 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Salut ! Mai adauga si Constanta acolo :P ! M-am dat cu placa in Parcul Tabacariei din Constanta ! :D
Super tare,se pare ca ,gondola de la Mamaia ar putea avea o utilitate in sfarsit pentru cei carora le place kiteskiul.
Post a Comment