Friday, December 11, 2009

Un sejur de Revelion la Arieseni poate costa si aproape 500 de euro

Multe dintre pensiunile si cabanele din Arieseni mai au disponibile locuri de cazare în perioada Revelionului, spre deosebire de anii precedenti când acestea erau rezervate cu luni înainte.
Unul dintre motive ar putea fi si cel al preturilor ridicate pentru un sejur de Revelion, care rivalizeazã cu cele din Budapesta, de exemplu. Astfel, un sejur între 29 decembrie si 3 ianuarie la douã pensiuni de trei margarete din Arieseni, all-inclusive, costã aproximativ 430 de euro de persoanã, iar la un hotel de patru stele din Budapesta, cu demipensiune, acesta este de doar 400 de euro.
O altã pensiune de trei margarete, datã în folosintã în acest an, mai are disponibile locuri în camere duble, pachetul pentru sase nopti si cinci zile pentru o persoanã ajungând la 2.090 de lei, adicã circa 490 de euro.
Printre pensiunile care nu mai au locuri libere de Revelion se numãrã o unitate de 2 margarete, unde o camerã cu douã locuri a fost închiriatã cu 140 de lei pe noapte. Mai sunt disponibile, în schimb, locuri la o pensiune de trei margarete, unde camera costã 170 de lei.
O cabanã situatã la câtiva kilometri distantã de pârtia de la Vârtop, cu zece paturi în patru camere, poate fi închiriatã de revelion cu suma de 1.500 de euro, respectiv cu 600 de euro de Crãciun.
Statiunea Arieseni este situatã la limita judetelor Alba si Bihor.

1 comment:

Anonymous said...

Arieseniul este cea mai mare "teapa" din Romania. Preturile sunt mult prea mari pentru conditiile oferite. In plus, partia (de 800 m) este o alta "mica teapa". Pretul de 5 lei/urcare (sezonul trecut) este mare avand in vedere dimensiunile partiei si faptul ca in primii 400 m (partea mai dificila) se schiaza pe damburi si ghiata (ratracul sta pe post de trofeu si nu e folosit "sa nu sa strica").

Din pacate nici nu cred ca se vor schimba prea multe in Arieseni (chiar daca se mai face o partie, cam la aceleasi dimensiuni), deoarece exista in permanenta un val de turisti din Ungaria, care sunt dispusi sa accepte aceste "mici inconveniente" deoarece distanta este criteriul care face diferenta.