Monday, December 14, 2009

Martin Freinademetz revine in Dakar

Organizatorul celui mai dificil raliu hard enduro din lume, Red Bull Romaniacs va concura in perioada 1-17 ianuarie in cea de a 32-a editie a Dakar-ului, cel mai dificil rally-raid al lumii.

Martin Freinademetz este cunoscut in intreaga lume datorita performantelor din snowboard, unde a fost campion mondial si european. Insa din 2004 incoace numele sau se leaga de Red Bull Romaniacs raliul hard enduro care a fost catalogat rapid ca fiind cel mai dificil din lume. Pentru ca Martin este un om care doreste sa isi depaseasca limitele, iar Dakar-ul este rally-raid-ul care timp de doua saptamani te solicita din toate punctele de vedere si iti ofera o aventura unica in viata, austriacul stabilit in Sibiu a decis sa revina.
In 2007, Martin a fost unul din putinii norocosi care reusesc sa termine Dakar-ul chiar de la prima participare si si-a indeplinit visul. A ajuns la finisul raliului care a marcat Africa. La trei ani dupa terminarea primului sau Dakar, revenirea a fost determinata de dorinta de a termina cel mai dificil raliu al lumii si in configuratia America de Sud.
Asa ca pe 1 ianuarie 2010 Martin Freinademetz, organizatorul Red Bull Romaniacs si cel care de-a lungul timpului in acest raliu hard enduro a “chinuit” cativa din riderii de top din Dakar, va lua startul in cea de a 32-a editie a celui mai lung rally-raid din lume.
Pentru a se antrena in vedere participarii la Dakar 2010, Martin a concurat alaturi de Andy Fazekas (organizatorul Prologului Red Bull Romaniacs) la Roof of Africa, competitie care se desfasoara in cea mai inalta zona muntoasa din Africa de Sud. Experienta de la Roof of Africa il va ajuta pe Martin in zilele in care probele speciale ale Dakar-ului se vor desfasura in Anzi.
Martin Freinadametz: “ Imi place foarte mult Argentina, iar Dakar 2010 este unica ocazie pe care o aveam sa pot concura in America de Sud. Mai ales intr-un raliu cu probe a caror lungime totala depaseste 4.000 de km. Vom traversa Patagonia, Anzii si cinci zile le vom petrece in desertul Atacama. Voi lua startul din Buenos Aires cu scopul de a termina pentru a doua oara cel mai dur rally-raid al lumii si sper sa revin, pe 16 ianuarie, in Buenos Aires in postura de invingator in lupta cu cel mai arid desert din lume.
Intrunfel, Dakar 2010 va fi pentru mine o vacanta pe care altfel nu mi-as fi permis sa mi-o iau pentru ca suntem in plina perioada de pregatiri pentru cea de a saptea editie a Red Bull Romaniacs. Aceasta se va desfasura in perioada 26-30 iunie in Sibiu si in imprejurimi.”

1 comment:

Privacy Policy said...

rofilelistpunctblogspotpunctcom fara invitatie fara sa stai la ratie la seed si restul tampeniilor doar torrente