Thursday, November 22, 2007

Investiţie record

Masivul Postăvaru îşi va lărgi arealul schiabil în următorii ani. Proiectul va fi realizat prin fonduri structurale, la care se vor adăuga banii proveniţi de la bugetul local şi de la investitorii privaţi.
La cererea Consiliului Judeţean Braşov, firma Klenkhart & Partner Consulting din Austria a realizat un proiect privind dezvoltarea staţiunii Poiana Braşov. Pentru realizare sunt necesare fonduri în valoare de 45,5 milioane de euro.
TEHNIC. În prima fază se intenţionează montarea de instalaţii de produs zăpadă artificială pe toate pârtiile. În acest sens, în Platoul Ruia va fi amenajat un lac artificial, care pe timp de vară va putea fi folosit şi pentru agrement. Pentru că Masivul Postăvaru este unul calcaros, pe fundul lacului va exista o folie care va împiedica scurgerea apei. În plus, pârtiile vor fi îndreptate şi lărgite pentru a spori rolul zăpezii artificiale.
LARG. Pe lângă toate acestea vor apărea şi pârtii noi, care să asigure o mai bună comunicare cu parcările şi instalaţiile de transport pe cablu. Astfel, între Sulinar şi Bradul va apărea o variantă de legătură, menită să pună în valoare telecabina Capra. De asemenea, pârtia Lupului va fi reamenajată şi va fi deservită de un telescaun modern. În faza a doua a proiectului urmează ca domeniul schiabil să fie extins către Râşnov.

No comments: