Sinaia a redevenit în week-end-ul ce tocmai s-a încheiat "perla staţiunilor de schi". Turiştii s-au înghesuit pe pârtii, formând cozi uriaşe la instalaţiile de transport pe cablu.Valea Prahovei este ca un şantier. La Azuga se construieşte o nouă telegondolă, la fel şi la Sinaia. Prin tot acest peisaj, schiorii se încăpăţânează să-şi facă loc către pârtii. În condiţiile în care în Poiana Braşov e mai multă iarbă decât zăpadă, toată lumea a dat năvală la Sinaia. Asta şi pentru că la Buşteni nu se poate schia deloc, la Azuga a mers doar un teleschi, iar în Predeal erau deschise doar pistele Cocoşul şi Subteleferic.
BULUC. Sinaia a fost practic sugrumată de turişti în week-end. Drumul spre Cota 1.400 a fost închis, pe motiv că se montează cablurile la telegondolă. În plus, pe ultima bucată, şoseaua era acoperită cu zăpadă. Astfel, toată lumea care a vrut să schieze a trebuit să urce cu telecabina direct din Sinaia, acolo unde s-a format o coadă atât de lungă, încât trebuia să aştepţi vreo două ore până să îţi vină rândul să pleci pe cablu. Au scăpat de acest infern doar cei care s-au trezit la prima oră şi au ajuns la telecabină până la ora 10:00. Oricum, chinul a fost groaznic, mai ales că, dintre turişti, doar 20% erau schiori. În rest, doar paltonari cu geci de piele şi pantofi de la Obor.
SOLUŢIA. De la Cota 1.400 lucrurile se simplificau. Treceai dintr-o telecabină în alta fără să mai stai la coadă. S-a format coada aici abia după ce unii schiori au preferat să coboare pe Carp. "Ieşim mai bine din punct de vedere financiar. O cursă cu telecabina pâna la Cota 2.000 costă cât o urcare cu telescaunul din Valea Dorului. Carpul îl cobor în mai mult de o jumătate de oră şi simt că schiez, în vreme ce dincolo ar fi însemnat să ajung la baza pârtiei după maximum un minut. Am coborât foarte bine pe Papagal şi apoi pe Drumul de Vară. Am avut parte de zăpadă tare", a explicat Ciprian Bucă, un turist din Bucureşti venit pentru prima oară la schi în acest sezon.
DISTRACŢIE. În cârciuma de la Cota 2.000 aceeaşi atmosferă. Muzică haiducească şi turiste care parcă ar vrea să danseze în clăpari pe mese. Ceva probleme au fost pe varianta din stânga telescaunului, unde erau câteva porţiuni cu pământ. În rest, pe subtelescaun şi pe Valea Soarelui, pistele erau bine bătute cu ratractul. Atmosferă ca de primăvară! Mai ales că multă lume a lăsat schiurile şi s-a aşezat pe terasa cabanei pentru a căpata un bronz din "noua colecţie". Pentru că temperaturile erau în jurul valorii de 7ºC-8ºC, după prânz zăpada s-a înmuiat. În mod normal asta ar fi dus la retragerea turiştilor în Sinaia, dar nu s-a întâmplat aşa. "Îmi convine mai mult că e zăpada moale, pentru că nu sunt în cea mai bună formă fizică. În plus, e şi început de sezon", a explicat Ileana Panţu din Bucureşti.
Monday, November 26, 2007
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment