Friday, November 23, 2007

VITEZA IN CANADA

În urmă cu un an, coborârea din staţiunea canadiană a fost câştigată de Marco Buehel, urmat de reprezentantul gazdelor Manuel Osborne Paradis. Super uriaşul din noiembrie 2006 s-a încheiat cu victoria lui John Kucera, acela rămânând singurul succes din carieră.
Învingătorul la general din urmă cu două sezoane, austriacul Benjamin Raich, un specialist al probelor tehnice, speră să câştige cât mai multe puncte şi în cursele de viteză din localitatea canadiană. "Traseul este destul de uşor, fără viraje prea mare, fără săritori uriaşe. Problema este că panta nu e foarte mare şi nu poţi obţine viteza foarte repede. Nu am avut rezultate prea bune la coborâre, însă la super uriaş m-am clasat al doilea şi al patrulea şi sunt sigur că pot schia mai repede de-atât", a declarat Raich.
Anul acesta, marele glob de cristal a fost câştigat de Aksel Lund Svindal, norvegianul excelent în toate probele. Scandinavul a început cu dreptul şi în acest sezon, după victoria realizată pe gheţarul de la Soelden, în concursul de uriaş din debutul Cupei Mondiale, şi a fost al 13-lea în slalomul de la Reiteralm. "Zăpada din Scandinavia seamănă cu cea din America de Nord mai mult decât cea din centrul Europei. Americanii o numesc "Zăpadă pentru eroi", pentru că poţi schia asemeni unui erou. Poţi face orice doreşti. Dacă ai rămas în urmă, tragi mai tare, iar schiurile vor alerga mai repede şi vei reveni pe trasa ideală. Este o combinaţie a felului în care schiez eu şi a condiţiile cu care m-am obişnuit în Norvegia. Este o diferenţă uriaşă, după ce pleci din Lake Louise şi ajungi la Beaver Creek. Asta din cauza zăpezii, mai multă, şi a pantei, mai abruptă, plus a săritorilor mai mari. E bine că Lake Louise e programată prima, pentru a te reobişnui cu senzaţiile de la coborâre", este de parere Svindal.
Pentru moment, etapa de la Beaver Creek nu este confirmată, din cauza lipsei zăpezii din State. Coborârea de la Lake Louise, în direct la Eurosport, sâmbătă, de la ora 20:30. Super uriaşul este programat o zi mai târziu, duminică, de la aceeaşi oră, de asemenea în direct la Eurosport. (sursa: Eurosport.ro)

No comments: